Avocado poate fi un excelent prim aliment solid pentru bebelusi fiind foarte nutritiv si digerandu-se usor. Se poate introduce foarte usor in retete pentru bebelusi. Textura cremoasa a fructului va fi pe placul lui bebe cu siguranta. Extrem de rar provoaca reactii adverse sau constipatie la bebelusi. Se ofera mai rar doar in cazul copiiilor cu intoleranta la histamina, deoarece blocheaza activitatea unei enzime. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest frcut și in retete pentru bebelusi il poti adauga cu succes.
Avocado la bebelusi – Cand se introduce in alimentatie?
RECOMANDARI: Poate fi introdus in alimentatia bebelusului intre 4-6 luni. Este atat de hranitor, incat oamenii ar putea supravietui doar cu el. Contine 8% din DZR (doza zilnica recomandata) de acid folic, 4% din DZR de potasiu si vitamina E, 2% din DZR de fier. La bebelusi este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali nesaturati de care bebe are mare nevoie pentru o buna dezvoltare a sistemului nervos central si a creierului. Doar maslinele stau mai bine in ceea ce priveste continutul de grasimi bune, insa le vei putea introduce mult mai tarziu in alimentatia copilului. Are originile in zonele tropicale si subtropicale ale Americii Centrale si de Sud, dar el este crescut si in regiuni mai calduroase din America, cum ar fi Hawaii, Florida si California. Sursa fructelor pe care le gasim in magazinele noastre este de cele mai multe ori Mexicul. Citește și: Meniu bebe 6 luni
Ce vitamine si minerale contine
VITAMINE continute: vitamina A, acid folic, vitamina C, vitamina B1,B3,B5,B6, vitamina E.
MINERALE continute: potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier , sodiu si o mica cantitate de: seleniu, mangan, cupru si zinc.
Beneficii pentru sănătate
Este cunoscut pentru beneficiile sale multiple asupra sănătății, datorită bogăției sale în grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Conține acizi grași mononesaturați, care ajută la menținerea sănătății inimii prin reducerea nivelului de colesterol „rău” LDL și creșterea colesterolului „bun” HDL. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamine precum C, E, K și grupul B (în special B5 și B6), care sprijină funcționarea sistemului imunitar și contribuie la sănătatea pielii și părului.
Informații nutriționale
Este bogat în fibre, ceea ce ajută la menținerea unui tranzit digestiv sănătos, contribuind astfel la prevenirea constipației și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, contribuie la aportul de potasiu, un mineral esențial pentru echilibrul electroliților și pentru funcționarea corectă a mușchilor și nervilor. Avocado Hass, una dintre cele mai populare varietăți, este apreciat pentru textura cremoasă și gustul intens, fiind baza perfectă pentru prepararea faimosului guacamole.
Cum sa alegi un fruct bun pentru bebe
Alege fructe lipsite de pete inchise. Petele ca de bronz nu sunt in regula. Alege unul consistent dar nu tare ca piatra, ar putea dura si 6 zile pana se va coace. Pentru a grabi coacerea pune fructul intr-o punga de hartie. Fructele de avocado sunt coapte atunci cand cedeaza daca le apesi si le simti moi peste tot. Pe masura ce se coace, coaja capata un verde mai inchis. Cand este copt se curata foarte usor.
La ce masa se introduce la bebelusi
Avocado la bebelusi poate fi oferit la masa (gustarea) de la ora 10 in combinatie cu alte fructe. La bebelusi se serveste crud, nu se gateste niciodata, precum bananele. Dupa ce le-ai introdus individual vei putea prepara o crema delicioasa alaturi de banana si mango. Bebelusul va adora textura cremoasa pe care o da in diferite amestecuri. Probabil ca nu vei adauga unul intreg la piureurile pe care i le pregatesti bebelusului. Pastreaza restul cu tot cu coaja si cu sambure in frigider, acoperit. Cand vei folosi restul indeparteaza partea inchisa la culoare, cea maronie.
Textura cremoasă a fructului este potrivită pentru bebeluși care încep să mănânce alimente solide, dar care nu sunt încă obișnuiți cu texturi mai solide. Aceasta poate fi ușor de pasat sau de amestecat în diferite rețete pentru a crea mâncăruri ușor de mestecat și de înghițit pentru bebeluși.
Asocieri corecte ale fructului cu alte alimente:
Avocado se asociaza foarte bine cu alte fructe precum: bananele, mango, marul, perele, piersicile, caisele. De asemenea se poate adauga in salate de legume sau in creme/pateuri tartinabile. Intra pe fiecare link de mai jos si vei gasi cele mai potrivite retete pentru bebelusi.
Este într-adevăr un aliment excelent pentru introducerea în dieta bebelușilor, datorită nutrienților săi bogati și texturii sale cremoase, care este ușor de digerat și apreciată de mulți bebeluși. Este un aliment care este rar asociat cu reacții alergice sau intoleranțe la bebeluși. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să monitorizați reacția bebelușului la fiecare aliment nou introdus în dieta sa și să consultați medicul pediatru în caz de nelămuriri sau preocupări.
Datorită conținutului său ridicat de fibre și grăsimi sănătoase, poate ajuta la prevenirea constipației la bebeluși. Este important să oferiți bebelușului suficientă hidratare în timpul introducerii alimentelor solide, iar avocado poate fi un aliment care contribuie la menținerea unui tranzit intestinal sănătos. Poate fi un excelent prim aliment solid pentru bebeluși, datorită nutrienților săi bogati și texturii cremoase. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să consultați medicul pediatru înainte de a introduce orice aliment nou în dieta bebelușului și să monitorizați cu atenție reacția acestuia la alimentele introduse pentru a afla cu usuriță ce anume nu tolerează organismul micuțului.
In Clubul Bebelușilor găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru diversificarea bebelușului tău!
DIVERSIFICARE CU LINGURIȚA sau DIVERSIFICARE NATURALĂ
Află când se introduc:
FRUCTELE
LEGUMELE
CEREALELE
CARNEA
ALTE ALIMENTE în meniul lui bebe!
CITEȘTE ȘI DESPRE:
10 Idei de REȚETE cu LEGUME pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu CEREALE pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE de SUPĂ pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu CARNE pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu PEȘTE pentru bebeluși
22 Idei de REȚETE cu OVĂZ pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE de BISCUIȚI pentru bebeluși
Te-ar mai putea interesa:
Totul despre diversificarea clasica cu lingurita
Totul despre diversificarea naturala (autodiverificarea)
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.