• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Sarcina pe LUNI Primul An al bebelușului pe săptămâni Nașterea la Regina Maria UTILE pentru PĂRINȚI GHIDUL MAMELOR

Clubul Bebelusilor

Clubul Bebelusilor

Totul despre sarcina, bebelusi si copii mici

Totul despre sarcina, nastere si bebelusi

  • Sarcina
      • Calculator sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Despre sarcina
      • Trimestre de sarcină
      • Alimentația în sarcină
      • Calcul greutate sarcina
      • Semne sarcina
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Infectii la gravide
      • Nume de copii
      • Lista nume copii
      • Generator nume norocos
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Sexul copilului
      • Povești de Naștere
      • Sarcina TA
      • Calculator ovulatie
      • Preconceptia
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • nume-crestine-baieti-decembrieNume de sfinți din luna decembrie (după calendarul creștin-ortodox) pentru băieți
      • nume-fete-crestine-decembrieNume de sfinți din luna decembrie (după calendarul creștin-ortodox) pentru fete
      • nume-sfinti-noiembrie-bebelusiNume de sfinți din luna noiembrie (după calendarul creștin-ortodox) pentru fete și băieți
      • NUME-FEMININE-FETENume de fete delicate, feminine, gingașe. 20 de sugestii de nume speciale pentru fetița ta
  • Nasterea
      • Sarcina pe Luni
      • Calculator sarcina
      • Bagajul de maternitate
      • Pregătirea nașterii
      • Povești de Naștere
      • Travaliul
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Recuperarea după naștere
      • Depresia postanală
      • Nou Născutul
      • Nașterea la Regina Maria
      • transformari-corp-mama-nastereCe e bine să știi despre cele mai importante 7 tranformări ale corpului mamei, după naștere
      • nastere-prematura-bebe-incubatorCum mi-a schimbat viața bebelușul meu născut prematur
      • nastere-bega-timisoara-cezariana-de-urgentaCu tot cu perfuzie de dilatare și epidurală am născut prin cezariană de urgență
      • nastere-inainte-de-termenȘocul vieții mele când am mers să-l alăptez pe bebe, l-am gasit pe suport ventilator intubat și ajutat să respire
  • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Bebelușul pe luni
      • Colici la Bebeluși
      • Totul despre bebeluși
      • Dezvoltare bebeluși
      • Sănătatea bebelușului
      • Burtici Fericite
      • Răceala la copii
      • Dermatita atopica
      • Ingrijirea bebelușului
      • Alimentatia bebelusului
      • Puseuri de Creștere
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Dinții de lapte
      • Hranirea cu lapte praf
      • Dezvoltarea limbajului
      • Febra la copii
      • Despre Vaccinuri
      • Apa pentru bebeluși și copii
      • Alăptarea la început
      • Botezul ortodox
      • Purtarea bebelusului
      • activitati-senzoriale-bebelusi20 activități senzoriale care stimulează creierul copilului și învățarea prin joc
      • vitamine-bebelusi-copiiBebelușul meu are nevoie de vitamine? Opinia nutriționistului
      • raceli-colectivitate-copii7 răceli pe an sunt benefice pentru cei mici, sistemul imunitar are ocazia să se maturizeze
      • falimentul-cresteriiDezvoltarea copilului în afara graficelor de creștere, aventura mamei cu un copil mai mic decât media
  • Alaptarea
      • Despre laptele matern
      • Alăptarea la început
      • Alimentația în alăptare
      • Probleme in alaptare
      • Bebeluși alăptați
      • Sprijin pentru alăptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
      • Importanta accesoriilor in alaptare
      • alaptare-ala-chioaraLaptele matern nu se transformă NICIODATĂ în apă chioară, nici după 1 an, 2, 3 sau 7
      • alcoolul-si-alaptareaConsumul (moderat) de alcool și alăptarea – Sfatul consultantului în lactație
      • alimentatie-alaptare-retete-mamaAlimentația mamei în perioada alăptării. 10 idei de mese principale pentru proaspetele mămici
      • alimentatia-mamei-cand-alapteazaAlimentația optimă a mamei în perioada alăptării. 10 idei de gustări pentru proaspetele mămici
  • Diversificarea
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Introducerea fructelor la bebeluși
      • Legumele la bebeluși | Când se introduc
      • Retete diversificare
      • Cerealele la bebeluși | Când se introduc
      • Introducerea Proteinelor
      • Înțărcarea bebelușului
      • cand-se-incepe-diversificarea-la-6-luni-ce-spune-pediatruCând se începe diversificarea alimentației la bebeluși? Când este pregătit sistemul digestiv să primească solide
      • bebe alaptat incepe diversificareaBebelușul alăptat și diversificarea. Când și cu ce să începi. La ce să te aștepți
      • kaki-la-bebelusiCând și de ce să introducem KAKI în alimentația bebelușului
      • despre autodiversificare (BLW)Bebe poate mânca aproape orice CARNE încă de la începutul diversificării!
  • Retete bebelusi
      • Retete diversificare 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Retete copii 1 an
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Retete fara foc (raw)
      • Deserturi copii
      • Retete diverse
      • Retete in timpul sarcinii
      • Retete de Sarbatori
      • Retete cu Babycook
      • Retete Pap Tot
      • retete-mazare-copiiMazărea în alimentația bebelușilor. 5 idei de rețete cu mazăre pentru copii
      • idei-alimente-degetel-bebelusi-finger-foodFinger Food în alimentația bebelușilor. 5 idei de rețete cu alimente degețel pentru copii
      • retete-cu-spanac-copiiSpanacul în alimentația bebelușilor. 5 idei de rețete cu spanac pentru copii
      • retete-dovlecel-copiiDovlecelul în alimentația copiilor. 5 sugestii de rețete pe baza de zucchini și dovlecei
  • 1-3 ani
      • Imunitate copii
      • Alimentatie copii
      • Sanatate copii
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Alergii la copii
      • Răceala la copii
      • Dezvoltarea limbajului
      • Trecerea la olita
      • Siguranta copilului
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
      • Ingrijirea copilului mic
      • copilul-dupa-gradinitaCând copilul e îngeraș la grădi, dar monstruleț acasă – Explicația psihologului
      • combinatii-alimente-sanatoaseAsocieri alimentare sănătoase și combinații de evitat în farfuria copiilor și adulților
      • dureri-crestere-copiiCopilul are nopți agitate? Acuză dureri în picioare? Despre durerile de creștere la copii
      • cum-inveti-copilul-sa-se-stearga-la-fundUn truc simplu care-l învață pe copil să deprindă regulile de igienă atunci când folosește olița/reductorul
  • 3-6 ANI
      • Alimentatie sanatoasa
      • Comportament
      • Autismul
      • Activitati educative
      • Lectura de seara
      • Unde mergem cu copiii
      • Obezitatea la copii
      • Homeopatia in sezonul rece
      • Gripa la copii
      • Sarbatorile de Iarna
      • Activitati de Paste Copii
      • Evenimente
      • Povesti pentru copii
      • Cantece pentru copii
      • Poezii romanesti
      • Colinde de Craciun
      • Rugaciuni copii
      • Actiuni umanitare
      • semne-autism-evaluare-specialisCând vorbim despre autism ar fi bine să intervenim cât mai repede cu putință. Semnele la care ar trebui să fie atenți părinții
      • ghetata-de-casa-copii-1o-retete10 Rețete simple de înghețată de casă pentru copii de toate vârstele, bune de savurat în orice anotimp
      • reteta-tort-casa-copil-aniversareLA MULȚI ANI, COPILĂRIE! 10 Rețete delicioase de torturi de casă pentru copii (după 1 an)
      • retete-briose-copii10 Rețete de BRIOȘE de CASĂ (dulci sau sărate), numai bune pentru micul dejun, la gustarea dintre mese, pe fugă sau pe îndelete
  • Mama
      • Familie si Copii
      • Ghidul Mamelor
      • Utile pentru PĂRINȚI
      • Educatie copii
      • Vacanta cu bebe
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Sanatate in bucatarie
      • Viata de cuplu
      • Parinti celebri
      • Ghidul legislativ al gravidei
      • Protecția solară la copii
      • Trusa de urgență de acasă
      • Mame care ne inspira
      • Filmulete bebelusi
      • Primele 1000 de zile
      • atasament-mama-copilTipurile de atașamentul mamă-copil. Ce impact au în dezvoltarea și în devenirea copilului ca adult. Tu în ce tip te încadrezi?
      • masa-de-craciun-copiiMeniuri deosebite pentru masa de Crăciun. 10 sugestii deosebite, de savurat, în zilele festive
      • program-somn-sarbatoriProgramul de Crăciun poate avea ca rezultat copii obosiți, nervoși, mofturoși și gata să declanșeze tantrumuri intense. Cum evităm aceste momente
      • traditii-craciun5 tradiții stresante de Crăciun, la care poți să renunți dacă te simți copleșită
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
    1 2 3 4 5 6 7
    Clubul Bebelusilor » 3-6 ANI » Deserturi copii » 10 Rețete de BRIOȘE de CASĂ (dulci sau sărate), numai bune pentru micul dejun, la gustarea dintre mese, pe fugă sau pe îndelete

    10 Rețete de BRIOȘE de CASĂ (dulci sau sărate), numai bune pentru micul dejun, la gustarea dintre mese, pe fugă sau pe îndelete

    Din categoria: Deserturi copii

    retete briose de casa pentru copii dulci si sarate

    Dulciurile nu reprezintă o problemă până pe la vârsta de 1 an și jumătate. Când este foarte mic, bebelușul nu-și da seama că nu îi oferiți aceeași mâncare pe care o consumați. Savurând în fața lui un fursec, de exemplu, n-o să-i stârniți nicio poftă. Curiozitatea va apărea puțin mai târziu, când produsul, odată gustat, va deveni atât de plăcut încât, pur și simplu, îl va devora pe tot. Prin urmare, desertul ar trebui să-i fie întotdeauna servit ca parte a mesei, nu în locul unei mese principale, porționat adecvat și pregătit în casă (asta în măsura în care timpul vă permite). Brioșele ar putea fi consumate și ca un snack între prânz și seară.

    Zahărul nu aduce organismului vreun aport de vitamine sau minerale dar se folosește încă din vremurile străvechi. Un îndulcitor obișnuit, ale cărui efecte secundare se pot preveni printr-un consum controlat și printr-o frecventă igienă orală (excesul de dulciuri poate contribui la apariția cariilor dentare). Repet, pentru un gust diferit al deserturilor, zahărul brun (în rețetele culinare, cantitățile sunt echivalente) ori mierea (2 linguri de zahăr sunt egale cu 3 lingurițe de miere) pot substitui zahărul alb. Nu oferiți copiilor preparate în care s-a adăugat zahăr înainte de 12-18 luni.

    Se recomandă să controlați și să reduceți pe cât posibil consumul de zaharuri industriale și să excludeți din nutriția copiilor îndulcitorii artificiali (aspartamul, sucrazitul, benzonatul de sodiu, monoglutamatul de sodiu, acesulfamul deoarece pe termen lung și în cantități mari pot genera efecte secundare adverse). Zahărul ar putea fi înlocuit de miere (sunt rare cazurile de alergie la acest produs), de zahăr invertit, un ingredient care este mai puțin nociv, de sirop de arțar, stevie sau roșcove.

    10 Rețete de BRIOȘE de CASĂ

    Brioșele fac parte din categoria dulciurilor cu preparare rapidă, fiind o alternativă la madlenele din comerț, clătite și gogoși din aluat prăjit. Rețetele nu au un grad ridicat de dificultate. Compoziția nu trebuie amestecată mult timp, ingredientele solide și lichide se combină separat, urmând doar a fi ușor omogenizate (nu-i nicio problemă dacă vă rămân câteva cocoloașe prin aluat).

    Brioșele alcătuiesc o gustare perfectă, numai bună de a introduce în alimentația copilului diverse fructe și legume. Brioșele gătite în casă sunt calitativ superioare celor din comerț, în primul rând pentru că nu se bazează pe siropul de porumb sau alți îndulcitori nocivi. Apoi, nu conțin atâta fructoză, înlocuitori de fructe și făină intens procesată. Aluatul se poate pregăti din cantități duble, se poate păstra în frigider și se poate coace pe rând, pe porții, atunci când aveți timp și chef, iar copilul, poftă.

    Îl puteți implica și pe copil în procesul de preparare al brioșelor. Va fi extrem de interesat și vă va fi un real ajutor. Lăsați-l și pe el să amestece cu lingura în boluri, faceți împreună porțiile, permiteți-i să decoreze câteva, așa, după gustul lui, iar în tot acest timp, creati-i povești, de exemplu despre ingredientele pe care le folosiți. Vă asigurăm că cel puțin pentru el, activitatea va fi una captivantă și foarte importantă. Atât variantele dulci de brioșe cât și cele sărate sunt deopotrivă gustoase. Se prepară la fel de ușor, având ingredientele de bază asemănătoare și cam aceiași pași de urmat.

    Pentru a obține brioșe uniforme, ajutați-vă de o cană gradată ori de căușul de inghețată cu mâner.
    Când ungeti formele de brioșe, folosiți o bucată de prosop de hârtie îmbibată în ulei/unt topit. La fel de bine, le puteți pulveriza cu ulei.
    Nu amestecați mult aluatul, ca brioșele să nu vă iasă țuguiate.
    După preferințe, înlocuiți laptele obișnuit cu lapte vegetal aromat ori simplu.
    Brioșele se păstrează la temperatura camerei maximum două zile dar se pot păstra și în frigider.
    Pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății, puteți folosi la prepararea brioșelor uleiul inodor de canola.
    Pentru o nutriție sănătoasă, o alternativă la făina albă ar fi făina din cereale integrale. Brioșele nu vor crește prea mult, vor avea o textură densă, dar vor conține o cantitate mai mare de substanțe nutritive.

    • Brioșe simple
    • Brioșe cu banane
    • Brioșe cu afine
    • Brioșe cu morcov și ananas
    • Brioșe cu făină de porumb
    • Brioșe cu dovlecel verde
    • Brioșe cu roșii și mozzarella
    • Brioșe dietetice (din tărâțe)
    • Brioșe cu ouă jumări
    • Brioșe cu praz și cașcaval

    Brioșe simple

    Ingrediente (pentru 6 brioșe)
    – 1 cană făină
    – 2 lingurițe praf de copt
    – 1/2 linguriță sare
    – 2 linguri zahăr
    – 1/2 cană lapte
    – 1 ou
    – 2 linguri de ulei (sau unt topit)
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați ingredientele uscate ( făina, praful de copt, zahărul, sarea ). Faceți în mijloc o adâncitură și turnați în ea laptele, oul și uleiul. Amestecați compoziția până devine omogenă. Turnați-o într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus ( lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă ). Coaceți brioșele circa 20 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt.
    * Pentru a face Brioșe cu terci de ovăz, înlocuiți o jumătate din cantitatea de făină cu fulgi de ovăz (produs cu preparare rapidă). Consistența va fi mai densă (dacă preferați textura pufoasă, pisați ovăzul în robotul de bucătărie).

    PENTRU MESELE PRINCIPALE ÎNCEARCĂ ACESTE REȚETE:
    10 Idei de REȚETE cu LEGUME pentru bebeluși
    10 Idei de REȚETE cu CEREALE pentru bebeluși
    10 Idei de REȚETE de SUPĂ pentru bebeluși
    10 Idei de REȚETE cu CARNE pentru bebeluși
    10 Idei de REȚETE cu PEȘTE pentru bebeluși

    22 Idei de REȚETE cu OVĂZ pentru bebeluși
    10 idei de rețete cu o legumă delicioasă, simplu de pregătit – Cartoful dulce

    Brioșe cu banane

    Ingrediente (pentru 6 brioșe)
    – 1 cană făină
    – 2 lingurițe praf de copt
    – 1/4 linguriță sare
    – 2  linguri zahăr (opțional, depinde de cât de dulci le preferați)
    – 1/2 linguriță scorțișoară
    – 1/2 cană lapte
    – 1 ou
    – 1 banană foarte coaptă pasată cu furculița (aproximativ 1/2 cană)
    – 2 linguri de ulei (sau unt topit).
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați ingredientele uscate ( făina, praful de copt, zahărul, sarea, scorțișoara ). Faceți în mijloc o adâncitură și turnați în ea laptele, oul, banana și uleiul. Amestecați compoziția până devine omogenă. Turnați-o într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus (lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă). Coaceți brioșele circa 20 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt.

    Brioșe cu afine

    Ingrediente (pentru 6 brioșe)
    – 1 cană făină
    – 2 lingurițe praf de copt
    – 1/2 linguriță sare
    – 1-2 linguri zahăr (sau jumătate de banană foarte coaptă pisată)
    – 1/2 linguriță scorțișoară
    – 1/2 cană lapte
    – 1 ou
    – 1/2 cană de afine proaspete sau congelate
    – 2 linguri de ulei (sau unt topit).
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați ingredientele uscate (făina, praful de copt, zahărul, sarea, scorțișoara). Faceți în mijloc o adâncitură și turnați în ea laptele, oul și uleiul. Amestecați compoziția până devine omogenă. Presărați treptat afinele. Turnați aluatul într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus ( lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă ). Coaceți brioșele circa 20 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt.
    * Pentru Brioșe cu piersici, înlocuiți afinele cu 1/2 cană de piersici tăiate bucățele.
    ** Pentru Brioșe cu făină integrală, înlocuiți făina albă din rețetele de mai sus cu făină integrală ori cu făină integrală special făcută pentru produse de patiserie.

    Brioșe cu morcov și ananas

    Ingrediente (pentru 12 brioșe)
    – 2/3 cană făină
    – 1/2 cană fulgi de ovăz zdrobiți
    – 1 linguriță praf de copt
    – 1 linguriță bicarbonat de sodiu
    – un praf de cuișoare măcinate
    – 1/2 cană ulei
    – 1/2 cană zahăr
    – 1/2 linguriță scorțișoară
    – 2 ouă bătute
    – 2/3 cană morcovi rași
    – 250 gr ananas din conservă, scurs de suc și zdrobit
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați următoarele ingredientele uscate (făina, ovăzul, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, praful de cuișoare măcinate). Faceți în mijloc o adâncitură și turnați în ea zahărul, oul, uleiul, morcovul și ananasul. Amestecați ( nu prea mult ) compoziția până devine omogenă. Turnați-o într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus ( lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă ). Coaceți brioșele circa 25 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt. Înainte de a le servi, scoateți brioșele din forme și răciți-le pe un grătar metalic.

    Brioșe cu făină de porumb

    Ingrediente (pentru 6 brioșe)
    – 1/2 cană făină de grâu
    – 1/2 cană făină de porumb
    – 2 lingurițe praf de copt
    – 1/2 linguriță sare
    – 1-2 linguri zahăr
    – 1/2 cană lapte
    – 1 ou
    – 2 linguri unt topit
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați ingredientele uscate ( cele două tipuri de făina, praful de copt, zahărul, sarea ). Faceți în mijloc o adâncitură și turnați în ea laptele, oul și untul. Amestecați compoziția până devine omogenă. Turnați-o într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus ( lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă ). Coaceți brioșele circa 20 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt.
    * Pentru a obține o aromă și o textură deosebite, încercați să înlocuiți laptele obișnuit cu lapte acru (bătut)

    Brioșe cu dovlecel verde

    Ingrediente
    – 1 cană făină
    – 2 lingurițe praf de copt
    – 1/2 linguriță sare
    – un praf de cuișoare măcinate
    – un praf de nucușoară
    – 2 linguri zahăr
    – 1/2 linguriță scorțișoară
    – 1/2 cană lapte
    – 1 ou
    – 1/2 cană de dovlecel verde tăiat mărunt
    – 2 linguri de ulei
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați următoarele ingredientele uscate (făina, praful de copt, sarea, zahărul, scorțișoara, cuișoarele și nucușoara măcinate). Faceți în mijloc o adâncitură și turnați în ea laptele, oul, dovlecelul si uleiul. Amestecați compoziția până devine omogenă. Turnați-o într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus ( lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă ). Coaceți brioșele circa 20 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt.

    Brioșe cu roșii și mozzarella

    Ingrediente
    – 1 3/4 cană făină
    – 2 lingurițe praf de copt
    – 1 linguriță bicarbonat de sodiu
    – 1 lingură oregano proaspăt ( sau 1 linguriță oregano uscat )
    – 1 ou bătut
    – 1/2 cană sos de roșii
    – 1 cană iaurt
    – 1/2 cană mozzarella rasă
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați ingredientele uscate (făina, praful de copt, bicarbonatul, oregano). Separat, procedați la fel cu cele umede (oul bătut, iaurtul, sosul de roșii, mozzarella). Amestecați cele două compoziții. Turnați aluatul într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus (lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă). Ornați cu felii de roșie și puțină brânză rasă deasupra. Coaceți brioșele circa 25 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt.

    ÎNCEARCĂ ȘI: 7 Rețete rapide și savuroase pentru copii | PORȚIA DE IMUNITATE

    Brioșe dietetice (din tărâțe)

    Ingrediente
    Uscate
    – 2 cani tărâțe de ovăz
    – 1/4 cană germeni de grâu
    – 1 linguriță bicarbonat de sodiu
    – 1 linguriță scorțișoară
    – 1 ou bătut
    Umede
    – 1/2 cană lapte
    – 3/4 cană suc de mere concentrat
    – 1 ou bătut
    – 2 linguri sirop de arțar
    Mod de preparare:
    Într-un bol combinați ingredientele uscate. Separat, procedați la fel cu cele umede. Amestecați cele două compoziții. Adăugați un măr dat, cu tot cu coajă, pe răzătoarea mică și 3 linguri de nuci măcinate. Turnați aluatul într-o tavă specială. Umpleți formele până sus, brioșele acestea nu vor crește. Coaceți brioșele circa 25 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt.

    Brioșe cu ouă jumări

    Ingrediente
    – 1 cană făină integrală de grâu
    – 1 cană făină albă
    – 2 linguri miere
    – 4 ouă
    – 2 căni lapte
    Mod de preparare:
    Într-un bol bateți bine oul și adăugați treptat laptele. Mixați ușor cu restul ingredientelor. Turnați aluatul într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus ( lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă ). Coaceți brioșele 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 220 grade C. Apoi, reduceți temperatura la 180 grade C. Continuați coacerea încă 15-20 minute. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt. Când se răcesc, tăiați-le în jumătate și umpleți-le cu ouă jumări ( bateți bine ouăle cu un praf de sare, turnați-le într-o tigaie mică, unsă cu 2 lingurițe ulei încins, amestecați și dezlipiți continuu, să nu se prindă, luați de pe foc când sunt aproape gata, rămânând puțin zemoase).

    Brioșe cu praz și cașcaval

    Ingrediente
    – 200 gr făină
    – 100 gr cașcaval ras
    – 150 gr iaurt
    – 150 ml lapte
    – 50 gr unt topit
    – 10 gr praf de copt
    – 100 gr praz tocat fin ( partea albă )
    – 1 ou
    – 1 linguriță boia dulce de ardei
    – un praf de sare
    Pentru decor folosiți 50 gr cașcaval ras și 1 linguriță boia dulce
    Mod de preparare:
    Într-un bol bateți bine ingredientele umede (oul, untul topit, laptele, iaurtul). Separat, procedațila fel și cu produsele uscate (făina, praful de copt, cascavalul, prazul, sarea, boiaua). Încorporați treptat cele două compozitii până se omogenizează. Turnați aluatul într-o tavă specială, având grijă să nu umpleți formele până sus ( lăsați loc aluatului să crească punându-l doar pe 3/4 din formă ). Ornați cu cașcaval ras și puțina boia deasupra. Coaceți brioșele circa 25 -30 minute, în cuptorul preîncălzit la 190 grade C. Vor avea o culoarea apetisantă, brun-aurie. Folosiți hârtie de copt ori ungeți formele cu puțin unt. Poftă mare!

    PENTRU ALTE IDEI DE DESERT VEZI ȘI:
    Rețete, povești și nostalgie – Dulciurile copilăriei – 10 Deserturi ușor de preparat, greu de refuzat (de la 3 ani)
    10 Idei de REȚETE de BISCUIȚI pentru bebeluși

    MULTUMESC CĂ AI CITIT PÂNĂ LA FINAL!

    DĂ-NE LIKE ȘI DISTRIBUIE ARTICOLUL CA SĂ AFLE ȘI ALȚI PĂRINȚI!

    CREȘTEM ÎMPREUNĂ!

    IMPORTANT: Informatiile din acest articol sunt niste recomandari cu caracter facultativ si informativ, care nu inlocuiesc indicatiile date de medicul pediatru care urmareste evolutia copilului tau. Cunoscand aspectele individuale ale dezvoltarii copilului, acesta ar fi cel mai in masura sa iti ofere sfaturi specifice.

    Autor: Echipa ClubulBebelusilor - redactor, Toate drepturile rezervate Clubulbebelusilor.ro (c) 2022

    Data publicare: aprilie 19, 2022 6:30 am | Data modificare: septembrie 20, 2022 5:43 pm

    Articol anterior: « Aducerea acasă a nou-născutului ❤ 9 aspecte esențiale pe care părinții e bine să le cunoască
    Articolul urmator: Nu m-a vizitat niciun consultant în alăptare și NIMENI nu l-a verificat pe bebe să vadă dacă are fren »

    Citeste si :

    clatite-cu-ciocolata-si-banane-pentru-copii.jpg
    Clatite cu ciocolata si banane pentru copii
    Pentru copiii trecuti de varsta de 3 anisori incercati aceasta reteta delicioasa de clatite cu ciocolata si banane. Ingrediente clatite cu […]
    retete inghetata de casa
    Retețe înghețata de casă, desertul preferat al copilăriei
    Înghețată de piersici cu iaurt Înghețată de fructe de pădure Înghețată de cocos Înghețată de ciocolată Înghețată cremoasă de pepene […]
    Rețete de papanași potrivite pentru copii
    Papanași cu brânză | Rețete sănătoase pentru copii
    Prăjiți, fierți, la cuptor. Cu smântână, miere, gemuri de diferite feluri, ori cu migdale și zahar, chiar nuci, ori cocos. […]
    papanasi-fierti-pentru-copii-de-la-2-ani.jpg
    Papanasi fierti pentru copii de la 2 ani
    O reteta sanatoasa si dietetica de panasi pentru copii. Vom renunta la prajire, o metoda de gatire total nerecomandata nimanui, […]
    cornulete-cu-gem-pentru-copii.jpg
    Cornulete cu gem pentru copii
    Cornuletele cu gem sau cu rahat sunt un dulce care aminteste mereu de copilarie. Dupa varsta de 2 ani ofera-i […]
    pandispan-cu-cirese-pentru-copii-de-la-18-24-luni.jpg
    Pandispan cu cirese pentru copii de la 18 – 24 luni
    Pandispanul poate fi o gustare buna pentru un copil de 18-24 luni. Reteta prezentata mai jos contine putin zahar si […]

    Bara principală

    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Nume copii
    Alăptarea
    Diversificarea
    Rețete copii
    Familie și copii
    • Șocul vieții mele când am mers să-l alăptez pe bebe, l-am gasit pe suport ventilator intubat și ajutat să respire
      Șocul vieții mele când am mers să-l alăptez pe bebe, l-am gasit pe suport ventilator intubat și ajutat să respire
    • Pimul ajutor în caz de convulsiile febrile la copii. Ce complicatiile pot să apără
      Pimul ajutor în caz de convulsiile febrile la copii. Ce complicatiile pot să apără
    • Regresia somnului la bebeluși de 4, 9 și 12 luni
      Regresia somnului la bebeluși de 4, 9 și 12 luni
    • Aducerea acasă a nou-născutului ❤ 9 aspecte esențiale pe care părinții e bine să le cunoască
      Aducerea acasă a nou-născutului ❤ 9 aspecte esențiale pe care părinții e bine să le cunoască
    • 5 beneficii aduse de joaca afară prin ZAPADĂ! Secretul succesului unei plimbări prin zăpadă
      5 beneficii aduse de joaca afară prin ZAPADĂ! Secretul succesului unei plimbări prin zăpadă
    Calitatea informatiilor este pe primul loc deoarece cei mici sunt pe primul loc.

    Footer

    Despre noi

    Clubulbebelusilor.ro este, din 2011, una din cele mai importante resurse online pentru părinții din România. Ce găsești la noi? Tot ce ai nevoie!

    Aspirantele la statutul de mamă, viitoarele, proaspetele și actualele mame pot găsi articole de actualitate despre sarcină, naștere, îngrijirea nou-născutului și a sugarului, evoluția normala a bebelușului, alăptare, diversificare, alimentație sănătoasă, activități educative în cadrul familiei dar și multe articole de parenting modern, educație empatică și respect reciproc. 

    citeste aici mai multe despre noi

    Informatii

    • Termeni si conditii
    • Confidentialitate
    • Cookies
    • Contact
    • Calculatoare
      • Calculator Sarcina
      • Calculator Ovulatie
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Calculator Nume Norocos
    • Sarcina
      • Simptome sarcina
      • Alimentatie sarcina
      • Sarcina pe saptamani
      • Trimestre sarcina
      • Nume copii
    • Pregatire Nastere
      • Despre travaliu
      • Bagaj maternitate
      • Nastere naturala
      • Cezariana
      • Ora magica
      • Lauzia
    • Bebelusii
      • Nou nascut
      • Puseuri crestere
      • Bebe pe luni
      • Primul an
      • Colici
      • Bebe plange
      • Botezul
      • Somn bebe
      • Dintii de lapte
    • Alimentatie
      • Bebelusi alaptati
      • Hranirea cu lapte praf
      • Diversificarea clasica
      • Autodiversificarea BLW
      • Retete bebe
      • Alimentatie sanatoasa
      • Vitamina D
      • Intarcarea

    Categorii

    • Sarcina
    • Nasterea
    • Bebelusul
    • Alaptarea
    • Diversificarea
    • Retete bebelusi
    • Mama
    • 1-3 ani
    • 3-6 ANI
    • Stiri pentru parinti

    Parteneri

    desprecopii.com
    depositphotos.com

    Setari politica cookies

    Informatiile de pe site-ul Clubulbebelusilor.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc recomandarile date de medicii specialisti.

    Copyright © 2023 · Clubul Bebelusilor · Toate drepturile rezervate.

    MENIU
    • Sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Calculator Sarcina si Nastere
      • Semne sarcina
      • Alimentația în sarcină
      • Despre sarcina
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Trimestre de sarcină
      • Nume de copii
      • Lista nume baieti si fete
      • Nume norocos copii
      • Infectii la gravide
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Sexul copilului
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Calculator Ovulatie – Perioada Fertila
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • Preconceptia
    • Nasterea
      • Povești de Naștere
      • Sarcina pe Luni
      • Bagajul de maternitate
      • Pregătirea nașterii
      • Travaliul
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Recuperarea după naștere
      • Nou Născutul
      • Jurnal de sarcină
      • Nașterea la Regina Maria
    • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Trusa de urgență de acasă
      • Bebelușul pe luni
      • Puseuri de Creștere
      • Botezul ortodox
      • Alimentatia bebelusului
      • Febra la copii
      • Sănătatea bebelușului
      • Răceala la copii
      • Colici la Bebeluși
      • Dezvoltare bebeluși
      • Vacanta cu bebe
      • Totul despre bebeluși
      • Dinții de lapte
      • Ingrijirea bebelușului
      • Dermatita atopica la bebeluși
      • Protecția solară la copii
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Purtarea bebelusului
      • Despre Vaccinuri
      • Jucarii bebelusi
      • Hranirea cu lapte praf
      • Pentru bebelusi
      • Primele 1000 de zile
      • Filmulete bebelusi
      • Bebelușul pe luni
    • Burtici Fericite
    • Alaptarea
      • Despre laptele matern
      • Alăptarea la început
      • Alimentația în alăptare
      • Probleme in alaptare
      • Bebeluși alăptați
      • Sprijin pentru alăptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
      • Importanta accesoriilor in alaptare
    • Diversificarea
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Apa pentru bebeluși și copii
      • Retete diversificare
      • Fructele la bebelusi
      • Legumele la bebelusi
      • Cerealele la bebelusi
      • Introducerea Proteinelor
    • Retete bebelusi
      • Retete diversificare 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Retete copii 1 an
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Retete fara foc (raw)
      • Deserturi copii
      • Retete diverse
      • Retete in timpul sarcinii
      • Retete de Sarbatori
      • Retete cu Babycook
      • Retete Pap Tot
    • 1-3 ani
      • Alimentatie copii
      • Imunitate copii
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Ingrijirea copilului mic
      • Activitati educative
      • Sanatate copii
      • Alergii la copii
      • Boli contagioase
      • Siguranta copilului
      • Trecerea la olita
      • Dezvoltarea limbajului
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
    • 3-6 ANI
      • Alimentatie sanatoasa
      • Obezitatea la copii
      • Comportament
      • Povesti pentru copii
      • Lectura de seara
      • Unde mergem cu copiii
      • Rugaciuni copii
      • Poezii romanesti
      • Cantece pentru copii
      • GRIPA la copii
      • Homeopatia in sezonul rece
      • Colinde de Craciun
      • Sarbatorile de Iarna
      • Activitati de Paste Copii
      • Evenimente
      • Actiuni umanitare
      • Concursuri
    • Ghidul Mamelor
    • Mama
      • Utile pentru PĂRINȚI
      • Familie si Copii
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Ghidul Mamelor
      • Educatie copii
      • Sanatate in bucatarie
      • Ghidul legislativ al gravidei
      • Viata de cuplu
      • Îmbrățișările HUGGIES
      • Mame care ne inspira
      • Stiri
      • Parinti celebri
    • Facebook Clubul Bebelusilor