Da, doar 3 ingrediente, fără adaos de zahăr, grăsimi de origine animală și cereale. Făină de migdale (ingredientul care face macarons-urile franțuzești atât de îndrăgite), bananele coapte bine, care țin loc de zahăr și praf de copt. Doar amestecând aceste 3 ingrediente și vei obține biscuiți cu o textură moale, ușor crocanți pe margini și fără gluten. Aroma dulce a bananelor îi conferă tot ce are nevoie, fără să simți lipsa zahărului, iar făina de migdale amplifică acest gust dulce natural. E o nebunie!
Sigur, pentru un plus de gust și ținând cont de vârsta celor mici care vor savura această rețetă, poți adăuga fulgi de ciocolată, de cocos, unt de arahide ori scorțișoară, ghimbir sau alte mirodenii care îți plac.
INGREDIENTE:
- 1 cană de făină de migdale (o poți face chiar tu în casă, dacă ai migdale decojite și le dai prin râșnița de cafea)
- ½ linguriță de praf de copt
- 2 banane foarte coapte
MOD DE PREPARARE:
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Amestecă făina de migdale cu praful de copt.
- Pasează bananele sau mixează-le până obții o pastă spumoasă.
INFO Clubul Bebelușilor: doar banane foarte bine coapte sunt potrivite pentru această rețetă și pentru toate rețetele care folosesc banana pe post de îndulcitor, pentru că acestea sunt mult mai dulci decât celelalte. Ca să obții o textură foarte fină, te-aș sfătui să dai bananele prin blender înainte de a le introduce în amestec, fiind devin mult mai cremoase decât dacă le-ai pasa cu furculița.
- Amestecă piureul de banane cu făină și praful de copt până obții o compoziție omogenizată.
- Ia cu lingurița din acest aluat și pune într-o tavă pe hârtie de copt mici grămăjoare la distanță de câțiva centimetri una de alta.
INFO Clubul Bebelușilor: Dacă optezi pentru un plus de gust și vrei să adaugi fulgi de ciocolată, de cocos, unt de arahide ori scorțișoară, ghimbir sau alte mirodenii acum e momentul să le introduci!
- Dă la cuptor 15-20 de minute sau până când marginile grămăjoarelor de amestec se rumenesc, iar mijlocul lor este ferm la atingere.
- Scoate-le și lasă-le la răcit înainte de a le servi.
INFO Clubul Bebelușilor: Poți păstra biscuiții într-o cutie ce se închide etanș timp de 2 zile la temperatura camerei, 5 zile la frigider sau în congelator până la 3 luni.
CITEȘTE ȘI: 10 rețete de biscuiți pentru copii fără zahăr potrivite chiar din primul an al diversificării