Reteta Bomboane Rafaello de casă este extrem de ușor de făcut, nu are nevoie de coacere, iar cei mici pur și simplu o adoră. Ingredientele sunt ușor de găsit iar la modelarea bomboanelor și tăvălirea prin fulgii de cocos s-ar putea să ai doritori să te ajute. Cei mici, desigur!
Curmalele sunt fructul unui palmier ce crește în oazele Egiptului și ale Peninsulei Arabice. Sunt considerate de localnici „sursă de viață“, asta pentru că cresc în zone deșertice, iar 100 g din aceste fructe, adică vreo 10 bucăți, oferă 11% din nevoia de energie a unui bărbat care depune o activitate fizică intensă.
Nu oferă doar energie, cred că ți-ai dat seama. Sunt surse excelente de fibre alimentare, minerale (seleniu – un antioxidant puternic, aur pentru sistemul imunitar), foarte puține proteine și un conținut scăzut de grăsimi. Prin ingredientele din rețeta de mai jos bomboanele pot fi oferite copiilor după vârsta de 1 an.
Se recomandă să consumați curmale dacă aveți probleme de constipație, dar și dacă suferiți de diaree (datorită potasiului și a fibrelor conținute). Specialiștii spun că pot calma tusea uscată și că sunt foarte bune în cazul adolescenților în creștere, femeilor însărcinate și celor care alăptează. V-am convins? Iată cum preparăm bomboane raffaelo acasă:
INGREDIENTE bomboane raffaelo:
- 100 g nuci caju proaspăt
- 30 g de curmale uscate fără sâmburi hidratate în lapte de soia
- 3 linguri mari de miere
- 30 g de ulei de cocos (solid)
- sucul de la o lămâie
- coaja rasă de la o lămâie netratată
- ½ linguriță pudră de vanilie
- 80 g de nucă de cocos (fulgi)
MOD DE PREPARARE bomboane raffaelo:
- Pune nucile caju într-un castron cu apă pentru câteva ore ca să hidrateze.
- Pune curmalele într-un bol cu lapte de migdale pentru o oră.
- Pune nucile caju umflate și scurse de apă în robotul de bucătărie.
- Adaugă și restul ingredientelor, mai puțin fulgii de cocos.
- În acest amestec omogen adaugă treptat fulgi de cocos, până când amestecul a incorporat bine toți fulgii. Nu pune toată cantitatea, mai păstrează vreo 20 de grame pentru decor.
- Unge-ți palmele cu ulei de cocos și modelează bombonele, apoi tăvălește-le prin fulgii de cocos rămași. Pune-le la frigider pentru 3-4 ore sau până când se consumă.
Încearcă ȘI alte idei:
Reteta de biscuiti fara zahar
Batoane cu cremă de migdale
Biscuți fara gluten
Reteta turta dulce
Salam de biscuiti
Reteta biscuiti cu nuci
Nucile caju – o sursă bună de vitamina B1
Nucile caju sunt o sursă bună de vitamina B1 (tiamina), care mai este denumită și vitamina bunei dispoziții sau vitamina performanței intelectuale. În același timp, abundă în minerale esențiale (cupru, magneziu, mangan, fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu), dar și în acizi grași care te ajută în menținerea greutății corporale potrivite.
Nu amâna introducerea nucilor în alimentația celor mici. Sunt extrem de bogate în substanțe nutritive. Atenție doar cum i le oferi – prima dată râșnite și cu grijă, cu atenție la alergii, apoi râșnite, introduse în iaurtul de dimineață, în aluaturi coapte sau în amestecuri de mai multe nuci și semințe râșnite. Ori pe post de făină în deserturi pline de savoare.
CITEȘTE ȘI: BANANA BREAD – checul cu banane pe post de îndulcitor!