Aceste sanvișuri raw vegane (fără coacere) cu cremă de migdale arată bine și sunt foarte delicioase deși nu conțin nici măcar 1 gram de zahăr adăugat. Lângă un pahar cu lapte avem un mic dejun sănătos sau o gustare dulce între mese.
INGREDIENTE:
- 250 g migdale decojite sau 250 grame făină de migdale
- 200 g de curmale deshidratate fără sâmburi sau stafide
- 225 g müsli
- 100 g de fulgi de cocos
- 10 ml lapte de migdale
- 50 ml sirop de agave (sau miere) dupa vârsta de 12-18 luni
MOD DE PREPARARE:
- Pune migdalele la înmuiat în apă pentru 3 ore.
- Mixează în robotul de bucătărie fulgii de müsli.
- Adaugă peste ei curmalele și două linguri cu apă, apoi mixează până obții o pastă semi-solidă.
- Pune acest amestec între două folii de plastic și presează ca să obții o foaie de 1 cm grosime. Pune într-o tavă și bag-o la congelator pentru 1 oră.
- Pregătește crema de migdale:
Scurge migdalele de apă și mixează-le cu siropul de agave (sau mierea), fulgii de cocos și laptele de migdale. Dacă e prea consistentă, adaugă câte o lingură cu apă călduță.
Scoate foaia de la congelator, întinde deasupra ei această cremă fină, aerată și mai dă la congelator pentru cel puțin o oră. Pentru forme poți folosi capace de diferite mărimi. Sau poți să tai foaia acoperită cu cremă în formă de batoane înguste sau pătrate. Folosește fulgi fini de cocos pentru decor și savurați-le împreună cu un ceai bun-bun sau cu un pahar de lapte de migdale cald și parfumat.
ÎNCEARCĂ ȘI: Biscuiți cu nuci, ulei de cocos și banane pentru copii (fără gluten)