Pastarnacul va aduce mai multa aroma supelor, piureurilor si cremelor de legume servite bebelusului la inceputul diversificarii insa nu trebuie sa exagerezi deoarece este foarte bogat in fibre si ar putea irita intestinele bebelusului.
Cand se introduce pastarnacul in alimentatia bebelusilor?
Pastarnacul poate fi introdus in alimentatia bebelusului intre 6-8 luni neavand riscuri alergenice. Se introduce in supa de legume la masa de la ora 12 (pranz). Gustul dulceag al pastarnacului va fi cu siguranta pe placul bebelusului. Pastarnacul contine amidon si folati care ajuta la formarea globulelor rosii fiind indicat in anemii.
VITAMINE continute: vitamina A, vitamina C, vitamina B1,B3,B5.
MINERALE continute: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, si o mica cantitate de: selenium, mangan, cupru si zinc.
Cum sa alegi pastarnac bun pentru bebelusi?
Te poti ghida dupa regulile de la morcovi. Culoarea ar trebui sa fie alb-galbuie fara pete maro. Alege pastarnac de marime medie, cei mari au miezul lemnos, care trebuie indepartat. Dimensiunea pastarnacului depinde de cantitatea de apa pe care a primit-o in timpul cresterii.
Cum se introduce pastarnacul in meniul bebelusilor?
Pastarnacul se introduce in supa de legume a bebelusului. Se adauga pulpa de pastarnac in piureul de legume. Se evita partea din mijloc care este mai atoasa. Indetarteaza coaja de la pastarnac, taie-l cuburi si pune-l la fiert sau la aburi. Probabil ca deja ai introdus mai multe legume si ai putea oferi bebelusului supe, supe crema sau piureuri in care sa adaugi pastarnac alaturi de alte legume: morcovi, cartofi albi, cartof dulce, patrunjel, telina, ardei, fasole verde, broccoli. Descopera retete pentru bebelusi testate de mamici odata cu inceperea diversificarii alimentatiei
Asocieri corecte ale pastarnacului cu alte alimente:
Pastarnacul se asociaza bine cu: morcovul, albitura, telina,dovlecelul, ardeii, patrunjelul verde, rosiile. Cand copilul va fi mai mare ii vei putea oferi fasii de pastarnac puse la cuptor in loc de cipsuri, sunt delicoase!
Afla cand este recomandat sa introduci in alimentatia bebelusului tau:
Morcovul Pastarnacul Telina Fasolea verde Ardeiul Ceapa Dovlecelul Cartoful dulce Cartoful alb Dovleacul Patrunjelul Mazarea Spanacul Broccoli Sfecla rosie Vinetele Ciupercile Lintea Rosiile Varza Castavetii
Citește și despre:
Dovleacul în alimentația bebelușilor. 5 sugestii de rețete cu dovleac pentru copii
Castravetele în alimentația bebelușilor + 10 idei de rețete pe bază de castravete pentru copii
10 idei de rețete cu o legumă delicioasă, simplu de pregătit – Cartoful dulce
Roșia în alimentația bebelușului. În ce rețete pentru copii putem adauga roșie
In Clubul Bebelușilor găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru diversificarea bebelușului tău!
DIVERSIFICARE CU LINGURIȚA sau DIVERSIFICARE NATURALĂ
Află când se introduc:
🍐🍑🥭 FRUCTELE
🥕🥦🥒 LEGUMELE
🥣🍞🍞 CEREALELE
🍗🍖🥩 CARNEA
🥚🧀🥛 ALTE ALIMENTE în meniul lui bebe!