Spanacul este o sursa bogata de fier, potasiu, vitamina A, vitamina B2 si vitamina C. Afla cand si cum este recomandat in alimentatia lui bebe. In Clubul Bebelusilor ti-am pregatit un ghid complet de diversificare a alimentatiei.
Cand se introduce spanacul in alimentatia bebelusilor?
Spanacul poate fi introdus in alimentatia bebelusului intre 8-10 luni sau 10-12 luni. Mult timp spanacul a fost considerat un alimentul care contine o mare cantitate de fier, mineralul care ne tine departe de anemie. Studiile recente au aratat, insa, ca spanacul nu are un continut chiar atat de mare de fier pe cat se credea. Cu toate acestea sapanacul este un aliment plin de alti nutrienti benefici sanatatii si este bine sa il introduci in alimentatia bebelusului.
Spanacul este si o sursa buna de calciu. Datorita oxalatilor care se gasesc in spanac, absorbtia acestui mineral poate fi impiedicata.
Spanacul are si un efect laxativ. Consumul regulat de spanac reduce riscul de cataracta, datorita prezentei antioxidantului luteina care protejeaza cristalinul. Legumele cu frunzele verzi sunt o sursa buna de vitamna K si fibre care ajuta la o buna digestie.
VITAMINE continute: vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B2 si acid folic.
MINERALE continute: potasiu,calciu, fosfor, magneziu,sodium, fier,seleniu si o mica cantitate de: mangan si zinc.
Cum sa alege spanacul
Spanacul, ca toate verdeturile, are o perioada de valabilitate foarte scurta asa ca analizeaza-l cu atentie. Alege spanac cu frunze tinere si fragede, de un verde intens, fara nervure si cu codite mici. Pe cele ofilite evita-le sau arunca-le.
Cum sa introduce spanacul la bebelusi?
Spanacul se poate introduce la masa de la ora 12 (pranz) treptat, in cantitati mici precum restul alimentelor solide. Spala bine spanacul si opareste-l cateva minute. Alternativa mai sanatoasa ar fi sa-i pui la aburi pentru maxim 5 minute. Prepara un piure fin de spanac la care poti aduga orez pentru o consistenta mai groasa.
Spanacul se asociaza bine cu cereale, cu celelalte verdeturi sau cu alte legume precum: morcovii, dovlecelul, ardeii.
Afla cand este recomandat sa introduci in alimentatia bebelusului tau:
Morcovul Pastarnacul Telina Fasolea verde Ardeiul Ceapa Dovlecelul Cartoful dulce Cartoful alb Dovleacul Patrunjelul Mazarea Spanacul Broccoli Sfecla rosie Vinetele Ciupercile Lintea Rosiile Varza Castavetii
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.