Patrunjelul este foarte nutritiv, fiind o sursa buna de vitaminele A, C si fier. Se poate adauga in mai toate mancarurile pe care i le pregatesti bebelusului dar nu chiar de la inceputul diversificarii alimentatiei.
Cand se introduce patrunjelul verde si radacina in alimentatia bebelusului?
Patrunjelul poate fi introdus in alimentatia bebelusului intre 8-10 luni. Tinut la temperatura ambianta poate pierde pana la 20% din continutul de vitamina C, din acest motiv este recomandat sa tii patrunjelul la frigider. Radacina de patrunjel se introduce in supa de legume dupa varsta de 6 luni.
VITAMINE continute: vitamina A, vitamina C, vitamina, vitamina B1,B3,B5, si vitamina K.
MINERALE continute: potasiu,calciu, fosfor, magneziu,sodium, fier,seleniu si o mica cantitate de: mangan si zinc.
Cum sa alege patrunjelul verde
Alege patrunjel cu frunze de un verde intens, fragede, proaspete, indeparteaza frunzele galbuii sau maronii. Pe cel ofilit evita-l, este lipsit de substante nutritive.
Cum se introduce patrunjelul in retetele pentru bebelusi
Spala patrujelul bine sub jet de apa rece 2-3 minute. Patrunjelul, precum toate zarzavaturile poate fi puternic afectat de pesticide. Daca ai o sursa de legume si zarzavaturi sigure, crescute ecologic este un lucru foarte bun pentru sanatatea familiei.
Dupa luna a 8-a a bebelusului adauga cateva frunze intregi de patrunjel la supa de legume doar pentru aroma. Nu le adauga si in piureul de legume deoarece s-ar putea sa primesti un refuz. Mai tarziu se toaca marunt si se adauga patrunjel la felurile de mancare pe care le pregatesti inainte doar cu cateva minute de a se termina timpul de gatire. Patrunjelul gatit un timp mai lung are gust amar.
Patrunjelul se poate adauga la majoritatea retetelor pe baza de lugume cu sau fara carne, sau sub forma cruda, tocat marunt pe sandwich-uri.
Afla cand este recomandat sa introduci in alimentatia bebelusului tau:
Morcovul Pastarnacul Telina Fasolea verde Ardeiul Ceapa Dovlecelul Cartoful dulce Cartoful alb Dovleacul Patrunjelul Mazarea Spanacul Broccoli Sfecla rosie Vinetele Ciupercile Lintea Rosiile Varza Castavetii
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.