• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Sarcina pe LUNI Primul An al bebelușului pe săptămâni Nașterea la Regina Maria ÎMBRĂȚIȘĂRILE HUGGIES

Clubul Bebelusilor

Clubul Bebelusilor

Totul despre sarcina, bebelusi si copii mici

Totul despre sarcina, nastere si bebelusi

  • Sarcina
      • Calculator sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Despre sarcina
      • Trimestre de sarcină
      • Alimentația în sarcină
      • Calcul greutate sarcina
      • Semne sarcina
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Infectii la gravide
      • Nume de copii
      • Lista nume copii
      • Generator nume norocos
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Sexul copilului
      • Povești de Naștere
      • Sarcina TA
      • Calculator ovulatie
      • Preconceptia
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • analize si investigatii inainte de a ramane insarcinataAnalizele de sânge și investigațiile recomandate înainte de sarcină | Interviu cu Dr Ruxandra Cigăran, medic specialist obstetrică-ginecologie
      • bebelus-nascut-cu-aticorpi-la-coronavirus_Bebeluș născut cu anticorpi împotriva noului coronavirus. Mama s-a infectat în săptămâna 10 de sarcină
      • bebe din burta poate plangeBebelușul din burtică poate plânge pentru a comunica foamea, oboseala, frica sau doar pentru a te informa că vrea o mângâiere
      • nume-de-regi-regine-principese-baieti-feteNume de regi și regină, principe și principesă pentru copii inspirate din Familia Regală a României
  • Nasterea
      • Sarcina pe Luni
      • Calculator sarcina
      • Bagajul de maternitate
      • Pregătirea nașterii
      • Nașterea la Regina Maria
      • Travaliul
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Povești de Naștere
      • Recuperarea după naștere
      • Nou Născutul
      • Alăptarea la început
      • nastere-narurala-si-perineu-intarcNașterea naturală și perineul intact, se poate? Cum se previne ruptura perineului în timpul nașterii
      • ora-magica-in-maternitate-de-stat-si-la-privatCâtă magie are loc într-o oră bebelușească? Cum putem beneficia în maternitățile de stat de ora magică
      • mama-inainte-de-nastere-ce-i-ar-spune-bebelusuluiTot ce mi s-a întâmplat în viață înainte să te naști tu m-a pregătit să fiu mamă. Mama ta, pui de om!
      • revenirea dupa nastereRevenirea după naștere și îngrijirea postpartum. Primele transformări din viața de mămică
  • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Îmbrățișările HUGGIES
      • Bebelușul pe luni
      • Colici la Bebeluși
      • Totul despre bebeluși
      • Sănătatea bebelușului
      • Trusa de urgență de acasă
      • Dezvoltare bebeluși
      • Ingrijirea bebelușului
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Puseuri de Creștere
      • Dinții de lapte
      • Febra la copii
      • Alimentatia bebelusului
      • Hranirea cu lapte praf
      • Dezvoltarea limbajului
      • Botezul ortodox
      • Despre Vaccinuri
      • Bebeluși alăptați
      • Purtarea bebelusului
      • Vacanta cu bebe
      • Protecția solară la copii
      • vaccin gratuit si optional copiiSchema națională de vaccinare la copii. Vaccinurile gratuite și cele opționale în România
      • ingrijire bont ombilical bebelus nou nascutÎngrijirea corectă a bontului ombilical la nou născut. Cum recunoaștem eventualele infecții și afecțiuni care pot să apară
      • masaj-bebeDe ce să facem masaj bebelușului? Este necesar pentru toți bebelusii? De la ce vârstă?
      • plans bebelusi colici sau alte cauzeCauzele crizelor de plans la bebeluși si metode care pot preveni apariția colicilor
  • Alaptarea
      • Despre laptele matern
      • Alăptarea la început
      • Alimentația în alăptare
      • Probleme in alaptare
      • Bebeluși alăptați
      • Sprijin pentru alăptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
      • Importanta accesoriilor in alaptare
      • ragade-solutii-pentru-sfarcuri-dureroase-in-alaptare-bebeRagadele în alăptare. Soluția pentru sfârcuri crăpate, dureroase, sângerânde
      • despre alaptare ce este gresit7 Credințe populare total GREȘITE despre alăptare. Deși par a sfida logica le vei auzi și tu cu siguranță!
      • productia de lapte maternCei mai întâlniți 3 factori ce pot să-ți scadă producția de lapte matern
      • alaptare-exclusiva-6-luni-intarcare-dupa-2-aniFetița mea a fost alăptată exclusiv până la 6 luni și încă nu am înțărcat-o! Are acum 2 ani și 10 luni.
  • Diversificarea
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Introducerea fructelor la bebeluși
      • Legumele la bebeluși | Când se introduc
      • Retete diversificare
      • Cerealele la bebeluși | Când se introduc
      • Introducerea Proteinelor
      • Înțărcarea bebelușului
      • bebelusul alaptat si diversificareaBebelușul alăptat și diversificarea. Când și cu ce să începi. La ce să te aștepți
      • kaki-la-bebelusiCând și de ce să introducem KAKI în alimentația bebelușului
      • carnea la bebelusi ce fel de carne se ofera in diversificareBebe poate mânca aproape orice CARNE încă de la începutul diversificării!
      • cum se incepe diversificarea naturala la bebelusi cu succes10 ponturi pentru a începe diversificarea naturală (BLW) cu succes
  • Retete bebelusi
      • Retete diversificare 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Retete copii 1 an
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Retete fara foc (raw)
      • Deserturi copii
      • Retete diverse
      • Retete in timpul sarcinii
      • Retete de Sarbatori
      • Retete cu Babycook
      • Retete Pap Tot
      • bomboane-raffaelo-de-casa-copiiBOMBOANE CU MIERE, COCOS ȘI LĂMÂIE sau RAFFAELO pentru copii (după 1 an)
      • banana-bread-retete-copiiBANANA BREAD – checul cu banane pe post de îndulcitor!
      • retete-cu-kaki-pentru-bebelusiRețete cu kaki pentru bebeluși și copii
      • turta-dulce-pentru-copii-fara-zaharTURTĂ DULCE îndulcită cu curmale! Desertul adorat de copii
  • Mama
      • Familie si Copii
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Educatie copii
      • Sanatate in bucatarie
      • Ghidul legislativ al gravidei
      • Viata de cuplu
      • Filmulete bebelusi
      • Unde mergem cu copiii
      • Mame care ne inspira
      • aprecierea-copilului-in-cuvinteDe ce este important să exprimăm în cuvinte aprecierile adresate copiilor
      • depresia postnatalaConștientizarea riscurilor despresiei postpartum (după naștere). Primele semne și ce este de făcut
      • TATA BUNBeneficiile științifice ale prezenței tatălui în viața copilului său. Bărbații activi sunt implicați în viața de familie și creșterea copiilor
      • concedii-parintiConcedii și indemnizații pentru părinții și copiii din România
  • 1-3 ani
      • Imunitate copii
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Alimentatie copii
      • Sanatate copii
      • Alergii la copii
      • Boli contagioase
      • Dezvoltarea limbajului
      • Trecerea la olita
      • Siguranta copilului
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
      • Ingrijirea copilului mic
      • pericole copii vreme calda12 pericole de care să îl ferești pe copilul tău când se încălzește vremea
      • sindrom post covid la copiiManifestări ale sindromului post-COVID la copii care te trimit direct la medic sau la urgențe
      • coronavirus la copii simptomeCele mai frecvente simptome de COVID-19 la bebeluși și copii mici – Ce este de făcut
      • gripa sau raceala la copiiINFOGRAFIC: Gripă, răceală sau covid? Tabelul simptomelor posibile
  • Copilul
      • Alimentatie sanatoasa
      • Obezitatea la copii
      • Comportament
      • Autismul
      • Activitati educative
      • Homeopatia in sezonul rece
      • Gripa la copii
      • Rugaciuni copii
      • Lectura de seara
      • Povesti pentru copii
      • Cantece pentru copii
      • Poezii romanesti
      • Activitati de Paste Copii
      • Colinde de Craciun
      • Sarbatorile de Iarna
      • comportamente pozitive la copii cum pot ajuta parintiiCum să stimulăm comportamente pozitive la copii mici astfel încât să devină adulți educați și fericiți
      • bomboane-raffaelo-de-casa-copiiBOMBOANE CU MIERE, COCOS ȘI LĂMÂIE sau RAFFAELO pentru copii (după 1 an)
      • salam-biscuiti-reteta-copiiSalam de biscuiți pentru copii – Rețeta fără zahăr
      • banana-bread-retete-copiiBANANA BREAD – checul cu banane pe post de îndulcitor!
  • Stiri
      • Utile pentru mamici
      • Evenimente
      • Concursuri
      • Primele 1000 de zile
      • Actiuni umanitare
      • Parinti celebri
      • concurs-plastefinaConcurs Plastefina – Care este activitatea preferată a copilului tău?
      • intarim-imunitateaFiți pregătiți în lupta împotriva infecțiilor respiratorii | Acum este momentul să vă întăriți sistemul imunitar
      • alimentatie sarcina si suplimente vitamineAlimentația corectă a gravidei și obiceiurile sănătoase de la concepție până la naștere
      • alimentatia mamei in alaptareAlăptezi? Grozav! Iată ce trebuie să conțină meniul tău zilnic + 3 rețete bune pentru lactație
  • 1
  • 1
    1
    Clubul Bebelusilor » Mama » Sanatate in bucatarie » Pâinea cu Maia – sănătoasă, hrănitoare și gustoasă

    Pâinea cu Maia – sănătoasă, hrănitoare și gustoasă

    Autor: Echipa ClubulBebelusilor Din categoria: Sanatate in bucatarie

    Se spune ca drojdia industriala, disponibila in magazine, nu este sanatoasa pentru organism daca e consumata zilnic in preparate. O alternativa mai naturala si mai sanatoasa pare sa fie maiaua traditional facuta si folosita de bunicele noastre la tara la prepararea painii de casa.

    Ce este si cum se obtine maiaua?

    In esenta, maiaua este tot un produs de fermentatie. Cu alte cuvinte, este un alt fel de drojdie.  Ea se prepara din faina de secara si apa, care se amesteca in diferite proportii si se lasa la fermentat timp de cateva zile. Ce trebuie sa stii este ca desi se foloseste exact ca drojdia din comert, puterea de „crestere” pe care o are maiaua este net inferioara celei a drojdiei. Daca pentru painea cu drojdie sunt suficiente 2 ore pentru ca aluatul sa isi dubleze volumul, painea cu maia are nevoie de pana la 5 ore.

    Exista mai multe retete disponibile pentru a obtine maiaua. Vestea buna este ca procedeul este mai indelungat doar prima oara. Ulterior, o cantitate redusa de maia poate fi pastrata in borcan in frigider si „hranita” saptamanal pentru mentinere. Cu grija, maiaua poate astfel supravietui ani de zile.

    Painea cu Maia – Care sunt avantajele?

    In primul rand, rezultatul este o paine cu un gust special. Unii il descriu ca usor acrisor, altii ca pe „gustul copilariei”. Oricum, parerea unanima este ca si aroma, si textura painii facuta cu maia sunt net superioare celei facute cu drojdie. In plus, coaja ramane crocanta, iar miezul este aerat, fraged si moale.

    O alta mare calitate a painii facuta cu maia este ca rezista foarte bine. Daca painea cu drojdie lasata la aer, la temperatura camerei, se invecheste dupa o zi si se strica dupa 3 zile, painea facuta cu maia rezista si isi pastreaza calitatile timp de aproximativ o saptamana.

    Se pare ca si din punctul de vedere al sanatatii painea cu maia prezinta niste beneficii. Indicele glicemic al painii facute cu maia este mai mic decat cel al painii facute cu drojdie. In plus, fermentatia cu maia se pare ca modifica structura glutenului, facandu-l tolerabil si de persoanele cu boala celiaca.

    Acidul fitic este o componenta a cerealelor care blocheaza absorbtia intestinala a mineralelor existente in aceasta sursa de hrana. Maiaua se pare ca “neutralizeaza” acest compus, astfel ca fierul, zincul si magneziul regasite in cantitate mare in cereale devin disponibile organismului.

    Maiaua este considerata si un probiotic bun, mai bun decat drojdia clasica. Ea populeaza intestinul cu bacterii bune, dar nu favorizeaza dezvoltarea Candida, asa cum o face drojdia.

    O reteta simpla pentru maia

    Maiaua se obtine usor, doar ca procesul dureaza cateva zile. Unii spun ca 4-5 zile ar fi suficiente, altii recomanda sa se astepte 7 zile. Intr-un vas cu volumul de aproximativ 2 litri se amesteca 50g faina de secara integrala cu 50-60 ml apa, pana ce se obtine un aluat cu consistenta unei smantani. Amestecul se acopera partial in asa fel incat sa poata sa „respire” într0un loc cu temperatura constanta.

    Dupa 24 de ore la amestecul initial se adauga inca 50g de faina si 50-60 ml de apa. Se amesteca bine si se lasa la temperatura camerei. Procesul se repeta zilnic timp de 5-7 zile la rand.

    Odata ce au aparut bulele de fermentatie si maiaua este „puternica”, puneti aproximativ 100 de grame de maia intr-un borcan la frigider. Maiaua din frigider trebuie hranita la 2-3 zile.prin adaugarea a 50g faina alba si 50 de apa.

    In momentul in care vrei sa coci folosind maiaua preparata si pastrata in frigider, este bine sa o scoti pe masa, sa ii adaugi o noua portie de faina si apa, sa amesteci bine si sa lasi minim 4 ore la dospit, desi ideal ar fi sa fie lasata peste noapte. Obtii astfel maiaua pregatita sa fie folosita la reteta de paine.

    Atenție la ingredientele alese pentru pâine

    Pentru o pâine cu maia aveți nevoie de:

    Faina 100% – 400 gr

    Apa 60% – 240 gr

    Sare 2 % 8 grame ( o lingurita )

    Maia 30% -120gr

    Seminte 3% – 12 gr

    Făina trebuie să fie bună şi curată. Aici sunt probleme mari, aproape de netrecut. Făina măcinată la morile industriale este îmbogăţită chiar în moară cu stabilizatori şi agenţi de creştere. De ce? Pentru că grâul nu se face la fel în fiecare an, sunt ani mai buni, când grâul creşte exact aşa cum ne trebuie nouă pentru pâine, şi ani mai proşti, când bobul de grâu n-are destule proteine sau gluten. Recolta de grâu nu e mereu aceeaşi, dar produsele pe care ni le dorim în magazine şi cu care suntem obişnuiţi trebuie să fie mereu aceleaşi. Este un răsfăţ al epocii de consum pe care o trăim şi, ca orice răsfăţ, un handicap pe care trebuie să ni-l asumăm.

    Apa trebuie să fie declorinată. Cea care curge la robinet e plină de clor, iar clorul omoară bacteriile, implicit pe cele care-şi fac treaba în maia şi aluat. De aceea trebuie să folosim apă plată sau să ne instalăm un filtru de apă preferabil cu osmoză inversă.  

    Sarea să nu aibă iod. Găsiţi la magazinele naturiste. 

    Seminţele după gust şi preferinţe.

    In ceea ce privește cuptorul

    Este articolul cel mai important. Cuptorul casnic pentru bucătăriile de apartament – cu gaz sau electric – e foarte bun. Trebuie să aibă o temperatură maximă de cel puţin 240 de grade. Ca să ne calibrăm cuptorul, să ştim ce temperatură are în interior şi ce temperatură dă în pâine şi după cât timp, ne trebuie instrumente de măsurat: 2 termometre, unul de cuptor ca să-l verificăm că face ce spune că face, şi unul de mâncare cu care luăm de fapt temperatura pâinii. Sau mai simplu, ne trebuie ceva experienţă de lucru cu el. 

    In continuare va prezentam cateva tipsuri primite in timpul atelierului de paine cu maia la care am participat la CASA cu ROST https://www.casacurost.ro/produs/atelier-de-paine-cu-maia/

    E o plăcere să faci pâine. Este sănătoasă, hrănitoare și gustoasă. Pui pe masă celor dragi ceva deosebit. Dar pe deasupra este și foarte eficient pentru economia gospodăriei, ceea ce, pentru timpurile astea, contează.

    Ca exemplu să luăm pâinea zilnică, să zicem albă cu in. Cea mai gustoasă şi mai nepretenţioasă în a se asorta cu diverse mâncăruri.

    600 de grame de făină 650 “7 spice”,

    400 de gr apă plată Bucovina,

    12 gr sare neiodată

    120 grame maia  

    100 gr seminţe de in

    În timpul fermentării şi dospirii, în aluat acţionează 2 organisme: drojdia are rolul de a umfla pâinea, iar bacteria lactică îi dă gust. Drojdia comercială acţionează mult mai repede decât bacteria (deoarece tehnologii au reuşit să convingă drojdia să se mişte mai repede, dar până acum au fost incapabili să convingă şi bacteria lactică să-şi mărească activitatea), şi de aceea rămâne pâinea fără gust. În cazul maialei, drojdia sălbatică acţionează mult mai lent decât sora ei domestică, oferind astfel bacteriei timpul necesar de a acţiona şi de a da gust pâinii.

    Fermentarea dă aroma pâinii, dospirea dă gradul de umflare, unde fermentare înseamnă timpul petrecut de aluat înainte de porţionare şi formare, iar dospire înseamnă perioada petrecută de aluat după formare şi până la coacere.

    Un aluat subdospit va reveni repede când e apăsat cu degetul (indentaţia dispare), deoarece  gazul creat de drojdie are presiune şi există potenţial de creştere. Un aluat supradospit păstrează nedeformată urma degetului (indentaţia nu dispare), pentru că tot gazul care producea presiunea a fost deja acaparat în reţeaua de gluten. La un aluat dospit cât trebuie indentaţia revine pe jumătate, adică mai există gaz activ, dar nu prea mult. 

    Supradospirea apare sau când e prea multă drojdie şi atunci capacitatea glutenului de a reţine gazul e depăşită de situaţie, sau când a trecut prea mult imp, iar enzimele au avut răgaz să degradeze legăturile de gluten.

    Sarea limitează atât activitatea drojdiei, cât şi a enzimelor. 

    O hidratare/temperatură mare a prefermentului sau a aluatului permite o activitate mai mare a drojdiei şi în acelaşi timp a bacteriei lactice de tip homofermentativ. Adică prefermentul/aluatul se umflă mai repede şi are un gust mai dulce.

    O hidratare/temperatură mai mică micşorează activitatea drojdiei şi creşte activitatea bacteriei heterofermentativă. Deci prefermentul/aluatul va creşte mai încet şi va avea un gust mai acru.

    Cu cât aluatul e mai hidratat, cu atât dospeşte mai repede. Asta e valabil chiar şi la variaţii foarte mici ale procentului de hidratare (v. diferenţa dintre aluatul acoperit cu plastic şi cel acoperit cu şervet).

    Dacă se micşorează timpul de fermentare, se poate prelungi timpul de dospire (în cazul dospirii la rece de ex), fără să apară pericolul supradospirii. Cum în perioada de fermentare se formează gustul aluatului, micşorarea timpului de fermentare se poate face doar dacă se foloseşte maia, care are în ea însăşi suficientă aromă.

    În cazul unui aluat mai puţin dospit decât ar trebui, tăieturile trebuie făcute mai largi şi mai adânci, pentru a permite cantităţii mari de gaz să iasă cât mai egal. În cazul unui aluat suspect de a fi supradospit, tăieturile trebuie să fie cât  mai înguste şi superficiale.

    Coacerea se consideră teminată numai la 3 ore după scoaterea din cuptor. În această perioadă are loc în continuare evaporarea apei, gelatinizarea amidonului şi coagularea proteinelor din aluat.

    Tu  ce reteta folosesti pentru painea cu maia?

    IMPORTANT: Informatiile din acest articol sunt niste recomandari cu caracter facultativ si informativ, care nu inlocuiesc indicatiile date de medicul pediatru care urmareste evolutia copilului tau. Cunoscand aspectele individuale ale dezvoltarii copilului, acesta ar fi cel mai in masura sa iti ofere sfaturi specifice.

    Data publicare: octombrie 7, 2014 2:00 pm | Data modificare: aprilie 13, 2020 12:09 pm

    Articol anterior: « Semne ca bebe sufera de reflux gastric si solutii
    Articolul urmator: Cum să depăsești 5 probleme jenante des întâlnite în timpul sarcinii »

    Citeste si:

    Margarina versus unt in alimentatia copilului
    Margarina versus unt în alimentația copilului
    Obisnuiesti sa incluzi margarina in retetele pentru copii? Consideri ca untul este prea gras si il inlocuiesti cu ceea ce […]
    Pachețelul pentru gradinita si școală
    Pachețelul pentru școală – Idei sănătoase și haioase la caserolă
    Pachețelul pentru școală trebuie să îndeplinească trei funcții importante: să ofere mâncare sănătoasă, să fie ușor de mâncat și să-l atragă […]
    bebe refuza mancarea
    Cum de copiii francezi mănâncă orice? Idei pentru copiii cu mofturi la masă
    Îți propun o scurtă incursiune pe lângă mesele francezilor. Par să aibă reguli foarte sănătoase când vine vorba de mâncare. […]
    cat-de-sanatos-mancam-si-ne-hranim-copilul.jpg
    Cat de sanatos mancam si ne hranim copilul?
    Sanatatea copiilor este intotdeauna pe primul loc, iar alimentatia joaca un rol foarte important in cresterea si dezvoltarea lor. In […]
    supa-de-oase-de-ce-este-un-superaliment.jpg
    Supa de oase – De ce este un superaliment?
    In acest secol al vitezei, supa de oase a ramas o amintire din vremea copilariei. Sau poate nici macar atat, […]
    alimentatie copil iarna
    Ce alimente mâncăm iarna ca să rămânem sănătoși
    Tendința de a mânca mai mult iarna se explică prin faptul că reducerea temperaturii corporale stimulează apetitul. În urma digestiei, […]

    Bara principală

    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Nume copii
    Alăptarea
    Diversificarea
    Rețete copii
    Familie și copii
    • Alăptezi? Grozav! Iată ce trebuie să conțină meniul tău zilnic + 3 rețete bune pentru lactație
      Alăptezi? Grozav! Iată ce trebuie să conțină meniul tău zilnic + 3 rețete bune pentru lactație
    • Îngrijirea corectă a bontului ombilical la nou născut. Cum recunoaștem eventualele infecții și afecțiuni care pot să apară
      Îngrijirea corectă a bontului ombilical la nou născut. Cum recunoaștem eventualele infecții și afecțiuni care pot să apară
    • Creșterea și dezvoltarea normală în primul an al bebelușului
      Creșterea și dezvoltarea normală în primul an al bebelușului
    • Cum să treci peste erupția dentară FĂRĂ dureri | Remedii pentru bebeluși
      Cum să treci peste erupția dentară FĂRĂ dureri | Remedii pentru bebeluși
    • Schema națională de vaccinare la copii. Vaccinurile gratuite și cele opționale în România
      Schema națională de vaccinare la copii. Vaccinurile gratuite și cele opționale în România
    Calitatea informatiilor este pe primul loc deoarece cei mici sunt pe primul loc.

    Footer

    Despre noi

    Clubulbebelusilor.ro este, din 2011, una din cele mai importante resurse online pentru părinții din România. Ce găsești la noi? Tot ce ai nevoie!

    Aspirantele la statutul de mamă, viitoarele, proaspetele și actualele mame pot găsi articole de actualitate despre sarcină, naștere, îngrijirea nou-născutului și a sugarului, evoluția normala a bebelușului, alăptare, diversificare, alimentație sănătoasă, activități educative în cadrul familiei dar și multe articole de parenting modern, educație empatică și respect reciproc. 

    citeste aici mai multe despre noi

    Informatii

    • Termeni si conditii
    • Confidentialitate
    • Cookies
    • Contact
    • Calculatoare
      • Calculator Sarcina
      • Calculator Ovulatie
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Calculator Nume Norocos
    • Sarcina
      • Simptome sarcina
      • Alimentatie sarcina
      • Sarcina pe saptamani
      • Trimestre sarcina
      • Nume copii
    • Pregatire Nastere
      • Despre travaliu
      • Bagaj maternitate
      • Nastere naturala
      • Cezariana
      • Ora magica
      • Lauzia
    • Bebelusii
      • Nou nascut
      • Puseuri crestere
      • Bebe pe luni
      • Primul an
      • Colici
      • Bebe plange
      • Botezul
      • Somn bebe
      • Dintii de lapte
    • Alimentatie
      • Bebelusi alaptati
      • Hranirea cu lapte praf
      • Diversificarea clasica
      • Autodiversificarea BLW
      • Retete bebe
      • Alimentatie sanatoasa
      • Vitamina D
      • Intarcarea

    Categorii

    • Sarcina
    • Nasterea
    • Bebelusul
    • Alaptarea
    • Diversificarea
    • Retete bebelusi
    • Mama
    • 1-3 ani
    • Copilul
    • Stiri pentru parinti

    Parteneri

    desprecopii.com

    Setari politica cookies

    Informatiile de pe site-ul Clubulbebelusilor.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc recomandarile date de medicii specialisti.

    Copyright © 2021 · Clubul Bebelusilor · Toate drepturile rezervate.

    MENIU
    • Sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Calculator Sarcina si Nastere
      • Semne sarcina
      • Alimentația în sarcină
      • Despre sarcina
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Trimestre de sarcină
      • Nume de copii
      • Lista nume baieti si fete
      • Nume norocos copii
      • Infectii la gravide
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Sexul copilului
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Calculator Ovulatie – Perioada Fertila
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • Preconceptia
    • Nașterea la Regina Maria
    • Nasterea
      • Povești de Naștere
      • Sarcina pe Luni
      • Bagajul de maternitate
      • Pregătirea nașterii
      • Travaliul
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Recuperarea după naștere
      • Nou Născutul
      • Sfatul nostru pentru Sarcina TA pe saptamani
    • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Trusa de urgență de acasă
      • Bebelușul pe luni
      • Puseuri de Creștere
      • Botezul ortodox
      • Alimentatia bebelusului
      • Febra la copii
      • Sănătatea bebelușului
      • Colici la Bebeluși
      • Dezvoltare bebeluși
      • Vacanta cu bebe
      • Totul despre bebeluși
      • Dinții de lapte
      • Ingrijirea bebelușului
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Purtarea bebelusului
      • Despre Vaccinuri
      • Jucarii bebelusi
      • Hranirea cu lapte praf
      • Pentru bebelusi
      • Primele 1000 de zile
      • Filmulete bebelusi
      • Bebelușul pe luni
    • Alaptarea
      • Despre laptele matern
      • Alăptarea la început
      • Alimentația în alăptare
      • Probleme in alaptare
      • Bebeluși alăptați
      • Sprijin pentru alăptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
      • Importanta accesoriilor in alaptare
    • Diversificarea
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Retete diversificare
      • Fructele la bebelusi
      • Legumele la bebelusi
      • Cerealele la bebelusi
      • Introducerea Proteinelor
    • Retete bebelusi
      • Retete diversificare 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Retete copii 1 an
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Retete fara foc (raw)
      • Deserturi copii
      • Retete diverse
      • Retete in timpul sarcinii
      • Retete de Sarbatori
      • Retete cu Babycook
      • Retete Pap Tot
    • Mama
      • Familie si Copii
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Educatie copii
      • Sanatate in bucatarie
      • Ghidul legislativ al gravidei
      • Viata de cuplu
      • Îmbrățișările HUGGIES
    • 1-3 ani
      • Alimentatie copii
      • Imunitate copii
      • Activitati educative
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Ingrijirea copilului mic
      • Sanatate copii
      • Alergii la copii
      • Boli contagioase
      • Siguranta copilului
      • Trecerea la olita
      • Dezvoltarea limbajului
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
      • Unde mergem cu copiii
    • Copilul
      • Alimentatie sanatoasa
      • Obezitatea la copii
      • Comportament
      • Povesti pentru copii
      • Lectura de seara
      • Rugaciuni copii
      • Poezii romanesti
      • Cantece pentru copii
      • GRIPA la copii
      • Homeopatia in sezonul rece
      • Colinde de Craciun
      • Sarbatorile de Iarna
      • Activitati de Paste Copii
    • Stiri
      • Utile pentru mamici
      • Evenimente
      • Actiuni umanitare
      • Mame care ne inspira
      • Parinti celebri
      • Concursuri
    • Facebook Clubul Bebelusilor