Numele meu este Anghel Georgiana, am 21 de ani iar pe data de 30 octombrie 2021 aveam să aduc pe lume cel mai frumos lucru pe care ți-l poate dărui Dumnezeu, o fetiță de 3900 g la Maternitatea Bucur. Eram în săptămâna 39 de sarcină când pe data de 30 octombrie, la aproximativ 1 dimineața m-au luat ușoare contracții, fiind urmate de sângerare. În această perioadă eram în izolare deja de o săptămână deoarece soțul fusese confirmat pozitiv covid.
Covid pozitiv pe ultima sută de metri a sarcinii
Fiind la prima sarcină, m-am speriat. Mi-am sunat medicul care mi-a monitorizat toată sarcina. Dânsul m-a sfătuit să sun la ambulanța iar în cazul în care voi fi și eu testată pozitiv covid m-a informat că voi naște la Maternitatea Bucur dar cu un alt doctor. Zis și făcut.
In cele din urmă, eram și eu infectată cu covid. Am ajuns la Maternitatea Bucur așa cum discutasem cu doctorul meu.
La camera de gardă mi s-a făcut ecografie pentru a vedea cum decurge sarcina, cum este copilul. Acolo niste doamne foarte drăguțe mi-au spus că travaliul abia începuse și am decis împreună să rămân internată pentru naștere naturală.
Am mers în sala de naștere, unde mi-au fost monitorizate contracțiile care însă nu voiau să apară.
De la ora 2 pana la ora 7 jumătate dimineața am trecut prin cele mai grele momente din viața mea, durerea era din ce în ce mai insuportabilă, tensiunea creștea. Nu s-a putut face epidurală pentru a naște natural deoarece tensiunea mea era foarte mare, la fel și pulsul inimii. Fetița era mare și ea. Până la ora 7 dimineața mi s-au tot dat pastile sa îmi stabilizeze tensiunea dar a fost în zadar. Medicul de gardă a decis că nu pot naște natural și că în următoarele minute voi intra în operație pentru a naște prin cezariană. În mai puțin de o oră, la 08:07 aveam să aduc pe lume o fetiță de 3,900g.
INFO CLUBUL BEBELUȘILOR: Analgezia epidurală este cea mai utilizată și mai eficientă tehnică, 85-90% din paciente o solicită. Presupune o mică anestezie locală, la spate, între două vertebre lombare. Prin acest mic spațiu amorțit se va introduce în spațiul epidural un tub foarte subțire (cateterul epidural). Pe acest cateter, se vor administra periodic medicamente, calmante de durere. Epidurala este o tehnică foarte sigură, dar nu este lipsită de riscuri. Se pot produce: hipotensiune (10-15%), înțepare accidentală de dura cu dureri de cap (< 1%), alergii (< 1%), infecție (< 0,01%). Pe toată durata travaliului însă, atât mama, cât și bebelușul vor fi monitorizați continuu, astfel încât, orice efect nedorit va fi imediat sesizat și tratat. Citește pe larg despre anestezia la naștere aici: Tipurile de anestezii pentru nașterea naturală și cezariană
Mi-au spus că nu am voie să o vad …
Au urmat însă cele mai grele zile din viața mea, deoarece am stat o săptămână în spital în care eu mi-am văzut copilul doar in poze deoarece riscam să o infectez dacă am fi stat amândouă împreună. În momentul în care am auzit că nu o pot vedea pe bebelușă, pentru mine s-a oprit timpul în loc. Îmi făceam fel și fel de gânduri, eram foarte speriată și nu știam ce se întâmplă.
Am fost dusă în secția de terapie intensivă, acolo nu am încetat să întreb de ce nu îmi poate aduce fetița să o vad, voiam cu toată ființa mea să știu că este bine. După câteva ore am fost contactată de la neonatologie de o doctoriță foarte drăguță care mi-a oferit mai multe detalii despre starea fetiței, și anume că ea este foarte bine, că respiră singură și că este foarte cuminte.
Spre surprinderea mea, doamna doctora neonatolog a fost un înger care mi-a îngrijit fetița cum a știut dânsa mai bine, timp de 10 zile cât am stat departe de ea. Consider că era necesar sa fiu despărțită de bebe, deoarece eu eram pozitiv covid iar micuței i se făcuse deja 3 teste PCR, acestea fiind negative. Riscul era să o infectez și pe ea. Citește pe larg despre: Vești bune pentru bebeluși: ANTICORPII anti-COVID sunt transmiși prin LAPTELE MATERN!
Lactația mi-a apărut mai greu, fiind și prima sarcină. Fetița a fost alimentată cu formula de lapte praf fiindcă mi s-a spus că sunt șanse că eu sa o infectez prin lapte cu covid. Abia după cele 14 zile de carantină am putut sa o alăptez , însă era prea târziu. Fetița nu mai accepta sânul, iar în prezent continuam tot cu formula de lapte praf.
Am fost nevoita că eu sa merg acasă să îmi continui carantina, iar fetița sa rămână în spital. Pentru că știam că fetița este foarte bine îngrijită iar medicii sunt excepționali am avut o oarecare liniște. A urmat și ziua cea mare în care mi-am luat fetița acasă, ziua în care toate golurile din suflet mi s-au umplut.
Azi, după aproape 2 luni de la naștere, sunt cea mai împlinită mămică, am o fetiță sănătoasă, de 5 kg care mă face cea mai fericită.
Vreau sa mulțumesc personalului de la Maternitatea Bucur, începând de la doctori și până la infirmiere, care au fost de nota 10, apreziez că nu au rămas indiferenți, că m-au tratat și îngrijit cum au știut ei mai bine.
Mulțumesc doamnei doctor ginecolog Denise Diaconescu și doamnei doctor pediatru Niculina Novasiliev pentru toată grija acordată mie și micutei mele!
CITEȘTE ȘI DESPRE: Povești direct din sala de naștere. Ce spun mamele când nasc? Și cât de taaare?
Descoperă în CLUBUL BEBELUȘILOR totul despre NAȘTERE | NUME COPII | NOU NASCUT | BEBELUSI | PRIMUL AN | ALAPTARE