Am decis să mai scriu o poveste din jurnalul unei mame!
Iubesc orice femeie care creste un copil, doi sau mai mulți…asta pentru ca și eu cresc doi copilași și știu ca nu este deloc ușor.
Deși unora li se pare atât de ușor, ați auzit cu siguranță cel puțin o dată această vorba: „Ia uite-o și pe asta, a mai turnat un plod” ca și cum pur și simplu mi-a alunecat copilul din burtică afară… Sarcina și nașterea nu sunt o treabă atât de simplă, credeti-mă, în cazul meu a fost vorba de 4-5 luni de rău continuu, dureri musculare, dureri de spate, picioare umflate, somnul era aproape imposibil și uite asa au trecut cele 9 luni.
Momentul nașterii, este o trăire extraordinară pentru o mamă…doar ca lucrurile nu merg așa de ușor, fie simți ruptura tuturor oaselor printr-o naștere naturală, fie au apărut complicații și nu exista decât varianta intervenției chirurgicale, cezariana asta este și cazul meu. Da știu o sa spuneți poate că „A ales calea ușoară”.
Știu că așa gândesc unele femei, pentru că mi-au spus-o în față, atât înainte, cât și după naștere. Dar o naștere prin cezariană e departe de a putea fi numită „calea ușoară“. Iar recuperarea a fost probabil una dintre cele mai dureroase experiențe din viața mea, atât fizic, cât și emoțional. Trebuie să știi din capul locului că nu eu am ales să nasc prin cezariană. A fost o alegere medicală. Și spun asta pentru mamele care decid să nască prin cezariană, să știe că trebuie să fie foarte puternice căci există dureri, în unele cazuri poate să doară foarte tare. Ține și de toleranța la durere a fiecărei mame. Citește mai departe această poveste de naștere: A naște prin cezariană NU înseamnă că „alegi calea UȘOARĂ“
Cu siguranță cezariana nu este o cale ușoară și nu a fost o alegere, nașterea prin cezariană este la fel de dura ca și cea naturala, în ambele cazuri balanța este echilibrată. Dar nu asta am vrut sa spun…subiectul de astăzi m-am gândit să fie despre femeia mamă care este și soție, și iubită și prietenă bărbatului ei… despre femeia mamă care pe lângă mamă este doctor, educator, partener de joaca, pentru copilul ei și în final totul pentru familia ei.
CITEȘTE ȘI DESPRE: Nașterea prin cezariană văzută prin mărturiile mamelor care au trecut cel puțin o dată prin această operație
Am 26 de ani și sunt mămică a doi copii superbi un băiat și o fetita, fetita a apărut la 3 ani distanta de băiețel.
Da, știu ce o sa spuneți „si-a distrus copilăria”… nu, nu mi-am distrus-o, ci o trăiesc din plin alături de micuții mei, sunt un copil în fiecare zi alături de copiii mei și sunt o norocoasă să retrăiesc prin ei fiecare moment din prima mea copilărie.
Am auzit în comunitate discuții gen: „Nu-i place la muncă, de aceea face copii să stea acasă”. Dragilor, să fii mamă nu înseamnă că ești într-o vacanță prelungită, sa fii mamă însemnă să practici mai multe meserii într-una singură, totul egal responsabilitate, dacă ceva nu este bine
…”mama ar fi trebuit să…” dar tata??? „Săracul muncește sa își întrețină familia” …
CITEȘTE PE LARG DESPRE: Ce omoară dragostea între părinți după nașterea copilului? CELE 10 PORUNCI ale căsniciei (pentru el și ea)
Explică tu unui bebeluș că tata trebuie să aducă bănuți și nu poate sa-și petreacă timpul cu el căci muncește mult sa-i obțină și este obosit, un detaliu foarte important – copilul prețuiește timpul. Și măcar pentru 5 minute ia-l în brațe, fă-l avion, învârtește-te cu el de doua ori în aer, strângel la piept și spunei cât de mult îl pretuiesti.
Sunt o norocoasă! De ce spun asta? Am un soț minunat, oricât de obosit ar fi, copiii noștrii sunt energia lui. Îl iubesc pentru că mă lasă să fiu mama care îmi doresc eu sa fiu pentru copiii noștrii, îl iubesc pentru că este sincer, și nu ezită să le spună colegilor lui că ar mai petrece puțin timp la munca căci acasă viața cu două muzicuțe nu e ușoară.
Îl iubesc pe soțul pentru ca știe să mă aprecieze și nu uită să îmi mulțumească niciodată, să-și arate recunoștința. O mama este „aici”, „acolo”, „oricând”, „oriunde”, „oricum” și în final „pretutindeni”.
CITEȘTE ȘI:
Respect pentru părinții care îți lasă copilul să fie BĂRBATUL, SOȚUL și TATĂL care își dorește el să fie pentru familia lui
Este important să le oferi bunicilor ocazia să se implice! Cum te pot ajuta cu adevărat bunicii în creșterea copiilor