Relația dintre o mamă și fiul ei este una dintre cele mai puternice legături din lume, chiar dacă parametrii el se schimbă pe măsură ce copilul crește. În acest articol poți descoperi de ce este ea atât de complexă și de importantă.
Relația mamă fiu îi ajută pe băieți să își dezvolte empatia
Băieții care au o relație sănătoasă cu mamele lor încă din primele zile de viață sunt mai puternici din punct de vedere emoțional și au mai puține dificultăți legate de comportament, pe măsură ce cresc. Apropierea dintre mamă și fiul ei îl face pe acesta din urmă să se simtă mai încrezător în propria persoană. Studiile arată că acei băieți care nu au avut o relație apropiată și de încredere cu mamele lor cresc mai ostili și mai violenți și tind să fie nesiguri în relațiile sociale și în stabilirea scopurilor de viață.
Relația mamă fiu îi ajută pe băieți să crească puternici și independenți
Un băiat iubit și îngrijit de mama lui devine un bărbat plin de încredere. Dragostea necondiționată din partea mamei sale îl asigură pe viitorul bărbat că merită să fie iubit și capabil să fie un bun prieten și un partener de încredere. Cu cît mama este mai iubitoare, cu atât există mai multe șanse ca fiul ei să devină un bărbat cald și apropiat de oamenii din jurul său. Citește și despre: Atașamentul, legătura emoțională ce stă la baza tuturor relațiilor copilului cu el însuși și cu lumea exterioară
Relația mamă fiu îi ajută pe băieți să fie mai buni la școală
O mamă interesată de educația academică a copilului său îl ajută pe acesta să prețuiască școala și studiul. Această atitudine contribuie și la adecvarea emoțională a viitorului adult, ceea ce reprezintă o necesitate absolută pentru o viață sănătoasă.
Relația mamă fiu îi oferă băiatului un nivel superior de control asupra propriului comportament
Inteligența emoțională pe care o transmite mama fiului său îl ajută pe acesta să își articuleze mai bine gândurile și să își controleze și echilibreze emoțiile. Astfel, el are ocazia să își dezvolte maturitatea, înțelepciunea și nivelul de autocontrol în diferite conjuncturi sociale.
Relația mamă fiu crește un bărbat care respectă femeile
O relație apropiată cu mama îl face pe viitorul bărbat să aprecieze rolul pe care îl joacă femeile, în general. El îi va înțelege partenerei sale rolul pe care îl are în viitoarea lor familie și va învăța să respecte femeile, în general, deoarece sentimentele de superioritate a bărbatului față de femei vor fi inexistente. Citește și despre: Cele mai bune 10 modalități prin care părinții ajută la dezvoltarea copiilor
Relația mamă fiu limitează comportamentele riscante
Băieții care sunt apropiați de mamele lor au un risc redus de a dezvolta comportamente riscante. Acest lucru se petrece deoarece presiunea anturajului este mai mică asupra acestor băieți. Există studii care demonstrează că relația unui băiat cu mama lui are o influență majoră asupra atitudinii acestuia față de alcool, droguri și sex.
Relația mamă fiu pune bazele succesului în viață
O mamă implicată în viața și educația fiului său îl poate ajuta pe acesta să se realizeze pe plan profesional și profesional. O astfel de mamă îi devine fiului său ghid, prieten, model și mentor și îi poate arăta drumul către succes.
Relația mamă fiu îmbunătățește abilitățile de comunicare
O mamă deschisă la comunicarea cu fiul său îi inspiră acestuia o încredere pe care nu o poate primi din altă parte. Unei astfel de mame, băiatul îi poate împărtăși toate gândurile și emoțiile, atât în copilărie cât și la vârsta adolescenței, fără teamă sau rețineri.
Mama unui fiu trebuie să fie un părinte iubitor și atent, plin de grijă și de acceptare. Dragostea și devotamentul unei mame pentru fiul ei sunt, adesea, mai evidente decât în cazul unui tată, modurile în care și le exprimă aceasta fiind, de asemenea, semnificativ diferite. Dar la fel de important este ca această legătură bazată pe dragoste să se modeleze în fața trecerii anilor pentru a nu se transforma într-un atașament nesănătos. Citește și despre: 8 moduri de a construi încrederea în sine a copilului tău din primii ani de viață