- Ce s-a schimbat în maternitățile private
- 5 motive pentru care aș naște la privat
- Ce servicii oferă exclusiv maternitățile private
- Nașterea la REGINA MARIA
- Nașterea la Medlife
- Nașterea la Medicover
- Nașterea la Sanador
- Lista maternități private din Romania
Aducerea unui copil pe lume într-o clinică privată presupune un efort financiar considerabil. Speriate însă de condițiile din spitalele de stat, tot mai multe femei se gândesc să ia în considerare nașterea într-o maternitate privată. Clubul Bebelușilor îți prezintă avantajele nașterii la privat și cum să alegi o maternitate privată. Costul unei nașteri într-o maternitate de stat, deși este un drept garantat de lege tuturor femeilor, indiferent dacă sunt sau nu asigurate, poate ajunge la o sumă între 2.000 și 4.500 de lei. Depinde de oraș. Când ajung în pragul nașterii, femeile care nasc la stat se interesează la cunoștințe de „prețul pieței“ dar și de ofertele maternităților private.
Știi ce e mai important decât prețul unei nașteri la privat? Doctorul!
Primul lucru de care se interesează o graviduță care urmează să nască într-o maternitate privată este prețul. Deși este un criteriu fără de care nu mai poate avea loc restul discuției, multe gravide ajung să aleagă între maternitatea de stat și cea privată prin prisma doctorului care le-a monitorizat sarcina. Dacă acesta își practică meseria doar la stat, graviduța care a căpătat încredere în abilitățile medicale ale acestuia va naște acolo unde doctorul lucrează. Multe femei au decis să nască într-un spital public de stat pentru a rămâne cu doctorul lor, deși își permiteau financiar nașterea la privat.
Plătești ceea ce primești sau nu prea primești și tot plătești? Alege!
În primul rând, dacă decizi să naști în sistemul privat te va costa mai mult decât în cel de stat. Dar vei putea opta pentru ceea ce dorești să ți se întâmple și de aceste servicii chiar vei beneficia. Cât privește alegerea unei maternități de stat – acest lucru nu înseamnă costuri zero. Nici pe departe! Pune pe hârtie tot ceea ce trebuie să cumperi din afara spitalului pentru a aduce în spital, costurile cerute de fiecare specialist în parte, rezerva specială pe care o vei închiria, mâncarea pe care o aștepți de acasă și vei vedea că nu e chiar așa ieftin să naști, oriunde ai decide să o faci.
În urmă cu câțiva ani, puteai consulta prețurile și pachetele de naștere de pe site-urile maternităților private. Acum nu mai există aceste informații pe paginile maternităților. Ești sfătuită să iei legătura prin e-mail sau telefonic cu maternitatea și să-ți personalizezi alegerile. Apoi obții un preț. Acesta poate varia de la 3.900 de lei la 11.000 de lei. Discount-uri se pot face dacă ești abonat al clinicii. Pe vremurile de dinainte de pandemie, puteai obține prețuri mai mici dacă cumpărai pachetul de naștere de la târgurile pentru părinți.
Nașterea într-o maternitate privată – Ce s-a schimbat
Cu câțiva ani în urmă, unul dintre cele mai mari minusuri ale maternităților private era lipsa unui personal medical capabil să intervină în cazul unor complicații la naștere ori în ajutorarea nou-născutului. Acest lucru nu mai este valabil astăzi, fiindcă maternitățile private reușesc să ofere și aceste servicii. Unele unicate pe piața medicală internațională, toate realizate cu succes de doctori care lucrează în aceste maternități. Mărturie stau poveștile de succes pe care le poți citi pe site-urile maternităților private, povești ale unor copii care nu ar fi existat astăzi dacă nu s-ar fi născut acolo. Operații in vitro, complicații apărute în timpul sarcinii rezolvate ulterior, tratamente complicate și, la final, părinți și copii fericiți.
Nașterea într-o maternitate privată – 5 motive pentru care aș naște la privat
Prețul dinainte stabilit printr-un contract în care alegi ceea ce îți dorești/ceea ce ți se potrivește: rezervă cu însoțitor, investigații suplimentare pentru nou-născut, controale post-operatorii și analize post-naștere pentru mămică.
Un personal medical mereu la dispoziția ta, amabil și prietenos, căruia nu trebuie să-i oferi șpagă.
Curățenie impecabilă, senzație de siguranță și condiții de hotel de lux cu asistență medicală și mâncare bună.
Nu ai nevoie decât de actele personale când pleci să naști. Tot ceea ce presupunea „bagajul de maternitate“ găsești în spital, nu mai e nevoie să iei cu tine nimic de acasă.
Medicul și personalul maternității este binevoitor, îți răspunde la întrebări, îl simți aproape de tine, te tratează cu respect și empatie.
Ce servicii oferă exclusiv maternitățile private
Este important de mentionat ca accesul la servicii medicale implicate de nașterea într-o maternitate privată poate fi costisitor si poate fi limitat la cei care isi permit acest lucru. De asemenea, nu toate spitalele private ofera aceleasi niveluri de servicii si standarde de ingrijire, deci este recomandabil sa cercetati si sa comparati optiunile inainte de a face o alegere. Nasterea intr-o unitate medicala privata poate avea unele avantaje pentru mame si nou-nascuti, printre care se numara:
Acces la confort si facilitati premium: multe spitale private ofera camere individuale sau suite pentru nastere, care pot oferi un mediu mai confortabil si intim pentru mama si familia ei. Aceste facilitati pot include facilitati suplimentare, cum ar fi paturi confortabile, servicii de catering, televizoare, Wi-Fi, sau chiar camere de familie, permitand partenerului sa ramana langa mama si copilul.
Rooming-in: unul dintre motivele cele mai des amintite de femeile ajung să aleagă nașterea într-o maternitate privată este acel sistem de rooming-in, adică posibilitatea de a sta într-o rezervă împreună cu nou-născutul imediat după naștere și de a primi consiliere pentru a învăța să conviețuiești cu cel mic, pentru a-i învăța și pentru a-i răspunde la cerințe. Această practică a început să apară și în unele maternități de stat, dar nu în toate, și depinde de mai mulți factori. CITEȘTE ȘI: Planul de naştere – cum se face și ce trebuie să conțină
Ora magică. Ora magică este un interval benefic pentru adaptarea bebelușului la viața extrauterină, care armonizează ritmul cardiac și respirator, reglează temperatura corpului bebelușului, menține legătura afectivă dintre mamă și copil, inițiază primul supt și ajută bebelușul să adoarmă. Imediat după naștere, nou-născutul este așezat pe pieptul mamei fără să fie spălat, acoperit doar cu o păturică și lăsat să se bucure de mămica lui. În această oră magică, beneficiile contactului piele pe piele sunt maxime: crește nivelul oxitocinei, care facilitează eliberarea de endorfine – hormoni naturali ai stării de fericire –, atât în organismul mamei, cât și în cel al copilului. Legătura care se formează între tine și copil în această oră magică influențează relația voastră și determină sănătatea fizică și emoțională a copilului pentru toată viață. CITEȘTE ȘI: Ora magică după naștere | Bebelușii manifestă 9 comportamente instinctive
Personal medical dedicat: spitalele private pot oferi adesea o atentie mai personalizata si mai intensa din partea personalului medical, incluzand acces la obstetricieni si moase care pot acorda o atentie mai individualizata si mai mult timp pentru ingrijirea prenatala si in timpul nasterii.
Moașă personală sau consultant maternal dedicat. Din momentul internării și până la externare, fiecare mămică este asistată și însoțită de o moașă sau de un consilier maternal, care le oferă suport emoțional, dar și logistic. Rolul lor este să te ajute să te familiarizezi și să satisfaci nevoile nou-născutului în ceea ce privește alăptarea și îngrijirea. Mămicile pot păstra legătura telefonic cu aceste persoane și după ce părăsesc maternitatea.
Asigurarea trusoului nou-născutului dar și consumabilele necesare mamei în perioada internării. Dacă alegi să naști într-o maternitate privată, nu mai ai nevoie să pregătești din timp bagajul pentru maternitate. Vei primi tot ce ai nevoie, atât tu, cât și bebelușul tău.
Cazare împreună cu partenerul. Acest serviciu asigură cazarea într-o rezervă de lux a mamei împreună cu partenerul. Serviciul oferă și acestuia 3 mese pe zi, meniu la alegere și acces nelimitat în maternitate. De asemenea, însoțitorul mamei poate participa la primele băițe ale nou-născutului.
Timp de spitalizare mai scurt: în anumite cazuri, mamele si nou-nascutii pot avea timp de spitalizare mai scurt intr-o unitate medicala privata, daca nu apar complicatii si daca recuperarea decurge bine. Acest lucru poate fi avantajos pentru mamele care doresc sa isi reia activitatile normale cât mai repede posibil si sa petreaca mai mult timp acasa cu nou-născutul lor.
Servicii personalizate de ingrijire post-natala: spitalele private pot oferi programe de ingrijire post-natala personalizate, inclusiv consultatii de alaptare, consiliere nutritionista si suport emotional pentru mamele care se adapteaza la viata cu un nou-nascut.
Masaj, fizioterapie, control și analize postoperatorii la terminarea perioadei de lăuzie. Poți opta, spre exemplu, pentru ședințe de masaj după naștere sau pentru fizioterapie, asigura de specialiști, pentru a-și recăpăta confortul după naștere. Ori până în 6 săptămâni după naștere, poți alege un control postoperator și un pachet de analize grexemplu, pentru ședințe de masaj după naștere sau pentru fizioterapie, asigura de specialiști, pentru a-și recăpăta confortul după naștere. Ori până în 6 săptămâni după naștere, poți alege un control postoperator și un pachet de analize gratuite care diferă de la clinică la clinică.atuite care diferă de la clinică la clinică.
Acces la tehnologii medicale avansate: unele spitale private pot avea acces la tehnologii medicale avansate si facilitati de diagnostic, care pot fi benefice in cazurile de nastere cu complicatii sau in situatii de urgenta.
Secții performante de neonatologie. Maternitățile private dețin secții foarte bine pregătite, atât ca aparatură, cât și ca personal medical, dedicate exclusiv copiilor, secții performante de pediatrie și chirurgie pediatrică. Compartimentul de terapie intensivă neonatală asigură îngrijirea nou-născuților cu diverse patologii care necesită terapie intensivă neonatală, precum și includerea nou-născuților cu probleme medicale într-un program de urmărire.
Nașterea la Maternitatea Sanador
Maternitatea Sanador este pregătită să îți ofere siguranță și confort pentru prima și cea mai importantă întâlnire cu bebelușul tău, iar împreună cu Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Sanador ne asigurăm că startul călătoriei voastre împreună este unul sigur din punct de vedere medical.
Maternitatea Sanador deține 3 săli de naștere și o secție de terapie intensivă neonatologie, asigurând gradele de asepsie necesare și toate echipamentele necesare pentru tratarea fiecărui caz în parte, conform protocoalelor. Fiecare sală de operație este deservită de o centrală proprie de tratare a aerului.
În cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Sanador, vei întâlni medici specialiști și primari cu vastă experiență în obstetrica fiziologică, dar și în patologia obstetricală. Palmaresul echipei medicale include o serie de reușite deopotrivă pentru mamă și pentru copil, în cazuri-limită, deosebit de dificile.
La Maternitatea Sanador găsești moașe și asistente medicale cu o bogată experiență, care sunt alături de tine pe întreaga durată a travaliului, precum și pe întreaga durată a spitalizării. Nou-născuții pot rămâne cu mamele în rezervă (sistem rooming-in) sau pot sta în secția de nou-născuți, sub atenta supraveghere a personalului medical din secția de neonatologie. Se pot primi nou-născuți cu vârste de gestație începând cu 24-30 de săptămâni, proveniți din sarcini cu dispensarizare medicală corectă, conform protocoalelor în vigoare.
CITESTE ȘI: SARCINA LUNA DE LUNA
Prima lună de sarcină (săptămânile 1-4)
Luna 2 de sarcină (săptămânile 5-8)
Luna 3 de sarcină (săptămânile 9-12)
Luna 4 de sarcină (săptămânile 13-16)
Luna 5 de sarcină (săptămânile 17-20)
Luna 6 de sarcină (săptămânile 21-24)
Luna 7 de sarcină (săptămânile 25-28)
Luna 8 de sarcină (săptămânile 29-32)
Luna 9 de sarcină (săptămânile 33-36)
Ultima lună de sarcină (săptămânile 37-40)
Nașterea la maternitatea REGINA MARIA din cadrul Spitalului Băneasa
Conform studiului de Brand Performance, derulat de GFK în noiembrie 2018, Spitalul Băneasa are cea mai bună maternitate din sistemul privat românesc. CITEȘTE ȘI DESPRE: Cunoaște echipa de medici de la Spitalul Băneasa Regina Maria
„Spitalul Băneasa are un sistem integrat și complex de îngrijire a pacientului, astfel încât să fie permanent în siguranță, iar echipa de medici pe care o avem aici este dedicată atât pacientului, cât și performantei medicale. Meseria pe care o practic în fiecare zi este pasiunea mea şi am vrut să mă specializez în sarcini cu risc și în intervențiile intrauterine ca o ambiție personală. Am socotit că e necesar să facem asta şi în România. Era de neconceput pentru mine să știu că aici nu era nimeni care să dea o șansă sarcinilor cu risc. Acestea două au devenit în foarte scurt timp realitate în Spitalul Băneasa, unde s-au efectuat, în premieră în Romania, operații extrem de complicate, multe dintre ele făcute intrauterin“, spune dr. Hadi Rahimian, directorul medical al spitalului. Dacă ai o sarcină complicată de o condiție medicală preexistentă sau de o boală cronică (diabet zaharat gestațional sau diabet insulino-dependent, hipertensiune arterială, preeclampsie, trombofilie sau alte tulburări de coagulare, hipertiroidism, boli renale, autoimune, cardiace, gastrointestinale, respiratorii, chiar și cancer), ar trebui să iei în considerare nașterea în maternitatea privată ca REGINA MARIA. Maternitatea REGINA MARIA din cadrul Spitalului Baneasa are doctori specializați în sarcinile cu risc crescut, dispunând de singurul centru de chirurgie fetală din România.
Echipa Centrului de Chirurgie Fetală este formată din medici specializați în medicină materno-fetală, ecografie de sarcină, imagistică fetală, hematologie, neonatologie, pediatrie, cardiologie pediatrică, neurochirurgie pediatrică, urologie pediatrică, chirurgie pediatrică și anesteziști. Peste 200 de intervenții fetale efectuate, multe dintre ele în premieră în România, poartă astăzi semnătura doctorilor din acest spital. Aici poți citi despre inovatoarele intervenții care au salvat viețile multor copii care nu aveau nicio șansă la viață.
In plus, in perioada pandemiei de coronavirus, toate maternitatile REGINA MARIA au luat extra masuri de siguranta si au implementat proceduri si fluxuri special dedicate pacientelor, astfel incat sa fie evitata o posibila infectie cu COVID 19. Găsești maternități private REGINA MARIA în București, Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara . Pachetele de naștere oferite sunt pentru naștere naturală (3 zile/2 nopți), naștere cezariană (4 zile/3 nopți) și pachet naștere VIP (extraservicii medicale). Pentru a alege ceea ce ți se potrivește, trebuie să intri pe paginile fiecărui oraș și să iți rezervi un loc. Te va contacta in cel mai scurt timp un consultant care îți va oferi toate detaliile.
De ce să naști la maternitatea MedLife
Cu peste 25.000 de copii veniți pe lume în maternitățile MedLife, suntem sistemul medical privat cu cea mai mare experiență în nașteri. Maternitatea se află în cadrul unui spital multidisciplinar, cu experiență în supravegherea sarcinilor multiple și a celor cu grad înalt de complexitate, asistate de o echipă de profesioniști cu un nivel de pregătire performant (medici neonatologi primari cu Atestat de Instructori de Resuscitare Neonatală).
Îți dorești o naștere naturală? Echipa MedLife este de alături de viitoarea mămica atât din punct de vedere profesional, cât și emoțional, oferindu-i acesteia intimitatea de care are nevoie pe tot parcursul travaliului și asigurându-i toate condițiile pentru a avea parte de o naștere cu blândețe.
Maternitatea MedLife oferă disponibilitate 24/7, adică servicii medicale cu acces continuu (2 linii de gardă în spital pentru secția de Obstetrică, 1 linie de gardă pentru ATI, 1 linie de gardă pentru Neonatologie). Datorită unei echipe vaste de medici ATI și a unui număr corespunzător de paturi. Maternitatea MedLife asigură posibilitatea separării pacienților în post operator, în funcție de intervenția efectuată. De asemenea, există o colaborare strânsă între secția de neonatologie și ATI, astfel încât bebelușul este adus mamei cât timp aceasta se află sub urmărire în secția de Terapie Intensivă.
Pe întreaga durată a sarcinii, clinica oferă monitorizare (laborator și aparatură performantă, ecografie fetală, diagnostic prenatal inclusiv genetic, echipă de medici de top). Fiecare mămică este asistată și însoțită de către un consilier care acordă suport emoțional și logistic din momentul internării până la externare, cu care poate păstra legătura telefonic și în următoarele zile după ce părăsește maternitatea. Maternitatea promovează contactul permanent mamă-copil, oferind training pentru îngrijirea nou-născutului (igienă, baie, hrănire).
Nou-născutul beneficiază de investigații complete: ecocardiografie, ecografie transfontanelară, investigații de audiometrie, screening pentru boli metabolice, iar serviciul ATI oferă gardă continuă pentru monitorizarea mamei, terapia durerii și îngrijirii postoperatorie. Life Memorial Hospital este din 2011 Spital Prieten al Copilului, fiind reacreditat în 2014 ca Spital Prieten al Mamei și Copilului. Încurajează apropierea mamă-copil prin contactul copilului cu pielea mamei și inițierea alăptatului imediat după naștere.
De ce este specială secția de neonatologie de la Medlife? Pentru ca asigură:
- îngrijire centrată pe familie în secția de terapie intensivă neonatală (încurajând contactul piele pe piele);
- program de urmărire a nou-născuților cu risc, prin continuitatea procesului de îngrijire;
- monitorizarea funcției cerebrale și electroencefalografie;
- efectuarea ecografiilor pulmonare pentru diminuarea gradului de iradiere;
- nou-născutul beneficiază de investigații complete: ecocardiografie, ecografie transfontanelară, investigații de audiometrie, screening pentru boli metabolice, iar serviciul ATI oferă gardă continuă pentru monitorizarea mamei, terapia durerii și îngrijirii postoperatorie.
De asemenea, secția de neonatologie asigură:
- îngrijirea nou-născuților cu diverse patologii care necesită terapie intensivă neonatală: sindrom de detresă respiratorie, sindrom de aspiraţie de meconiu, convulsii neonatale, monitorizarea nou-născuților cu boală hemolitică gravă, exanguinotransfuzie, monitorizarea şi tratamentul nou-născuților cu patologie neurologică (encefalopatie neonatală de cauză hipoxic-ischemică, hemoragii cerebrale), tratamentul şocului neonatal, sepsisului neonatal, diagnosticul şi tratamentul infecţiilor cronice intrauterine, toate conform ghidurilor în vigoare;
- stabilizarea nou-născuților cu malformaţii congenitale şi transferul către clinici de specialitate, conform ghidurilor în vigoare.
După externarea din maternitate, nou-născuții beneficiază de includerea într-un program de urmărire pentru nou-născuții cu risc, unul dintre puținele funcționale din țară. În cadrul acestui program, sunt incluși nou-născuții cu diferite patologii.
Ești la primul bebe? Află că la maternitatea MedLife există un program dedicat mămicilor care sunt la prima naștere. Poți solicita broșura și informații de la medicul tău curant. De asemenea, dacă nu te-ai hotărât asupra unui medic încă, pe site-ul www.medlife.ro vei găsi lista completa a medicilor repartizați pe hyperclinici. Urmărirea sarcinii va avea loc într-una din hyperclinicile noastre, iar nașterea va avea loc cu medicul tău curant, în Maternitatea MedLife Grivița.
Specialiștii in zile de naștere îți vor oferi tot suportul pentru a lua cea mai buna decizie cu privire la pachetul de naștere. Mai mult de atât, fiecare mămică este asistată și însoțită de către un consilier care acordă suport emoțional și logistic din momentul internării până la externare, cu care poate păstra legătura telefonic și în următoarele zile după ce părăsește maternitatea. Poți contacta maternitatea MedLife la numărul de telefon 0735.3008.86 sau la adresa de mail [email protected]
De ce ai alege să naști la Medicover
Conform datelor puse la dispoziție de personalul clinicii Medicover, corelate cu cele găsite pe pagina lor de internet, iată ce ar trebui să știi dacă iei în calcul să naști la Medicover, dincolo de confortul de a sta într-o rezervă alături de partener (nu se aplică și acum, în pandemie) și de a beneficia de un personal medical binevoitor, pro-alăptare:
- sunt de peste 25 de ani pe piață serviciilor private din România și singurul furnizor cu experiență internațională.
- ai acces permanent la 3 linii de gardă: obstetrică-ginecologie, ATI și neonatologie.
- îți oferă un screening complex pentru nou-născut: ecografie de șold, ecografie cardiacă, screening auditiv, Baby Sensor (cel mai nou și mai complet screening metabolic, unic în România).
- practică ora magică.
- au un consultant în lactație, certificat internațional IBCLC, care este la dispoziția ta pe toată perioada petrecută în Maternitate, dar poate face și vizite la domiciliu.
Maternitatea Medicover promovează două pachete de naștere, atât naștere naturală, cât și cezariană: pachetul Gold, care este standard, însă poate fi personalizat cu servicii extra, în funcție de dorințele tale, și pachetul Platinum, care este premium. De asemenea, ai libertatea de a personaliza pachetul de naștere, adăugând:
- cazare și pentru însoțitor;
- moașă dedicată;
- anestezie cu Entonox;
- pachet consultații de pediatrie din luna a treia după naștere;
- recoltare celule Stem;
- 1 ședință de consiliere bebeluș la domiciliu;
- abonamente gimnastica prenatala/postnatala;
- consiliere alăptare la domiciliu;
- manoperă montare cercei;
- curs de educație prenatală.
Mai multe informații despre personalizarea pachetelor de naștere, detalii despre pachetul Gold sau Platinum găsești pe site-ul Medicover. Pentru mai multe informații și pentru un pachet personalizat, le poți scrie la adresa de e-mail [email protected] sau poți suna la numărul 0757.034.954, unde un reprezentat medical îți va oferi toate detaliile.
Descoperă în CLUBUL BEBELUȘILOR totul despre:
NOU NASCUT | BEBELUSI | PRIMUL AN | ALAPTARE
Lista celor mai cunoscute maternități private din România
București
Maternitatea REGINA MARIA din cadrul Spitalului Băneasa, sector 1
Maternitatea Medlife (sector 1)
Maternitatea Medicover (sector 1)
Maternitatea Sanador (sector 1)
Maternitatea Wellborn
BRAȘOV
Maternitatea din cadrul Spitalului REGINA MARIA Brașov
Maternitatea MedLife Eva
ARAD
Maternitatea MedLife Genesys
Centru Medical Laser Sustem
CONSTANȚA
Maternitatea ISIS
Euromaterna
IAȘI
Maternitatea Arcadia
PITEȘTI
Maternitatea Muntenia
TIMIȘOARA
Spitalul REGINA MARIA Premiere
Spitalul Athena
SIBIU
Maternitatea Polisano
ORADEA
Spitalul Pelican
Clinica Euclid
CLUJ-NAPOCA
Spitalul REGINA MARIA Cluj
Spitalul Gynia
SATU MARE
Clinica Gynorax
BACĂU
Clinica Materna
Clinica Palade
Clinica Medical Service
TÂRGU-MUREȘ
Maternitatea Nova Vita
BAIA MARE
Euromedica Hospital
SUCEAVA
Spital Bethesda
CRAIOVA
Maternitatea MaDonna Maria