Am pornit la drum cu credința că Dumnezeu este în control chiar și într-o perioadă așa de tulbure cum a fost perioada ultimilor 2 ani. Am făcut tot ce am crezut că este mai bine pentru a ne pregăti pentru venirea pe lume a micuțului nostru: ne-am rugat pentru protecție, pentru o sarcină ușoară, pentru a nu contacta virusul, pentru a putea naște cu doctorița care mi-a supravegheat sarcina, pentru a fi tratata bine în spital fără să plătesc pentru fiecare serviciu și pentru a-l putea alăpta pe bebe. Citisem cartea marelui expert Jack Newman și trăiam cu impresia că a alăpta este o chestiune care ține de ambiție și de perseverență din partea mea și dacă nu voi putea, va fi pentru că nu am perseverat destul. Citește și despre: Laptele a venit imediat, bebe mi-a fost adus rapid, dar… surpriză, nu reușea deloc să se atașeze la sân iar următoarele 3 zile și nopți le-a petrecut la fototerapie
Ei bine este adevărat că ai nevoie de ambele ingrediente dar la fel de adevărat este că doar citind și frustrându-mă că nu iese ca la carte nu m-a ajutat, așa că am hotărât să chem în ajutor pe cineva care nu doar că a mai trecut prin asta dar știe cum să ii ajute și pe alții să alăpteze. Și aici am întâlnit-o pe Simona. O prezență blândă și o persoană care mi-a dat încredere că ceea ce fac este bine și că voi reuși din ce în ce mai bine. Era a doua zi după ce ieșisem din spital unde încercasem cu mameloane de silicon, fără mameloane , sub presiunea asistentei care îl freca pe bebe pe obrăjori mai să îl strivească, înroșindu-l și nereușind nimic, eu neavând îndemânare, el prea micuț să aibă putere să sugă…
Citește pe larg despre: Frenul restrictiv poate afecta hrănirea la sân a bebelușului. Intervenția de frenectomie (tăierea frenului lingual)
În schimb nu era prea micuț să aibă putere să țipe cât îl țineau plămânii. Și spre disperarea mea de mamă la primul bebe îl ținea ceva. Mă simțeam foarte inutilă când vedeam că nu reușeste să sugă deloc. A fost o mare bucurie când a tras bebe de 2 ori și a adormit, căci probabil efortul fusese uriaș. Așa că încurajată fiind de faptul că bebică dorea să sugă dar nu reușea prea mult, eu lapte aveam, am ascultat sfatul mai multor prietene care mă îndemnau să chem un consilier în alăptare.
A fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat. Simona m-a ajutat nu doar atunci când a venit acasă, dar și ulterior, prin mesaje pe whatsapp, mă întreba cum este bebe, despre supt și despre alte aspecte care țin de viața unui bebe în primele zile de viață. Citește pe larg despre: Lasă-ți bebelușul pe mâna vindecatoare a osteopatiei, terapia binefăcătoare bebelușilor. Beneficiile ei în alăptare
Contează enorm să ai pe cineva care să te încurajeze și să îți explice cum stă treaba cu alăptarea fără să te facă să te simți ultimul om.
Eu recomand oricărei mămici să apele la un consultant în alăptare. Eu nu am avut depresie și am fost foarte fericită sa îl alăptez pe bebe până la 1an si 2luni când pur și simplu nu a mai fost interesat de supt și am decis că este momentul oportun să îl înțarc. La mine a fost ceva natural, bebe m-a ghidat, nu mai era atașat de sân și s-a înțarcat singur oarecum.
Gânduri bune pentru toate mămicile!
Fiți binecuvântate!
Alexandra
INFO CLUBUL BEBELUȘILOR
Simona Ivanciu, consultant în lactație IBCLC
Înainte de a naște, am fost la 3 cursuri legate de alăptare. Teoretic, mă consideram super pregătită. Știam de importanța orei magice, de contactul piele pe piele, de alăptat oricând, fără program. Practic…contactul cu fetița mea s-a realizat printre haine, branula și “orele de masă”. Practica a bătut toată teoria pe care o știam. Așa se întâmplă într-un număr covârșitor de mare cu mămicile aflate la primul bebe. Uneori chiar la al doilea bebe suntem date peste cap. Nu renunța însă. Nu renunța la dorințele tale! Cere ajutor specializat. Va face, cu siguranță, diferența.
ÎN CLUBUL BEBELUȘILOR am pregătit un GHID COMPLET DE SUPORT PENTRU ALĂPTARE
Vizitează sectiunile de mai jos și alăptarea bebelușului va fi lină și plină de satisfacții!
ALĂPTAREA LA ÎNCEPUT
BEBELUȘI ALAPTAȚI
ALIMENTAȚIA ÎN ALĂPTARE
DESPRE LAPTELE MATERN
SPRIJIN PENTRU ALĂPTARE
TOTUL DESPRE ÎNȚĂRCARE