- Salată de piersici cu blue cheese
- Avocado cu creveți, mango și roșii
- Tartă cu șuncă și anghinare
- Supă cremă de dovleac
- Somon cu sparanghel
- Barbun cu fenicul și portocale
- Curcan cu curmale
- Mușchiuleț de porc la cuptor
- Cartofi cu sos de coriandru și iaurt grecesc
- Tort de zmeură și ciocolată
Sărbătorile de iarnă aduc bucurie în fiecare moment. Culminează cu dimineața zilei de 25 Decembrie, unică în an pentru intensitatea sa emoțională, când toată lumea oferă si primește daruri. Copiii sunt cei mai încântați, desfăcutul pachetelor frumos ambalate reprezentând pentru ei maximum de încântare. Apogeul trăirilor, superlativul veseliei, magia vacanței de iarnă. Și surprizele continuă, transformându-se în amintiri dragi, pentru întreaga viată.
Mamele și bunicile se numără printre autori, ele fiind, de exemplu, cele care ne rasfață an de an papilele gustative cu mâncărurile tradiționale atât de iubite. Știați că pe lângă ingredientele arhicunoscute, ele adaugă o bucățică de suflet? Știați că mâinile lor de aur prepară nu doar feluri delicioase ci modelează și conceptul CA LA MAMA ACASĂ? Ori acela de MANCARE GUSTOASĂ CUM FĂCEA BUNICA MEA N-AM MAI ÎNT LNIT PE NICĂIERI, VREODATĂ? Ei, bine, pentru a ajunge la așa rezultate apreciate, cu dăinuire de la o generație la alta, e nevoie de puțina îndemânare, oleacă de pricepere, mult drag și un strop de bunăvoință. Restul componentelor se găsesc la raft.
Aflându-ne deja în luna cadourilor, ne e imposibil să trecem pe lângă topicul cu masa festivă de Crăciun, fără a vă oferi măcar câteva sugestii despre ce anume să serviți copiilor, adulților, cum să preparați bucatele astfel încât să fiți lăudată tot anul, nu doar de sărbători. Un text scurt, util, la obiect, o lectură plăcută, inspirată, departe de a vă plictisi.
Celebram Craciunul – Meniuri deosebite pentru masa festivă, 10 sugestii deosebite
Mai ales de sărbători, mesele la noi, la români, trebuie să fie încărcate, îndestulate, din belșug alcătuite, nu în sensul cantității uriașe (a porțiilor imense), ci să cuprindă multe feluri diferite. Puțin din una, puțin din cealaltă, să nu ne lipsească vreo bunătate, de care să ni se facă poftă, iar noi să n-o găsim pe masă. Așa am văzut la părinți, la bunici, așa continuăm. Atâta timp cât consumul stă sub semnul cumpătării, nu-i cazul să ne îngrijorăm.
Unele rețete sunt semnalate ca baby-friendly. Se adresează în special micuților care, chiar dacă nu au răbdare să stea la masă cu adulții, trebuie tratați de asemenea cu feluri deosebite, apetisante, în spritul festiv al Crăciunului. Felurile sunt în mare parte inspirate de pe blogul Ioanei, fondatoarea foodwithkarakter, o sursă grozavă de inspirație pentru domeniul culinar.
Pentru că deja am alocat spațiu virtual rețetelor de mâncăruri românești tradiționale, ca la mama acasă, postăm acum alte propuneri, diferite, ieșite ușor din tipare, însă memorabile, adecvate unei zile de sărbătoare. Toate se prepară simplu, nu necesită tehnici complicate, nu se țin mult pe foc (precum piftia, sarmalele ori friptura de porc împănată). Sunt adaptate mamelor moderne, ce nu-și petrec ajunul în bucătărie, de dimineața până târziu în noapte. Mai sunt filme de vizionat, câte un salon de înfrumusețare de vizitat, colindători de primit, povești copilului de citit… Cu siguranță îi veți surprindeți pe invitați!
SALATĂ DE PIERSICI CU BLUE CHEESE
O combinație neașteptată de ingrediente, cu rezultat fabulos! Culori, savoare, texturi, dulce & sărat, parfumat & picant.
Nu vă speriați, iese un deliciu!
*Se comercializează de exemplu, un pachet cu 25 de bucăți de flori comestibile din diverse sortimente, alese bucată cu bucată. Sunt perfecte pentru decorarea salatelor, deserturilor. Produsul se spală înainte de a fi utilizat. E valabil 2 zile de la deschiderea ambalajului. Sau Carambola, cunoscută si sub numele de stea de mare chinezească, în forma unei stele cu cinci colțuri. Excelentă la gust și de decor!
**Pentru a fi consumată de cei mici, înlocuiți Blue Cheese cu brânză de capră, oțetul cu zeamă de lămâie, eliminați sarea și piperul.
Ingrediente:
2 pungi cu salată mixtă (din diferite soiuri, o găsiți la raft, gata spălată)
4 piersici (în extrasezon, folosiți piersici din compot)
100 gr. brânză cu mucegai (blue cheese)
2 lingurițe miere de albine
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet (balsamic, de mere, de orez, din cidru, după preferințe)
sare și piper după gust
flori comestibile, carambola (opțional)
Mod de preparare:
Tăiați piersicile în jumătate și eliminați sâmburii. Pe grătarul încins în prealabil, coaceți-le câte 2 minute, pe fiecare parte. Separat, pregătiți dressing-ul pentru salată, amestecând mierea cu ulei, oțet, sare și piper. Încorporați-l în salata mixtă. Adăugați piersicile tăiate felii. Decorați platoul cu bucăți de brânză (cuburi, felii) și, pentru o notă exotică, presărați flori comestibile.
AVOCADO CU CREVEȚI, MANGO SI ROȘII
Un fel sănătos, gustos, aspectuos, banal de preparat
Ingrediente:
4 avocado
200 gr creveți fierți
200 gr mango copt
6 roșii mici (3 roșii mari)
Dressing:
2 lingurițe ulei de măsline
2 lingurițe oțet
2 lingurițe zeamă de lime (lămâie)
2 lingurițe miere de albine
un praf de chimen
fulgi de ardei iute (chilli)
Mod de preparare:
Tăiați avocado în jumătăți, pe lungime. Eliminați sâmburii și scobiți miezul, fără a rupe coaja. Pulpa fructelor și roșiile se toacă sub formă de cuburi mici și se amestecă ușor cu creveții. Separat, pregătiți dressing-ul, combinând ingredientele specificate mai sus. Mixați-le pe toate și lasați-le în frigider timp de 15-20 minute, la marinat. Umpleți apoi fiecare găoace cu amestecul delicios. Decorați cu fulgi de chilli, coriandru sau pătrunjel verde. Aperitivul, încărcat în Omega-3, nu e doar benefic sănătății, ci și foarte gustos.
TARTĂ CU ȘUNCĂ și ANGHINARE
Anghinarea este o legumă deosebită, hrănitoare, bogată în vitaminele K, C, magneziu și potasiu.
Pentru simplitatea pregătirii, folosiți aluatul gata preparat, ambalat, comercializat la raft.
Ingrediente:
2 ouă
1 pachet de aluat pentru tartă (foietaj)
2 linguri capere
200 gr smântână
400 gr. anghinare din conservă, scursă (fără ulei)
300 gr mozzarella rasă (sau ricotta, sau orice altă brânza aveți la indemana)
6 felii de șuncă, tăiate fâșii
semințe de susan
un praf de chimen
un praf de sare
nucușoara (opțional)
Mod de preparare:
Așezați cu grijă aluatul într-o tavă de copt. Faceți cu cutitul un model de ramă in foietaj, cu lățimea de 1.5-2.0 cm Pentru efect, o ungeți cu puțin ou bătut cu apă (lapte) și o presarați cu semințe de susan (albe ori negre). Ouăle bătute se combină cu brânza, smântâna, șunca și un praf de sare. Compoziția se toarnă uniform peste aluat. Se presară chimen și optional nucușoara. Se așează din loc în loc anghinarea (tăiată pe jumătate) și bobițele de capere. Se coace pentru maximum 30 minute, la o temperautură de 180 grade C (în cuptorul încălzit în prealabil). Se servește tăiată în bucăți mai mari (cât palma), fiind la fel de gustoasă atât calda, cât și rece.
SUPA CREMĂ de DOVLEAC
La prânzul de Crăciun, o supă caldă din dovleac, servită între aperitive și felurile principale, prinde numai bine. Se gătește destul de simplu, efectul fiind însă peste așteptări. Mă refer la gust, culoare, prezentare.
Ingrediente:
2 dovleci plăcintari, tăiați în partea de sus (sub formă de capac) și cu sâmburii scoși cu ajutorul unei linguri
1 cutie cu roșii cherry, tăiate în jumătăți (15 – 20 bucăți)
2 cepe albe, tocate fin
5 căței de usturoi zdrobiți
50 gr ghimbir, curățat și tăiat bucăți (1-2 cm) sau 1-2 linguri praf de ghimbir
2 ardei iuți
200 gr smântână
150-200 ml lapte (normal sau vegan), cantitatea depinzând de consistența dorită
50 gr unt, la temperatura camerei
2 linguri de curcuma
sare și piper, după gust
ulei de măsline
Topping (opțional) din parmezan, semințe prăjite de dovleac, crutoane
Mod de preparare:
Coaceți dovlecii, maximum o oră, la 180-200 grade C (timpul de coacere diferă în funcție de greutatea dovleacului. Cu cât acesta este mai mare, cu atât necesită să stea mai mult în cuptor). Pentru simplificare, ii puteți secționa în felii groase, durata de coacere reducându-se undeva, pe la 40 minute. Să-i ungeti cu o cantitate mică de ulei de măsline (sau folosiți-vă de spray-ul cu ulei). Ideea e ca la final, pulpa să fie moale (o verificați înțepând-o cu furculița).
Separat, pregătiți într-o cratiță baza supei. Sotați în ulei de măsline, întâi ceapa (5 minute, cât să se înmoaie puțin), apoi usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, roșiile (alte 5-10 minute), amestecând din când în când, pentru omogenizare. Adăugați smantana, sarea, piperul, curcuma, și lăsați la foc mic, tot 5-10 minute.
Când dovlecii sunt înmuiați, desprindeți-le pulpa și aruncați-le coaja. Ar trebui să fie foarte simplu, presupunând că sunt foarte bine făcuți. Pasăm pulpa cu furculița, cât încă e fierbinte, și adăugăm untul care, în câteva minute, se va topi. Transferați dovleacul în cratiță peste legumele sotate și țineți compoziția pe foc 5 minute. Încorporați ușor laptele, în cantitatea potrivită consistenței preferate. Fierbeți 10 minute. Gustați supa și condimentați-o mai mult, doar dacă doriți un plus de savoare. Cu blenderul ori robotul de bucătărie o pasați până ce devine fină, omogenă, delicată. Se servește calda, cu parmezan, crutoane, seminte de dovleac prăjit, în boluri festive.
Citește pe larg și despre:
Alimente recomandate în meniul copilului de 1 an + 10 idei de rețete pentru masa de prânz
Alimentația corectă a copilului isteț + 10 Idei de rețete pentru o nutriție optimă
7 Rețete rapide și savuroase pentru copii | PORȚIA DE IMUNITATE
SOMON CU SPARANGHEL
Iată că am ajuns și la felul de pește, propunerea de azi fiind una sățioasă, delicioasă, în special datorită sosului olandez (pe care îl găsiți la raft, gata preparat, într-o gamă variată, de la mai mulți producători)
Ingrediente:
1 kg sparanghel decojit, verde ori alb (proaspăt sau din conservă), fiert
500 gr cartofi, fierti și tăiați felii rotunde
500 gr somon la cuptor
10 felii de șuncă, tăiate fâșii late
4 ouă fierte, tari
2 cepe, tocate fin
sos olandez (gata preparat) sau îl preparati cu baza de la Knorr
sare, piper, după gust
zeamă de lămâie
ulei de masline
Mod de preparare:
Condimentați peștele cu sare, piper, zeamă de lamaie, ulei de măsline, așezați-l într-o tavă (tapetată cu hârtie de copt) și dați-l la cuptor (la 180 grade C) pentru maximum 30 minute. Fierbeți cartofii în coajă, având grija să le sărați apa. Apoi îi decojiți. Fierbeți și ouăle tari (10-15 minute). Apoi le curățați și le tăiați pe jumătate. Fierbeți sparanghelul într-un litru de apă, în care adăugați un cub de vegeta naturală, pentru un gust mai pronunțat de legume. Timp de 15 minute sau pana când lama cuțitului pătrunde ușor în tija sparanghelului (verificați să fie fraged). Apoi îl strecurați.
Toate ingredientele se așează frumos, cu grijă, pe un platou festiv, fără a le amesteca. Somonul în mijloc, cartofii pe o laterală, ouăle și șunca pe partea opusă, sparanghelul întreg pe altă latură. Se toarnă din belșug sos olandez peste cartofi și sparanghel. Somonul se stropește cu zeamă de lămâie. Se presară deasupra tuturor ceapa verde, tocată fin.
BARBUN CU FENICUL SI PORTOCALE
O rețetă fină, ușoară, gătită în hârtie de copt (en papilotte). Cu ingredientele împăturite ca într-un plic, prepararea se face la abur, în suc propriu. Elementele nutritive se păstrează, iar savoarea este garantată.
Ingrediente:
4 bucăți de barbun (a câte 150 gr fiecare )
2 bucăți de fenicul, tăiat felii, pe lungime (câte 6 felii pe bucată)
4 portocale, desprinse în felii, fără sâmburi, fără pielițe
4 ardei iuți, tăiați în felii subțiri
2 pahare de vin alb
2 linguri semințe de fenicul
piper măcinat, simplu ori cu lămâie
ulei de măsline
4 foi de hârtie de copt
Mod de preparare:
Pliați fiecare foaie de hârtie de copt în două, având grijă să-i treceți la final marginile una peste alta (un dreptunghi , cu 3 laterale sigilate prin împăturire). Puneți în interior, în mijlocul jumătății de hârtie, felii de fenicul, felii de portocală, peștele deasupra, condimentat cu ulei de măsline, sare, piper, semințe de fenicul. Presarați ardei iute. Împăturiți hârtia ca pe un plic, iar prin ultima deschizătură rămasă, turnați 1/2 pahar de vin alb. Sigilați și așezați cu atenție în tava. Urmați aceiași pași pentru celelalte bucăți de barbun. Dați tava cu papilotte la cuptor (încălzit în prealabil la 180 grade C), pentru aproximativ 20 minute. Lăsați pachetele câteva minute să se „odihnească”, înainte de a fi servite. Închise, firește. Fiecare și-l va desface singur. Puteți completa cu o garnitura la alegere (mix de legume fierte, poate cartofi dulci cu sos tahini ori o salata mixtă dreasă cu lămâie).
ÎNCEARCĂ ȘI:
Ce SUPIȚĂ bună mâncam azi la prânz? 5 Rețete tradiționale gustoase
Ce CIORBIȚĂ bună mâncam azi la prânz? 5 Rețete tradiționale gustoase
Prânzul pentru copii – Felul II. Top 10 Rețete preferate de copii, la loc de cinste în amintirile celor mari
CURCAN cu CURMALE
Reteta aceasta inspirată din preparatele faimosului chef Yotam Ottolenghi ridică la alt nivel gustul carnii de pasăre, felul culinar pe bază de curcan și curmale având o savoare nemaipomenită, extraordinară. Se gătește super simplu, conține ingrediente ușor de procurat, inclusiv melasa/siropul de curmale. Pe cât e de facilă, pe atât e de potrivită de sărbători, ca o alternativă de succes la banala friptură de porc/pui.
Ingrediente:
2 kg carne de curcan (pulpe inferioare, superioare, piept, aripă, după preferințe)
150 gr curmale fără sâmburi, tăiate jumătăți pe lungime
20 gr frunze proaspete de oregano
4 linguri capere și 4 linguri cu sucul în care au fost conservate
4 linguri de oțet (din vin roșu, balsamic)
2 linguri de melasă de curmale (sau sirop)
100 gr măsline verzi, fără sâmburi
6 căței de usturoi zdrobiți
4 linguri ulei de măsline
200 gr vin alb (aproape o cană)
3-4 foi de dafin
sare și piper (după gust)
Mod de preparare:
Asezați curcanul într-un castron încăpător și adăugați toate ingredientele menționate mai sus, în afară de vin, melasa de curmale. Amestecați ușor totul, să se întrepătrundă aromele, acoperiți vasul și lăsați-l la frigider, la marinat, timp de una până la două zile, mixând ingredientele de câteva ori în timpul procesului. Transferați-le apoi pe toate într-o tavă de copt. Separat, combinați într-o cană vinul și melasa (siropul). După omogenizare, turnați-le peste carne. Dați la cuptor pentru 100-120 minute (cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade C). În tot acest timp, întoarceți carnea de câteva ori, să fie rumenita frumos pe toate părțile. Completati cu vin sau apa dacă sosul se imputineaza. E gata când textura curcanului e fragedă (înțepați cu furculița). Se servește pe un platou frumos, ornata cu frunze proaspete de oregano.
*Pulpele de pui (hrănit și crescut bio) pot înlocui carnea de curcan. În acest caz, timpul de gătire scade, friptura lasându-se în cuptor doar o oră.
MUSCHIULEȚ DE PORC LA CUPTOR
Am găsit friptura de porc reinventată, pentru că se coace la 180 grade C, doar 20 minute. Specific că trebuie să utilizati obligatoriu mușchiulețul, acea parte cu cea mai fragedă carne posibilă. Deci, nu mușchi, pulpă, coaste, spată, ceafă sau mai știu-eu-ce! În asta constă totul, în alegerea corectă a bucății. E atât de simplu de gătit și atât de savuros! Incercați cu altă ocazie, nu neapărat de Crăciun. Pentru cazul în care aveți emoții cu rezultatul final.
Ingrediente:
2 muschiuleti de porc (a câte 500-600 gr. fiecare)
2 linguri de ulei de măsline
sare grunjioasa (după gust)
piper proaspăt macinat (după gust)
100 gr unt
cimbru proaspăt
chimen (semnite ori pudra)
2 lingurite mustar Dijon (optional)
2 căței usturoi tăiați felii foarte subtiri
Mod de preparare:
Se spală mușchiuletii și se lasă pe un tocător, până ce ajung la temperatura camerei. Nu gătiți carnea imediat cum ați scos-o din frigider. Ștergeți-o bine prin tamponare cu un șervet curat de bucătărie. Într-o tigaie largă, încăpătoare, puneți carnea la prăjit, unsă dinainte cu ulei de măsline. Între timp, cuptorul trebuie să fie încălzit la 180 grade C, iar douaă tăvi de chec (cozonac) să fie pregătite, la îndemână, adică tapetate cu hârtie de copt.
Rumeniți bucățile la foc mare, câte 2 minute pe fiecare parte și alte 30 de secunde pe lateralele neprăjite. Trebuie să capete o culoare frumoasă, apetisantă. Când ați terminat, le transferați urgent în tăvi, având grijă să le ungeți cu muștar (opțional) și să le condimentați peste tot cu sare grunjoasă, piper, chimen (praf sau semințe). Deasupra, așezati cu grijă untul tăiat bucățele și feliuțele de usturoi. Dați-le repede la cuptor pentru, cum scriam mai sus, 20 minute. Da! N-ați citit greșit. Dacă dețineți un termometru special, temperatura maximă în interiorul cărnii trebuie să fie de 72 grade C, corespunzătoare variantei medium.
Textura va fi una foarte fragedă, suculentă, de culoare roz pal la interior, cu o crusta excelentă, în special de la untul adăugat. Pastrați mușchiuleții circa 15 minute sub folie de aluminiu, să se „odihnească” înainte de a fi serviți. Se recomandă a fi serviți rondele, alături de o garnitură la alegere. Vin cu sugestie, mai jos.
* Un plus de aromă capată dacă, la finalizarea procesului de rumenire în tigaie, se flambează cu cognac fin, Armagnac sau orice alt alcool parfumat.
** Nu necesită condimente în exces (doar sare, piper, cimbru, chimen și, optional, muștar)
ÎNCEARCĂ ȘI: Ce mâncare să mai fac? Meniu complet pentru copii. 30 de idei diferite pentru o lună întreagă: mic dejun, prânz și cină
CARTOFI CU SOS DE CORIANDRU SI IAURT GRECESC
O combinație echilibrată, aromată, fresh, adecvată consumului alături, de exemplu, de mușchiuleții de porc la cuptor.
*Toate condimentele se găsesc la raft (atât în magazinele on line, cât și fizice)
Ingrediente:
1 kg cartofi roșii (noi, când e sezonul lor)
500 gr. iaurt grecesc (10% grăsime)
1 ceapă roșie
condimente ( 2 lingurițe coriandru, 2 lingurițe negrilică, mix de condimente pentru cous-cous sau chaat Masala)
sare
Dressing din 2 linguri de pastă de tamarind (curmale indiene), 2 linguri zahăr și mix de condimente pentru couș-couș sau chaat Masala
Sos de coriandru:
60 gr coriandru proaspăt
2 ardei iuți verzi
2 linguri suc de lime (lămâie)
120 ml ulei de măsline
Se amestecă ingredientele într-un blender, până la omogenizare.
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii într-o oală cu apă și sare. Când sunt aproape fierți, se decojesc și se taie felii groase, rotunde. Se trec printr-un amestec de ulei de măsline și condimente (ori pentru couș-couș, ori chaat masala), apoi așa unse cum sunt, se așează cu grijă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor (încălzit în prealabil la 180 grade C), timp de 30 minute. Vor căpăta o culoare frumoasă, aurie, apetisantă. Tăiați în felii subțiri ardeii iuți și ceapa roșie. Prăjiți puțin într-o tigaie semințele de coriandru și negrilică, cât să-și potențeze aromele.
Iaurtul se întinde cu lingură într-un platou festiv. Se toarnă ușor sosul de coriandru, fără a-l combina cu iaurtul. Apoi se adaugă uniform dressingul și feliile de cartof. Se decorează cu ceapă roșie și ardei iuți. La final, se presară semințele prăjite.
TORT DE ZMEURA SI CIOCOLATĂ
Un deșert baby-friendly, din ingrediente sanatoase, gustoase, aspectuoase.
Ingrediente:
Blat:
200 gr făină
150 gr zahăr (puteți folosi zahăr din nucă de cocos)
50 gr pudră de cacao
250 ml lapte (puteți folosi varianta vegană, din migdale, de vanilie)
200 ml cafea fierbinte (puteți utiliza fără cofeină)
2 ouă
1 lingură oțet
2 lingură esență de rom/vanilie
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat alimentar de sodiu
1 linguriță sare
Umplutura:
250 gr dulceață (gem) de zmeură
Cremă de ciocolată:
200 gr branză fină Philadelphia
100 gr unt la temperatura camerei
20 gr cacao (1 lingură)
50 gr zahăr pudră
Decor:
500 gr zmeură proaspătă
Mod de preparare:
Amestecați într-o cană laptele cu oțetul. Combinați apoi toate ingredientele uscate (făina, zahărul, cacaoa, sarea, bicarbonatul, praful de copt), Procedați la fel cu cele umede, separat, în alt vas (mixați ouăle, laptele si uleiul de cocos topit, nu fierbinte/uleiul normal de floarea soarelui, la temperatura camerei, esențele). Încorporați cele două tipuri de ingrediente (umede și uscate), amestecându-le bine până la omogenizare. La sfârșit, adăugați cafeaua, continuând să mixați, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Turnați aluatul într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor (încălzit în prealabil la 180 grade C), pentru 50 minute. Verificați textura făcând testul cu scobitoarea. Între timp, preparați crema de ciocolată, amestecând perfect componentele, în ordinea următoare:. întâi brânza, apoi untul (până devin cremoase) urmat de zahăr și cacao. O păstrați la frigider pana când blatul e gata de decorat.
Scoateți tava din cuptor, lasati-o să se răcească 10-15 minute, scoateți blatul și, când e complet racit, îl tăiați în jumătate, pe orizontala. Pe prima bucata ungeti cu cantitatea de gem de zmeura/dulceața, o acoperiți cu a doua și îmbrăcați totul în crema de ciocolata. Ornati cu multă zmeura proaspătă (sa nu se vadă deloc crema, să fie toată suprafața de culoare roșie). Înainte de a-l servi, trebuie sa stea minimum 30 minute la rece, în frigider.
CITEȘTE ȘI DESPRE:
10 Idei de REȚETE cu LEGUME pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu CEREALE pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE de SUPĂ pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu CARNE pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu PEȘTE pentru bebeluși
22 Idei de REȚETE cu OVĂZ pentru bebeluși
8 Idei de REȚETE cu PASTE pentru copii
10 idei de rețete cu QUINOA
10 idei de rețete cu cartoful dulce