A inceput cresa, gradinita, scoala. Si chiar daca bebelusul tau e prea mic pentru toate acestea, si inca sta acasa, este expus zilnic la contactul cu diverse persoane: unele se pot afla in perioada de incubatie a unei viroze, altele poate sunt deja putin racite.
Chiar daca astfel se formeaza sistemul imunitar al copilului, nu strica sa faci tot ce iti sta in puteri ca sa il scutesti de stresul unei viroze. Stiai ca exista la indemana metode homeopatice, adecvate la orice varsta, fara efecte adverse si contraindicatii?
Explicat pe intelesul tuturor, homeopatia este o metoda terapeutica ce se bazeaza pe capacitatea organismului de a reactiona specific la actiunea unor medicamente. Remediile homeopatice sunt uneori comparate cu vaccinurile deoarece introduc in organism o „imagine” a bolii si invata organismul sa produca anticorpi impotriva acesteia.
Remediile homeopatice sunt medicamente si sunt supuse standardizarii, ceea ce inseamna ca sunt produse din ingrediente sigure si sunt testate.
Este demonstrat ca medicamentele homeopatice reusesc sa vindece sau sa grabeasca vindecarea. Ce este mai putin cunoscut e faptul ca ele pot preveni imbolnavirea, intr-un mod mult mai natural si mai lipsit de efecte adverse decat imunostimulatoarele de sinteza.
Iar folosirea homeopatiei in acest scop este extrem de eficienta, pentru ca ea a fost conceputa sa previna si reprezinta cea mai buna solutie de prima intentie.
Pentru o eficienta completa, maxima, a remediilor, iti recomandam sa adaptezi si stilul de viata. Iata cateva modalitati simple care vor potenta eficienta acestora atat la adulti cat si la copii.
Ce sa faci pentru ca remediul homeopatic sa aiba efect maxim?
Prima grija trebuie sa fie ca organismul sa poata elimina eficient toxinele. Intestinele trebuie sa functioneze corect, deci e esential sa combati constipatia introducand in dieta micutului o cantitate adecvata de fibre pentru ca acesta sa aiba scaun zilnic, de o consistenta normala.
Stagnarea materiilor fecale in intestin e o sursa foarte importanta de toxine. Apoi, hidratarea eficienta este de asemenea esentiala. Daca organismul nu e suficient hidratat, toxinele se vor acumula in corp, in loc sa fie eliminate prin transpiratie si urina. Nu intamplator copiii sunt atat de activi si transpira atat de mult: organismul lor inca stie ce are de facut.
O dieta adecvata, cat mai curata, reduce riscul de alergii si diminueaza raspunsul inflamator al organismului. Astfel, el va putea reactiona prompt si proportionat.
Legumele si fructele proaspete, nucile, semintele, proteinele de calitate, vitaminele E si C trebuie sa isi gaseasca zilnic locul in dieta. In plus, o dieta sanatoasa, careia i se adauga probiotice, va mentine o flora intestinala echilibrata, un element esential in mentinerea sistemelor de aparare ale organismului la cote inalte.
Ce remedii homeopatice poti folosi pentru a stimula sistemul imunitar?
Cel mai frecvent remediu homeopatic recomandat de catre farmacisti si chiar de catre medicii alopati este Influenzinum.
Influenzinum este fabricat din aceiasi compusi ca si vaccinul antigripal recomandat de OMS. El este refacut anual, substanta activa este diluata si potentata prin mecanisme caracteristic homeopatice.
Remediul este recomandat in locul vaccinului antigripal, pentru a face ca organismul sa reziste impotriva tulpinilor predominante in sezonul respectiv. Influenzinum este eficient atat ca stimulent imunitar cat si in fazele incipiente ale unei viroze.
Alte remedii care se regasesc frecvent in recomandarile medicilor homeopati atunci cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar sunt Aconitum napellus, Eupatorium perfoliatum, Belladonna, Sulfur si Bryonia alba. Ele sunt de asemenea permise la orice varsta si in orice stare fiziologica, putand fi administrate in aceste concentratii si la bebelusi, si la gravide sau mamicilor care alapteaza.
Ce altceva poti face daca stii ca ai un risc crescut de a contacta o viroza?
Odata cu aceste tratamente homeopatice, care regleaza si potenteaza sistemul imunitar, medicii mai recomanda cateva idei. De exemplu, ar trebui ca zilnic micutul sa consume 5 fructe si legume diferite, iar zaharul sa lipseasca din alimentatia lui chiar si dupa varsta de un an.
Ceapa si usturoiul sunt foarte eficiente in cresterea imunitatii, usturoiul fiind deosebit de eficient in prevenirea si tratarea afectiunilor tractului respirator. Evitarea cuptorului cu microunde este de asemenea indicata.
Rezultatele unor studii efectuate pe pacienti infectati cu HIV au demonstrat o crestere a limfocitelor, celulele cu memorie ale sistemului imunitar, dupa identificarea, constientizarea si verbalizarea situatiilor care le-au creat o stare de disconfort.
Tu ai experienta in ceea ce priveste admnistrarea homeopatelor la copii?