Primavara si toamna sunt cunoscute ca sezoane propice pentru gripa si raceli. Micutii sunt in mod special vulnerabili, iar tratamentele standard sunt uneori agresive pentru organele interne delicate ale copiilor si dureaza destul de mult pana isi fac efectul.
Daca esti familiarizat cu ideea ca fiecare viroza reprezinta un antrenament veritabil pentru sistemul imunitar, si ca organismul trebuie incurajat sa lupte, nu „anesteziat” cu diverse substante chimice care nu fac decat sa combata simptomele, atunci remediile homeopatice sunt potrivite pentru tine si copilul tau.
Tratamentele homeopatice sunt…tratamente?
Raspunsul este DA. Adevaratii medici homepati sunt in primul rand…medici. Odata terminate studiile de medicina, ei au urmat specializari care i-au calificat pentru dubla lor specializare. Iar tratamentele homeopatice sunt standardizate si supuse acelorasi teste ca si medicamentele clasice.
Daca esti ingrijorata de ideea ca tratamentul homeopatic exclude alte tratamente, altfel isi pierde eficienta, sa stii ca acesta este doar un mit.
In functie de varsta si de starea copilului, poti folosi si medicamente alopate, adaugarea remediilor homeopatice avand darul de a accelera insanatosirea, de a scurta convalescenta si de a elimina mai repede toxinele acumulate in organism, cu alte cuvinte de a reduce impactul negativ al substantelor chimice ingerate de copil in aceasta perioada.
Singura conditie pentru mentinerea eficientei este administrarea pe „gura curata” adica la distanta de mese. Substanţele aromatice puternice cum ar fi menta, cafeaua, ceaiul, tutunul, muşeţelul etc. sunt compatibile cu priza unui medicament homeopatic, trebuie doar să fie absorbite la un interval de timp faţă de priza medicamentului homeopatic.
Acelasi remediu homeopatic e adecvat si pentru bebelus, si pentru adulti?
Da. Tratamentul homeopatic este particularizat in functie de alte criterii, nu de greutate corporala. Asadar fie ca ai 6-7 kg de bebelus, sau 60-80 de kg de adult, este foarte posibil ca acelasi remediu, in aceeasi concentratie si doza, sa fie adecvat.
Care sunt deci remediile homeopatice in raceala si gripa?
Influenzinum este facut din substantele din care e produs si vaccinul antigripal, concentratia sa este diferita, dar el este particularizat in fiecare sezon si adaptat tulpinilor celor mai frecvente in perioada respectiva. Daca in cazul preventiei se recomanda o doza pe zi, timp de o luna, in cazul expunerii la virus, tratamentul se particularizeaza in functie de individ.
Aconitum se foloseste in cazul febrei care apare la scurt timp dupa expunerea la vant rece. Functioneaza cel mai bine in faza incipienta a bolilor care se caracterizeaza prin instalarea brusca a unor simptome intense. De multe ori, persoanele care au nevoie de acest remediu resimt o sete puternica si pofta de apa rece, anxietate si neliniste. Adesea pielea lor este rosie si uscata.
Ferrum Phosphoricum este remediul perfect pentru inceputul unei raceli. Se administreaza atunci cand nu exista simptome clare, sau cand singurul simptom resimtit este o stare de moleseala. Este de asemenea potrivit pentru febra moderata. Tusea, daca exista, e scurta, seaca si declansata de un gadilat constant in gat. Poate fi recomandat cand apare durere de cap care se inrautateste la miscare sau la temperatura scazuta.
Gelsemium este un alt tratament adecvat in raceala sau gripa. Medicul homeopat il va prescrie atunci cand copilul se plange de gat uscat, tuse uscata, persistenta, iritativa, nas care curge si dureri musculare. Pacientii care au nevoie de Gelsemium sunt nervosi, iritabili sau pot prezenta frisoane. De asemenea, remediul este recomandat si in cazul in care afectiunea a avansat catre aparatul respirator inferior, fiind eficienta in bronsite.
Vaccinotoxinum este un remediu puternic, recomandat in afectiuni intense, de exemplu aunci cand raceala nu este raceala, ci o gripa in toata regula. El trateaza o afectiune care se instaleaza rapid, ajungand sa il „darame” pe micut in 1-6 ore.
Simptomele pentru care e prescris sunt slabiciune extrema, dureri osoase si musculare si frisoane. Deosebit de eficient in infectiile virale, el actioneaza si asupra tusei spasmodice si a gatului extrem de dureros la inghitit. In ciuda febrei moderate, pacientul are frisoane, sau alterneaza frisoanele cu momente in care ii este extrem de cald.
Precautii speciale pentru bebelusi
Desi remediile homeopatice sunt potrivite pentru orice varsta, inclusiv medicii homeopati recomanda o precautie speciala in cazul bebelusilor.
Aceasta pentru ca mamicile nu au inca foarte multa experienta in a evalua obiectiv starea copiilor si pentru ca sanatatea lor se poate deteriora foarte repede prin instalarea unor eventuale complicatii.
De aceea, mai ales in cazul copiilor mai mici de 2-3 ani, se recomanda atentie deosebita la starea lor generala si mentinerea unei comunicari stranse cu medicul, care sa fie pus la curent cu orice schimbare care intervine si care sa evalueze copilul frecvent si sa recomande, daca e necesar, si tratament clasic de sustinere.
Tu ai incercat sa tratezi gripa ta sau raceala copilului cu ajutorul homeopatelor? Ai apelat la un medic homeopat, sau la produse recomandate de prietene sau de farmacista?