Cu totii ne pricepem la toate…deci si la alaptare. E de-acum intrata in folclor vorba ca romanul se pricepe la toate, dar mai ales la fotbal, politica si medicina. Exista unele sfaturi despre alaptare de care NU trebuie sa asculti! Afla mai multe despre cele mai GRESITE afirmatii pe care le-ai putea primi pe acest subiect care duc la o intarcare precoce si sigura!
- Am sanii prea mici, n-o sa am destul lapte!
- Da-i lapte praf pana iti vine laptele!
- Bebelusul trebuie sa manance la orele de masa.
- Intre doua mese trebuie sa treaca macar 2 ore
- Laptele tau nu e destul de hranitor.
- Copilul trebuie sa suga maxim 30 de minute la o masa.
- Copilul trebuie sa suga cate 10 minute la fiecare san.
- Copilul trebuie intarcat daca vrei sa manance bine solide.
Topul sfaturilor GRESITE despre alaptare
Am sanii prea mici, n-o sa am destul lapte!
Este gresit sa crezi asa ceva. Laptele nu este stocat in sani, el este produs mereu, inclusiv cand copilul suge. Marimea sanilor nu are nici o legatura cu cantitatea de lapte matern pe care o vei produce. Citeste mai mult aici despre legatura dintre marimea sanilor si alaptarea bebelusului. Citește această poveste de alăptare: Laptele a venit imediat, bebe mi-a fost adus rapid, dar… surpriză, nu reușea deloc să se atașeze la sân iar următoarele 3 zile și nopți le-a petrecut la fototerapie
Da-i lapte praf pana iti vine laptele!
De fapt nou nascutul nu are nevoie de lapte praf. El are nevoie de colostrul pe care sanii tai il produc deja de cateva luni bune. Stomacul lui e atat de mic incat cei 30ml de lapte praf pe care asistenta din maternitate ti-i aduce la fiecare 3 ore sunt mult prea mult pentru el!
Citește această poveste de alăptare: Deși biberonul și suplimentarea cu lapte praf sunt o practică frecventă în maternități, este recomandat să încerci să scapi de amândouă rapid
Bebelusul trebuie sa manance la orele de masa.
De fapt bebelusul trebuie sa manance de cate ori isi doreste asta. Mesele mici si dese sunt mai sanatoase decat cele copioase. Bebelusul poate avea 1000 de motive sa vrea la san, altele decat foamea, iar suptul il alina si il ajuta sa se linisteasca. Macar pana la inceperea diversificarii nu ar trebui ca in vocabularul tau sa intre expresia „ora de masa”.
Intre doua mese trebuie sa treaca macar 2 ore pentru ca laptele proaspat sa nu se amestece cu cel „vechi”.
Laptele pe care copilul tau l-a mancat acum o ora nu s-a stricat. El s-a amestecat cu acidul clorhidric din stomac si a facut grunji de branza. Atunci cand laptele proaspat supt se amesteca cu cel „vechi”, se va intampla acelasi lucru: se vor forma grunji de branza care nu au nici o legatura nici cu colicile nici cu altceva!
CITEȘTE ȘI: Nu voi uita niciodată câtă dragoste am simțit alăptând-o, cum își dă ochii peste cap și cu zâmbet își găsește liniștea și pacea acolo, la „țiți”
Laptele tau nu e destul de hranitor.
De fapt, laptele matern este atat de „viu” incat se adapteaza mereu la cererea si nevoile copilului. Laptele de inceput este mai fluid si este menit sa potoleasca setea copilului. Urmeaza laptele gras, hranitor, pe care copilul il obtine insistand sa suga la san. Pana la 6 luni laptele matern este tot ceea ce are nevoie copilul tau.
Copilul trebuie sa suga maxim 30 de minute la o masa.
Copilul tau trebuie sa suga atat cat are chef, putere si nevoie. Copilul tau stie exact cat are nevoie sa stea la san. Suptul este cel care stimuleaza lactatia, asa ca statul mult la san in perioada puseului de crestere este esential.
CITEȘTE ȘI: Nu există o bucurie mai mare ca mamă să îți vezi bebelușul cum te privește în ochi când îl alăptezi
Copilul trebuie sa suga cate 10 minute la fiecare san.
Un copil care este hranit astfel va primi la fiecare masa doar laptele de inceput, cel care potoleste setea si care este foarte bogat in glucide. Laptele de inceput nu este satios si daca copilul primeste doar lapte de inceput este destul de posibil sa aiba gaze, caci aceste glucide au tendinta de a fermenta. Este esential ca bebelusul sa suga la san pana cand il „goleste” si sa primeasca si fractiunea bogata in lipide!
Copilul trebuie intarcat daca vrei sa manance bine solide.
Este adevarat ca unii copii sunt mai putin mancaciosi si se dau mai greu pe brazda diversificarii, preferand sanul, insa experienta a aratat ca intarcarea unui copil „mofturos” nu va face decat sa il priveze de o sursa minunata de nutrienti. Copilul nu va deveni un mancacios, el va manca la fel de putin si selectiv, dar va fi privat si de nutrientii pe care i-i oferea laptele matern.
Tu ce sfaturi care s-au dovedit a fi gresite ai primit pe tema alaptarii?
ÎN CLUBUL BEBELUȘILOR am pregătit un GHID COMPLET DE SUPORT PENTRU ALĂPTARE
Vizitează sectiunile de mai jos și alăptarea bebelușului va fi lină și plină de satisfacții!
ALĂPTAREA LA ÎNCEPUT
BEBELUȘI ALAPTAȚI
ALIMENTAȚIA ÎN ALĂPTARE
DESPRE LAPTELE MATERN
SPRIJIN PENTRU ALĂPTARE
TOTUL DESPRE ÎNȚĂRCARE