Chiar daca sfecla necesita timp mai indelungat de gatire iar sucul ei pateaza merita sa-i oferi bebelusului o data pe saptamana piure de sfecla aceasta avand o aroma deosebita.
Cand se introduce sfecla rosie in alimentatie bebelusului?
Sfecla rosie poate fi introdusa in alimentatia bebelusului intre 8-10 luni. Sfecla rosie este bogata in vitamina A, vitamina C, potasiu si calciu, iar culoarea rosie indica un continut ridicat de antioxidanti, benefici sanatatii.
Continutul de fibre solubile ajuta la scaderea LDL( colesterolul rau) iar zaharul continut este rapid digerat si absorbit. Cu toate ca sfecla este foarte nutritiva si bebelusul ar putea fi incantat de gustul ei dulceag este recomandat sa o servesti rar deoarece este o sursa naturala de nitrati, care pot fi daunatori sanatatii.
VITAMINE continute: vitamina A, vitamina C, vitamina, B3,B5,B9 si acid folic.
MINERALE continute: potasiu,calciu, fosfor, magneziu,sodium, fier,seleniu si o mica cantitate de: mangan si zinc.
Cum sa alegi sfecla rosie buna pentru bebelusi?
Poti recunoaste o sfecla proaspata dupa frunzele verzi, evita sfecla cu frunze ofilite sau uscate. Alege sfecle de marime cel mult medie, deoarece acestea sunt mai dulci. Frunzele de sfecla ar putea fi gatite precum frunzele de spanac.
Cum sa pregatesti sfecla rosie pentru bebelusi:
Spala sfecla foarte bine si pune-o intr-un vas cu apa cat sa o acopere, coaja se inlatura dupa ce a fiert. Acopera vasul cu un capac si las-o la fiert 50-60 de minute, inteap-o cu o furculita, ar trebui sa fie moale. Sfecla se poate gati si la cuptor sau la aparatul cu aburi.
Odata fiarta, pune-o in apa rece si indeparteaza coaja cu mana, se va desprinde foarte usor. Pregateste un piure fin si ofera-l bebelusui, s-ar putea arata destul de incantat de aroma putenica si dulce a sfeclei.
Poti oferi bebelusului sucuri de legume pe baza de sfecla, morcovi, telina. Sucul sfeclei poate colora scaunele si urina in rosu, deoarece contine un pigment puternic.
Sfecla rosie se asociaza bine cu cereale, sau cu alte legume precum: morcovul, dovlecelul, cartofii dulci, cartofii albi, patrunjelul.
Afla cand este recomandat sa introduci in alimentatia bebelusului tau:
Morcovul Pastarnacul Telina Fasolea verde Ardeiul Ceapa Dovlecelul Cartoful dulce Cartoful alb Dovleacul Patrunjelul Mazarea Spanacul Broccoli Sfecla rosie Vinetele Ciupercile Lintea Rosiile Varza Castavetii
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.