Dacă este ceva ce sigur nu îi lipsește unui cuplu de proaspeți părinți, acestea sunt sfaturile. Cărțile pe care le-au citit, medicul pediatru, bunica, prietenele, mama, soacra, aproape toată lumea are o tonă de sfaturi, multe dintre ele ajungând să pună presiune în mod inutil. Nu vrem să venim cu și mai multe sfaturi din cărți, sau din experiența parentingului de acum 30 de ani. În schimb, dorim să își transmitem mesajele unor alți părinți, la fel ca tine, despre ce consideră ei că ar fi important să știi. Iată care sunt sfaturile părinților din comunitatea Clubul Bebelușilor, către alți părinți, cu mai puțină experiență:
Să nu asculte sfaturi de la alții.
Să fie relaxați și să formeze o echipă.
Stați cât puteți de mult cu bebe, eu nu am avut ocazia că a trebuit să merg la munca să o pot întreține .
Răbdare, asta recomand, multă răbdare.
Pe primul loc să fie copiii și după aceea restul și cât mai mult timp să stea cu copiii…
Țineți copilul în brațe cât mai mult.
Citește pe larg despre: Primele plimbări ale bebelușului. Când e în regulă să scoți nou-născutul afară?
Învățați copilul să iubească văzându-vă pe voi că vă iubiți și respectați.
Răbdare, înțelegere și ajutorul reciproc între soți.
Ajutor reciproc, multă răbdare, comunicare și mai ales multă, multă iubire!
Să fie relaxați! Să nu se panicheze imediat, să aibă încredere în omulețul lor puternic! Și să se ajute reciproc! Dacă toate treburile vor fi preluate de de un singur părinte, apare oboseala, frustrarea și toate cele negative.
Off, să aibă răbdare nu doar cu bebe, ci în primul rând cu ei și să se susțină foarte mult unul pe altul, să se iubească și să nu uite de ei, credeți-ma iubire, empatie și respect sunt cele mai valoroase lucruri pe care puiul vostru le ia de la voi, de la cea mai mică vârstă.
Să asculte sfaturi de la toată lumea și să facă cum vor și știu ei că e mai bine pentru ei. Că doar e copilul lor. Când e vorba de un copil nou născut, toți îs experți, și dacă au copii, și dacă nu.
Să vă creșteți copilul așa cum simțiți voi și să petreceți mult timp cu el!
Să se bucure de toate clipele cu bebelușul, sunt clipe cu care noi, părinții, nu ne mai reîntâlnim. Să aibă multă răbdare și să încerce să se ajute unul pe altul, atât cât se poate. Să nu se panicheze, să comunice, să se ajute unul pe celălalt, să se iubească, respecte și sa nu uite și de relația lor, un copil este o provocare pentru relație și este bine ca pe lângă iubirea și timpul ce îl dăruim copilului să nu uităm și partenerului/ partenerei sa îl oferim.
Citește pe larg și despre:
Plimbarea bebelușului pe timp de vară
Plimbarea bebelușului când e FRIG afară
Normalitatea primelor luni din viața bebelușului
Rutina corectă de îngrijire a bebelușului
Controlul bebelușului la 1 lună de viață
Cauzele crizelor de plans la bebeluși si metode care pot preveni apariția colicilor
Cum îl ajuți pe bebe să eructeze – Tehnici simple după fiecare masă
11 Clipe înfricoșătoare împreună cu nou-născutul
Enjoy!
Să comunice, să se ajute unul pe altul, să-și iubească copilul necondiționat, să nu lase pe nimeni să intervină în creșterea copilului și ambii părinți să doarmă împreună cu copilul lor .. Mai sunt, dar mă opresc aici.
Să se încarce cu multă putere și răbdare iar el să îi fie alături.
Foarte multă răbdare, ajutor reciproc (și tații au nevoie) și bucurați-vă de fiecare moment petrecut cu micuțul sau micuța
Să doarmă mult înainte de a plănui sa devina părinți.
Citește și despre:
Așa era pe vremea mea… Căsătorie, sarcină, copii. Totul era mult mai strict
10 sfaturi pentru a face din vacanța copiilor, o PLĂCERE!
O afirmație pe care nicio mama nu o face în gura mare. Da, am un copil favorit!
Scurt ghid de supraviețuire pentru mamele singure
Scrisoare către toate mamele implicate, zâmbitoare, uneori nervoase, dar pline de iubire
A FI MAMĂ: 25 de citate care surprind esența magică a maternității
Să se bucure de fiecare moment, timpul trece repede!
Nu vă certați niciodată în fața copilului…sau, dacă o faceți, să vă și împăcați în fața lui.
Să faceți exact doar ce simțiți ! Să vă ajutați reciproc și să aveți răbdare! Să nu se lase influențați de toate vorbele ce vin din stânga și dreapta ! Cu siguranța ce simțiți voi este cel mai bine pentru bebe.
Să îi asculte pe toți care dau sfaturi, dar să facă după cum le dictează inima, e copilul lor și cu siguranță știu cum e mai bine pentru micuț/micuță…dar bineînțeles, dacă consideră că acel sfat îi ajută și e bun pt copil, să îl pună în aplicare.
Să fie comunicare și susținere reciprocă, nu e ușor nici pentru proaspăta mămică, dar nici pentru tătic și să savurați la maxim orice clipă lângă bebe, chiar dacă uneori e mai greu sau obositor, timpul zboară foarte repede și cel mai important, nu uitați de voi doi, nu trebuie să vă anulați existența, asta vă va aduce echilibrul in relație.
Descoperă în CLUBUL BEBELUȘILOR totul despre:
NAȘTERE | NUME COPII | NOU NASCUT | BEBELUSI | PRIMUL AN | ALAPTARE
Dormiți și voi când doarme bebe.
Să nu cocolositi copilul „aolo, sa cumpăr detergent de biberoane special, sterilizat biberoane, suzete până la 2 ani, nu băga aia în gura” le am spălat cu Fairy de vase, i-am sterilizat biberoanele doar până la 5 6 luni cam așa, a băgat în gura și pământ și pietre și e perfect sănătos, bine pe lângă răceli că na …
Multă răbdare și faceți așa cum credeți că e cel mai bine pentru bebe
Să se sprijine mult unul cu celălalt, pentru amândoi e o experiență nouă… pentru mămici probabil e mult mai dificil, întotdeauna avem tendința de a proteja noul născut de orice si oricine îl atinge, pentru tătici e greu pentru că nu știu cum să fie de ajutor si de obicei nu fac nimic din frică să nu greșească cu ceva…noi suntem mai stricte, mai agresive chiar, și în mintea noastră pretindem ca partenerul să ne înțeleagă fără prea multe cuvinte. Eu cred că amândoi părinții trebuie sa se sprijine mult, să comunice despre absolut tot .. chiar și despre cum a ieșit cu scaunul bebe… așa și tăticul, in caz că mami nu mai poate, el va ști cu siguranță tot ce trebuie să facă…Citește și despre: Iată-mă acasă, cu nou-născutul în brațe 15 lucruri care m-au luat prin surprindere în primele săptămâni de viață ale bebelușului
Tu ce sfat ai avea pentru un cuplu de viitori părinți care îți sunt foarte dragi?