Cauți o rețetă de biscuiți de casă fără gluten? Poți obține acești biscuiți chiar la tine acasă foarte simplu! Da, doar 3 ingrediente, fără adaos de zahăr, grăsimi de origine animală și cereale. Făină de migdale (ingredientul care face macarons-urile franțuzești atât de îndrăgite), bananele coapte bine, care țin loc de zahăr și praf de copt. Doar amestecând aceste 3 ingrediente și vei obține biscuiți cu o textură moale, ușor crocanți pe margini și fără gluten. Aroma dulce a bananelor îi conferă tot ce are nevoie, fără să simți lipsa zahărului, iar făina de migdale amplifică acest gust dulce natural. E o nebunie!
Sigur, pentru un plus de gust și ținând cont de vârsta celor mici care vor savura această rețetă, poți adăuga fulgi de ciocolată, de cocos, unt de arahide ori scorțișoară, ghimbir sau alte mirodenii care îți plac. Încearcă și: 5 Idei de rețete pentru pâinea fără gluten
Biscuiți pentru copii fără gluten
INGREDIENTE biscuiți de casă fără gluten:
- 1 cană de făină de migdale (o poți face chiar tu în casă, dacă ai migdale decojite și le dai prin râșnița de cafea)
- ½ linguriță de praf de copt
- 2 banane foarte coapte
MOD DE PREPARARE biscuiți de casă fără gluten:
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Amestecă făina de migdale cu praful de copt.
- Pasează bananele sau mixează-le până obții o pastă spumoasă.
INFO Clubul Bebelușilor: doar banane foarte bine coapte sunt potrivite pentru această rețetă și pentru toate rețetele care folosesc banana pe post de îndulcitor, pentru că acestea sunt mult mai dulci decât celelalte. Ca să obții o textură foarte fină, te-aș sfătui să dai bananele prin blender înainte de a le introduce în amestec, fiind devin mult mai cremoase decât dacă le-ai pasa cu furculița.
- Amestecă piureul de banane cu făină și praful de copt până obții o compoziție omogenizată.
- Ia cu lingurița din acest aluat și pune într-o tavă pe hârtie de copt mici grămăjoare la distanță de câțiva centimetri una de alta.
INFO Clubul Bebelușilor: Dacă optezi pentru un plus de gust și vrei să adaugi fulgi de ciocolată, de cocos, unt de arahide ori scorțișoară, ghimbir sau alte mirodenii acum e momentul să le introduci!
- Dă la cuptor 15-20 de minute sau până când marginile grămăjoarelor de amestec se rumenesc, iar mijlocul lor este ferm la atingere.
- Scoate-le și lasă-le la răcit înainte de a le servi.
INFO Clubul Bebelușilor: Poți păstra biscuiții într-o cutie ce se închide etanș timp de 2 zile la temperatura camerei, 5 zile la frigider sau în congelator până la 3 luni.
Încearcă ȘI alte idei:
Reteta de biscuiti fara zahar
Batoane cu cremă de migdale
Reteta turta dulce
Bomboane raffaelo
Salam de biscuiti
Reteta biscuiti cu nuci
Dacă adoptarea unui stil de viață fără gluten este benefică sau dimpotrivă, depinde de nevoile de sănătate specifice ale unei persoane. Pentru persoanele cu boală celiacă sau intoleranță la gluten, respectarea unei diete fără gluten este esențială pentru a-și gestiona afecțiunea și pentru a preveni simptomele sau complicațiile. În schimb, pentru persoanele ce nu suferă de boală celiacă sau de sensibilitate la gluten, nu există dovezi care să susțină afirmația conform căreia o dietă lipsită de gluten ar avea beneficii asupra sănătății. De fapt, urmarea unei diete fără gluten fără motiv ar putea provoca deficiențe nutritive, întrucât cerealele care conțin gluten sunt adesea îmbogățite cu substanțe hrănitoare importante, precum fierul și complexul de vitamine B. Cu toate acestea multe persoane care au exclus gluten din alimentație au simțit mai multe beneficii asupra sănătății în general.
CITEȘTE ȘI DESPRE:
10 Idei de REȚETE cu LEGUME pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu CEREALE pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE de SUPĂ pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu CARNE pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE cu PEȘTE pentru bebeluși
22 Idei de REȚETE cu OVĂZ pentru bebeluși
10 Idei de REȚETE de BISCUIȚI pentru bebeluși
Meniu săptămânal copii de 12-18 luni. Idei pentru mese sănătoase
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.