- Paste cu busuioc – de la 8+ luni
- Penne cu vinete – de la 1+ an
- Inghetata de fructe – de la 12+ luni
- Smoothie de legume – de la 7+ luni
- Iaurtul cu fructe – de la 9+ luni
- Budinca de orez cu lapte – de la 9+ luni
- Somon cu sos de rosii si cartof dulce – de la 12+ luni
- Omida mancacioasa – de la 12+ luni
- Salata de pui cu susan si castravete – de la 18+luni
- Piftelute rotunde de pui cu mar – de la 10+ luni
Ti s-a intamplat vreodata sa nu stii ce sa ii mai faci de mancare micutului tau? Sau sa ai nevoie de o reteta gustoasa si rapida, care sa te scoata din impas la un moment dat? E normal, doar esti mamica! Am decis sa iti venim in ajutor cu cateva retete simple, rapide, sanatoase si pe placul tuturor copiilor!
Paste cu busuioc – de la 8+ luni
Pastele cu busuioc sunt preferatele multor copii, avand in vedere simplitatea retetei si gustului unic aromat. Pastele se fierb in apa (cu sare pentru copii mai mari de 1 an), se scurg, se adauga ulei de masline, busuioc verde tocat sau busuioc uscat maruntit si, daca e cazul, se mai potrivesc o data de sare, in cazul copiilor mai mari. Pastele cu forme jucause: dinozauri, fundite, scoici, melcisori si asa mai departe contribuie la succesul retetei.
Penne cu vinete – de la 1+ an
Vanata se spala si se pune intr-o tava, pe hartie de copt. Se asezoneaza cu putin ulei de masline si cateva fire de busuioc si se coace in cuptorul preincalzit. Taie marunt o tulpina de telina, un ardei gras si 2 catei de usturoi, adauga o lingura de ulei de masline si incaleste-le pana se inmoaie usor. Adauga 6 rosii mari, decojite si taiate marunt, putin oregano si sare si fierbe la foc mic timp de 15 minute. La final, adauga vanata coapta, decojita si tocata marunt. Foloseste blenderul pentru a transforma sosul intr-o pasta fina, sau foloseste-l ca atare, dupa preferinte. Adauga 50g de parmezan si o lingura de smantana si amesteca usor pana se topesc, apoi adauga busuioc proaspat si stinge focul. Fierbe pennele separat, cu putina sare, scurge-le bine si adauga-le in sos. Încearcă și: 10 idei de rețete pe bază de castravete pentru copii
Inghetata de fructe – de la 12+ luni
Inghetata de fructe se prepara foarte usor si poate fi un aliat minunat in cazul durerilor de dinti. Poate fi preparata din orice fructe in amestec, insa trebuie sa tii cont ca gustul final e putin mai acrisor decat al ingredientelor luate separat, asadar iti recomandam sa tii cont de asta atunci cand o prepari. O reteta care se bucura de maxim succes este una care contine portocale si banane. Se stoarce zeama de la 2 portocale, se adauga o banana si se blenduiesc bine. Amestecul se pune in formele de inghetata si se da la congelator. Inghetata rezultata este perfect naturala, delicioasa si sanatoasa. Încearcă și: Ce mâncare să mai fac? Meniu complet pentru copii. 30 de idei diferite pentru o lună întreagă: mic dejun, prânz și cină
Smoothie de legume – de la 7+ luni
Copilul tau nu se da in vant dupa legumele si fructele crude? Un smoothie hranitor poate fi exact ceea ce are nevoie. Spala si curata un morcov, un mar, o para si un sfert de ananas si amesteca-le in blender. Este doar o idee, numarul de combinatii este nelimitat! Poti adauga tot felul de legume in stare cruda: castravete, sfecla rosie, dovlecei, telina, apio. Tot in retete de smoothie poti adauga multe frunze verzi (spanac, valeriana, rucola, anfive) sau foi de salata de orice fel. Ca sa nu oxideze repede adauga cateva felii de lamaie in smoothie si asigura-te ca copilul il bea in cel mult 15 minute de la preparare.
ÎNCEARCĂ ȘI:
Ce SUPIȚĂ bună mâncam azi la prânz? 5 Rețete tradiționale gustoase
Ce CIORBIȚĂ bună mâncam azi la prânz? 5 Rețete tradiționale gustoase
Prânzul pentru copii – Felul II. Top 10 Rețete preferate de copii, la loc de cinste în amintirile celor mari
Iaurtul cu fructe – de la 9+ luni
Iaurtul cu fructe poate fi un desert inspirat, dar si o gustare in sine. Si, in caz de forta majora, poate fi chiar o cina minunata! Amesteca un iaurt cu continut de minim 2,8% grasime cu fructul preferat al micutului tau. Combinatii minunate sunt iaurtul cu banana, cu piersica sau caisa sau chiar cu bucatele de cirese. Daca doresti ca amestecul sa fie putin mai dulce, sau mai usor de acceptat de catre copil, poti adauga si cateva bucatele de biscuite special pentru bebelusi.
Budinca de orez cu lapte – de la 9+ luni
2 linguri de orez se pun la hidratat timp de o ora apoi intr-o cana de de lapte si 1/2 cana de apa. Se fierbe la foc mic pana cand orezul este gata. Poti adauga putin miez dintr-o pastaie de vanilie, pentru un plus de gust, sau poti astepta sa se raceasca si sa il oferi cu cu un toping de piure de fructe. Pentru copiii mai mari de un an, se poate adauga, dupa fierbere si racire, putina miere pentru a-l indulci, sau se poate servi cu o lingurita de dulceata.
Somon cu sos de rosii si cartof dulce – de la 12+ luni
Somonul se pune in cuptor cu o bucatice de unt deasupra, pana ce este facut. Cartoful dulce se fierbe sau se face la abur, apoi se adauga rosiile cojite sau sucul de rosii preparat in casa si se da un clocot scurt. Cartoful dulce se poate pasa astfel incat sa rezulte un sos gros, sau se poate lasa ca atare. Pentru bebelusii mici, se poate prepara un piure amestecand somonul cu sosul, pentru copiii mai mari, se pot servi separat.
Omida mancacioasa – de la 12+ luni
Povestea micutei omide mancacioase este una dintre preferatele micutului tau? Atunci aceasta idee il va distra teribil! Taie cateva rondele de miez de paine, pe care le poti unge cu unt, crema de branza cu verdeata, crema de branza cu castravete, crema de avocado cu masline, feliute de piept de pui fiert sau facut la cuptor si asa mai departe. Vei obtine niste mici sandvisuri rotunde, pe care le vei aseza unul dupa celalalt, asemeni unei omide lungi. O rosie cherry, 2 fasii de castravete si doua jumatati de maslina vor inchipui capul, ochisorii si antenele omizii, iar cateva triunghiuri de castravete pot fi piciorutele.
Salata de pui cu susan si castravete – de la 18+luni
Pieptul de pui se taie cubulete si se tavaleste in susan. Se coace in wok la foc mic, eventual cu un strop de ulei de masline. Se taie castravetele spirale subtiri, o tulpina de telina, cateva frunze de rucola, cateva rosii cherry. Se amesteca intr-un bol, se adauga sare, busuioc verde, ulei de masline si se rade pe deasupra putin parmezan. Pofta buna!
Piftelute rotunde de pui cu mar – de la 10+ luni
Marul se curata de coaja si samburi si se da pe razatoare. Pieptul de pui se toaca in robotul de bucatarie. Te sfatuim sa faci tu carne tocata din piept de pui, in loc sa cumperi carne de pui gata tocata! Se adauga marul, putin marar, un strop de ceapa taiata marunt si un catel de usturoi strivit, plus 1-2 oua ca sa se lege compozitia. Chiftelutele se prajesc la foc mic, fie in tigaia nonstick (fara ulei), fie se fac pe hartie de copt la cuptor. Marul da o savoare aparte piftelutelor, facandu-le apreciate atat reci cat si calde. Pofta buna!
ÎNCEARCĂ ȘI:
10 Rețete de BRIOȘE de CASĂ (dulci sau sărate)
10 Idei de REȚETE de BISCUIȚI pentru bebeluși
10 Rețete simple de înghețată de casă pentru copii de toate vârstele
10 Rețete delicioase de torturi de casă pentru copii (după 1 an)
Rețete cu somon pentru copii | De la ce vârstă se ofera la bebelusi?