Sistemul imunitar este un mecanism complex, al cărui rol este acela de a proteja organismul împotriva agenților patogeni (ciuperci, viruși, bacterii, paraziți, microbi etc.). Fără sistemul imunitar, corpul nostru nu s-ar putea proteja împotriva acestor infecții. Începând cu a 14-a săptămână de viață in utero, bebelușul are deja un sistem imunitar pre-format.
Cum ajutăm sistemul imunitar al copiilor
De la naștere, copilul dumneavoastră se confruntă cu mulți viruși și bacterii, iată cateva sfaturi pentru a spori imunitatea bebelusului.
Asigurați o dietă sănătoasă și diversificată deoarece aceasta este necesara pentru a construi anticorpi și a înmulți celulele albe din sânge. Dacă dieta este dezechilibrată, vor lipsi anumite substanțe nutritive astfel lăsând sistemul imunitare fără ajutor. Dieta zilnică a copilului trebuie să includă alimente care conțin toate vitaminele și mineralele necesare.
Mențineți o igienă bună. Protejați copilul împotriva germenilor insistând asupra spălării recurente a mâinilor (cu săpun) și obiectelor murdare. Nu utilizați lucrurile unei persoane bolnave, acordați atenție igienei acestora înainte și după fiecare masă. De asemenea, protejați bebelușul atunci când se află într-o zonă de risc etc. Toate aceste gesturi evidente, dar importante fac posibilă evitarea contactului major cu virusurile și bacteriile care sunt direct responsabile de imunodeficiența noastră.
Aerul rece al iernii, schimbările bruște de temperatură și scăderea nivelului de umiditate cresc sensibilitatea organismului la infecții, mai ales în zona repiratorie. Toate acestea, corelate cu o imunitate scăzută, pot favoriza apariția bolilor de sezon, care se manifestă, printre altele, prin tuse.
Tusea este o reacție a organismului care are ca scop protejarea plămânilor și curățarea căilor aeriene de mucus și factori iritanți (fragmente de alimente, corpuri dure, tutun, parfumuri, medicamente, alergeni), toate acestea pentru a preveni infecțiile. Ca urmare a stimulării unor terminații nervoase din mucoasa respiratorie, se declanșează o expirație bruscă, spontană și zgomotoasă, cauzată de închiderea traheii în grade diferite.
Tusea poate avea mai multe cauze. Chiar dacă este doar un simptom, nu trebuie niciodată ignorată, indiferent de vârstă. Dintre substanțele utilizate pentru tratarea tusei în rândul copiilor, remediile pe bază de plante au un efect terapeutic mai rapid și o toleranță mai bună în comparație cu alte medicamentele.
Extractul de iederă, soluția naturală pentru calmarea tusei
Alinan® Imunotus® Iedera, sirop este un supliment alimentar pentru sanatatea cailor respiratorii special conceput pentru a fi administrat la copii cu varsta peste 2 ani. Este indicat pentru fluidizarea secretiilor mucoase si favorizarea expectoratiei și contribuie la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar.
Alinan® Imunotus® Iedera, sirop contine ingrediente active naturale care contribuie la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar.
Alinan® Imunotus® Iedera, sirop se administreaza pe cale orala.
Copii 2-4 ani: 2,5 ml de 3 ori pe zi;
Copii 5-7 ani: 5 ml de 2 ori pe zi;
Copii 8-12 ani: 5 ml de 3-4 ori pe zi.
Produsul poate fi administrat pana la 14 zile.
Mai multe detalii despre produs aici: Alinan® Imunotus® Iedera
Preparatele pe bază de extract din frunze de iederă sunt eficiente în tratamentul infecțiilor respiratorii superioare acute la copii și adulți. După administrare au fost observate îmbunătățiri atât ale funcției pulmonare, cât și ale tusei și expectorației.
Un studiu realizat în 2017 privind efectele administării extractului de iederă, a raportat că la 93,3% din subiecți iedera a avut un efect pozitiv. La 84,7% din subiecți s-a constatat îmbunătățirea durerii toracice la tuse, în ceea ce privește respirația șuierătoare la 90,0% din subiecți, iar la dispnee la 88,7% din subiecți. Scăderea sau normalizarea temperaturii corpului a fost înregistrată la 96,0% dintre subiecți. Este important de menționat că nu au fost raportate reacții adverse la produsul pe bază de iederă la populația studiată. Rezultatele studiului susțin eficacitatea extractului de iederă prescris pentru tratamentul tusei productive în timpul infecțiilor tractului respirator si faptul că a fost bine tolerat de copiii cu vârsta cuprinsă între 2-12 ani.