• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Sarcina pe LUNI Primul An al bebelușului pe săptămâni BAMBO NATURE + UTILE pentru PĂRINȚI GHIDUL MAMELOR

Clubul Bebelusilor

Clubul Bebelusilor

Totul despre sarcina, bebelusi si copii mici

Totul despre sarcina, nastere si bebelusi

  • Sarcina
      • Calculator sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Despre sarcina
      • Trimestre de sarcină
      • Alimentația în sarcină
      • Calcul greutate sarcina
      • Semne sarcina
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Infectii la gravide
      • Nume de copii
      • Lista nume copii
      • Generator nume norocos
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Sexul copilului
      • Povești de Naștere
      • Sarcina TA
      • Calculator ovulatie
      • Preconceptia
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • nume-baieti-care-atrag-succesul-in-viataNume de băieți care atrag succesul în viață – alegerea perfectă pentru copilul tău
      • nume-fete-care-atrag-succesul30 nume de fete care atrag succesul în viață și care se remarcă prin feminitate
      • nume-de-fete-care-incep-cu-iNume de copii care încep cu litera I pentru fete și băieți
      • nume-de-baieti-cu-litera-LNume de copii care încep cu litera L pentru fete și băieți
  • Nasterea
      • Povești de Naștere
      • Calculator sarcina
      • Pregătirea nașterii
      • Naștere la privat
      • Travaliul
      • Nașterea prematură
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Recuperarea după naștere
      • Depresia postanală
      • Nou Născutul
      • Nașterea la Regina Maria
      • depresie-mamaCând zâmbetul lipsește după naștere: Despre depresia postnatală
      • masajul-perinealMasajul perineal în pregătirea pentru naștere
      • mituri-depresia-post-partum9 Mituri despre depresia post partum, adeseori greșit înțeleasă!
      • nastere-natura-spitalul-miercurea-ciucNorocoasă sau așa ar trebui să fie orice naștere? Experiență ca-n Elveția
  • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Bebelușul pe luni
      • Colici Bebeluși
      • Totul despre bebeluși
      • Dezvoltare bebelusi
      • Sănătatea bebelușului
      • Răceala la copii
      • Dermatita atopica
      • Ingrijirea bebelușului
      • Alimentatia bebelusului
      • Vacanta cu bebe
      • Puseu de Crestere
      • Greutate bebelusi
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Dinții de lapte
      • Hranirea cu lapte praf
      • Jocuri bebelusi
      • Febra la copii
      • Despre Vaccinuri
      • Apa pentru bebeluși și copii
      • Botezul ortodox
      • Purtarea bebelusului
      • jocul-la-bebelusiJocul este limbajul copilului, fereastra către sufletul lui
      • bebe prima-lunaBebelușul în primul an de viață: începutul unei călătorii miraculoase
      • difterie-copiiReîntoarcerea Difteriei și pericolul nevaccinării la copii
      • logopedieTulburarile de limbaj la copii – Cum poate ajuta logopedia
  • Mama
      • Psihologia copilului
      • Familie si Copii
      • Educatie copii
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Viata de cuplu
      • Sanatate in bucatarie
      • Ghidul Mamelor
      • Utile pentru PĂRINȚI
      • Trusa de urgență de acasă
      • stiluri-parentaleFelul în care-i iubim devine felul în care cresc: Stiluri parentale și impactul lor asupra copilului
      • urari-de-la-multi-ani50 de Urări de „La Mulți Ani” pentru copii
      • recunostintaRecunoștința începe acasă: Exemplul personal contează cel mai mult!
      • conectare-parinte-copilBeneficii și greșeli frecvente în procesul de conectare părinte – copil
  • Alaptarea
      • Sprijin pentru alăptare
      • Poveștile mamelor în alăptare
      • Bebeluși alăptați
      • Alăptarea la început
      • Despre laptele matern
      • Alimentația în alăptare
      • Probleme alaptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
      • studii-alaptare-prelungitaAlăptarea prelungită poate aduce numeroase beneficii, susțin studiile și mărturiile mamelor
      • dificultati-alaptareAlăptarea la început a fost șocul vieții mele de proaspătă mămică! Deși merită orice durere și lacrimă, eram gata să renunț la alăptare
      • alaptarea-nu-aduce-fericireCând alăptarea nu aduce fericire, ce poate face mama? Ce este si cum scapi de aversiune
      • interzis-alaptareCe spun mamele despre alăptare – Merită orice efort, chiar dacă nu e numai lapte și miere, din prima zi!
  • Diversificare Bebe
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Introducerea fructelor la bebeluși
      • Legume bebelusi | Când se introduc
      • Retete diversificare
      • Cand se introduc cerealele la bebelusi
      • Introducerea Proteinelor
      • Înțărcarea bebelușului
      • diversificare-clasica-sau-naturalaDiversificare clasică sau autodiversificare? Scurt ghid pentru o alegere corect informată
      • suc-de-fructe-la-bebe-si-copiiSucul de fructe la bebeluși și copii. Oferă beneficii nutritive sau sunt periculoase sucurile?
      • semne-false-bebe-diversificareSemne false că bebe este pregătit de diversificare sau că poftește anumite alimente
      • despre-diversificare-bebePrimii pași în diversificare – Sfatul medicului la început de drum
  • Retete bebelusi
      • Retete diversificare bebe 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Meniuri bebelusi
      • Budinca bebe
      • Mic dejun bebelusi
      • Gustari intre mese bebe
      • Retete pranz copii
      • Retete copii 1 an
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Deserturi copii
      • humusRețete de Humus din întreaga Lume – gusturi delicioase pentru copii și adulți!
      • meniu-bebe-6-luniMeniu Bebe 6 Luni: Ghid complet pentru diversificare
      • paste-cu-branza-bebelusi-copiiPaste cu brânză pentru bebeluși și copii
      • capere-la-bebelusiCapere la bebeluși – 5 Rețete care te ajută să le introduci in alimentația copilului
  • 1-3 ani
      • Dezvoltarea cognitivă
      • Dezvoltarea limbajului
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Autismul
      • Sanatate copii
      • Imunitate copii
      • Alergii la copii
      • Răceala la copii
      • Alimentatie copii
      • Trecerea la olita
      • Siguranta copilului
      • Ingrijirea copilului mic
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
      • Obezitatea la copii
      • Rugaciuni copii
      • gradinitaGrădinița – primul pas mare în lumea celor mari
      • jucarii-din-materiale-reciclabileJucării din materiale reciclabile: Idei creative și sustenabile
      • mucilagiu-de-orezMucilagiu de orez. Reteta pentru scaune proaste și varsaturi
      • copil-supradotat-copil-giftedCopilul supradotat – Intră în Universul Copiilor Gifted
  • 3-6 ANI
      • Alimentatie sanatoasa
      • Comportament
      • Activitati educative
      • Lectura de seara
      • Gripa la copii
      • Sarbatorile de Iarna
      • Activitati de Paste Copii
      • Unde mergem cu copiii
      • Povesti pentru copii
      • Cantece pentru copii
      • Poezii romanesti
      • Colinde de Craciun
      • gogosi-cu-nutellaGogoși Pufoase: Secretele Rețetelor Tradiționale
      • cuscus-reteteRetete cuscus pentru toată familia
      • dieta-vegetariana-reteteDieta vegetariană: 5 rețete gustoase, ușor de preparat
      • gradini-zoologice-romaniaGrădini Zoologice din România: Atracții, Specii și Informații Utile
  • STIRI
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
    1 2 3 4 5 6 7
    Clubul Bebelusilor » Mama » Retete de Sarbatori » Meniul de Paște pentru copii – 7 sugestii de rețete potrivite pentru copii (după 1 an)

    Meniul de Paște pentru copii – 7 sugestii de rețete potrivite pentru copii (după 1 an)

    Din categoria: Retete de Sarbatori, Stiri pentru parinti

    meniu-masa-Paste-copii

    • Ouă vopsite natural
    • Drob de pui
    • Borș de miel
    • Piure de spanac pentru bebeluși
    • Friptura de Miel
    • Pasca pentru copii
    • Cozonac cu rahat

    Așa cum este și firesc, integrarea copilului în tot ceea ce înseamnă spirit de sărbătoare este foarte importantă, contribuind la dezvoltarea lui socială și emoțională. Chiar dacă e mititel și nu prea înțelege mare lucru din ce se întâmpla, așa învață să interacționeze cu toți membrii familiei, să-și dezvolte abilitățile de comunicare și, mai târziu, chiar să-și asume un rol activ în cadrul comunității. Contează mult acțiunile specifice și mesele festive, pregătite cu atâta drag la evenimentele majore de peste an.

    Reuniunile în jurul poveștilor și bucatelor tradiționale înseamnă bucurie generală, o ocazie perfectă de construit amintiri, un mod de a împărtăși generațiilor ce vin, valorile și obiceiurile noastre. Implicați copilul în pregătirea prânzului din Duminica Paștelui, lăsați-l să picteze ouă, să le decoreze cu abțibilduri! Explicați-i prin cuvinte potrivite ce semnifică Învierea, pasca, mielul, jertfa, de ce ciocnim ouă roșii, de ce bunica a ținut post. Pentru un plus de fericire, adaptați datinile la vremurile prezente, promițând copilului că Iepurașul vine cu cadouri în schimbul unui comportament ireproșabil. De ce scriu asta? Pentru că la vârsta copilăriei mele, în zona de unde vin nu se pomenea de niciun Iepuraș. Ce-i drept, primeam hăinuțe în dar de la părinți, căci așa era rânduiala, de a te înnoi de Paște.

    În toată alergătură și oboseală premergătoare celei mai mari sărbători creștine, faceți-vă timp pentru a lua copilul de mânuță și a va plimba împreună, în natură. Admirați tot ce vă înconjoară, de la flori, pomi, nori, până la micile insecte! Șoptiți-i fiului/fiicei că toate sunt minuni de Sus, ce i se datorează Dumnezeului nostru. Copilul va dobândi noțiunea de a dărui, va aprecia tradițiile, va iubi familia și semenii în general. Sărbătorind an de an Paștele, așa cum se cuvine, avem o speranță în plus că cel mic va recunoaște valorile reale, va deosebi binele de rău, va afla despre iertare si frumos. Aflându-ne deja în Săptămâna Mare, ne e imposibil să trecem pe lângă tema masei de Paște, fără a vă oferi măcar câteva sugestii cu ce feluri anume să vă serviți copiii, cum să preparați mâncarea astfel încât să fiți apreciată tot timpul, nu doar acum, de sărbători.

    Ouă vopsite natural

    Ingrediente:
    – o sfecla roșie
    – 10 cepe (se folosesc doar cojile)
    – 50 ml oțet
    – 1 linguriță de sare
    – frunzulițe, pentru modele
    – 8/10 ouă de găine preferabil ecologice și/sau oua de prepeliță
    Mod de preparare:
    Se toarnă într-un vas apă la temperatura camerei, peste care se adaugă 20 ml de oțet. Clătim bine ouăle în vas. Apa și oțetul vor degresa coaja oului, iar culoarea se va prinde mai bine.
    Scoatem ouăle din vasul cu apă și oțet și le trecem printr-un jet rece.
    Curățați cepele și puneți cojile într-o oală. Printre acestea, puneți felii de sfeclă roșie, iar ulterior ouăle. După ce avem toate ingredientele în oală, turnați apă rece, până când ouăle sunt acoperite. Înainte de a porni focul, nu uitați să puneți o linguriță de sare și 30 ml de oțet (pentru a accentua culoarea).
    După ce apa dă în clocot, lăsați-o la fiert încă 10 minute.
    Înainte de a scoate ouăle de la fiert, asigurați-vă că aveți pregătită lângă aragaz o hârtie absorbantă sau chiar un prosop de bucătărie. Scoateți ouăle ușor cu o lingură și așezați-le pe hârtie.
    În final, când sunt reci, ungeți-le cu puțin ulei pentru a le oferi o strălucire aparte.

    Drob de pui (după 1 an)

    Ingrediente
    – 1 kg de carne de pui (300 gr tocată, 700 gr. ficăței, inimi și pipote)
    – 4 legături de ceapă verde (tocatăfin)
    – 2 legături pătrunjel (tocat fin)
    – 2 legături mărar (tocat fin)
    – 4-5 ouă
    – 2 linguri griș
    – 2 lingurițe sare
    – un praf de nucșoară
    – 3 linguri smântână (opțional)
    Mod de preparare:
    Fierbeți organele în apă cu sare și foi de dafin. Durează aproximativ 40-45 minute. Se scurg, iar când ajung la temperatura camerei se toacă mărunt, cu cuțitul ori în robotul de bucătărie. Tăiați fin verdeața (pătrunjelul, mărarul ceapa). Separați ouăle. Amestecați foarte bine într-un castron încăpător toate ingredientele, până la omogenizare, având grijă ca albușurile să fie adăugate abia la final. Rolul grișului plus albușului (smântânii) este de a face drobul mai fraged și mai pufos. Compoziția, potrivită de sare și un praf de nucșoară, se așază într-o formă potrivită pentru copt și se ține la cuptor maximum 1 oră, la 180 grade C, până se rumenește frumos. Se porționează când e complet răcită. Se servește stropită cu puțină zeamă de lămâie.
    * în loc de tava clasică, drobul se poate pregăti în forma pentru chec. Folosiți hârtie de copt.
    **la varianta baby-friendly, nu e recomandată călirea cepei
    *** Acel kilogram de carne de pasăre (pui sau curcan) ar trebuie să fie compus din organe și carne tocată în proporție de 70% cu 30%. Ficățeii, inimile, pipotele conferă gustul specific drobului, iar tocătura leagă compoziția, ajutând la o bună omogenizare. Carnea tocată poate fi și de vită/curcan.

    Borș de miel

    Borșul crud, obținut din fermentarea tărâțelor de grâu, este un produs tradițional cu o mare valoare nutrițională datorită conținutului său bogat în vitamina B (asigură buna funcționare a sistemului nervos, imunitar, hormonal, ajută la îmbunătățirea nivelului hemoglobinei și a memoriei), minerale (Mangan, Magneziu, Seleniu, Fosfor, Fier, Zinc, Cupru) și probiotice (cresc producția de limfocite, imunitatea, rezistența organismului la infecții, reduc riscul la alergii, mențin în echilibru flora intestinală). Vă recomandăm să evitați utilizarea borșului sub formă de pulbere, comercializate la plic. Fie că-s fără E-uri, fără monoglutamat de sodiu ori alte adaosuri mai puțin sănătoase, voi să optați pentru varianta proaspătă, naturală. Procesul de fermentare e cel ce îi conferă calitățile deosebite.
    Ingrediente
    – 800 gr. carne de miel (maximum 1 kg, se folosesc bucăți din șira spinării, pulpele mici, inferioare, coaste, găt)
    – 2 legături de ceapa verde
    – 4 l apă
    – 1 ardei gras ( opțional )
    – 2 legături mărar
    – 2 legături pătrunjel
    – 2 legături leuștean
    – 1 lingură de sare
    – 5 linguri de orez
    – 1/2 l borș acru
    – 1 lingură smântână pentru fiecare porție
    Mod de preparare:
    Într-o oală se pun la fiert pătrunjelul, ceapa verde, ardeiul gras, toate tocate, și sarea. După 30 minute, adăugați carnea și orezul. Amestecați ușor astfel încât să nu se prindă boabele de fundul oalei. Eliminați cu atenție spuma ce se formează. Lăsați încă 35 minute la fiert (ochiul aragazului setat la minimum, să nu dea în foc, mai ales când începe orezul să se umfle). Apoi presărați mărarul si acriți cu borșul. Se mai fierbe 5 minute. Când e gata (focul oprit) se pune leușteanul tocat. Se servește caldă. Pentru adulți și copii mai mari, se drege porția cu o lingură de smântână. Pentru culoare, i se pot adăuga (odată cu orezul) 1-2 legături de lobodă (odată cu orezul).

    Piure de spanac pentru bebeluși

    Se folosește cantitatea dorită de frunze de spanac
    Mod de preparare
    Curățați spanacul, eliminându-i tijele și frunzele veștejite, deteriorate. Spălați-l și puneți-l la fiert într-o oală încăpătoare. Apa să fie suficientă, așa cât să-l acopere. Adăugați un praf de sare. În circa 20 minute ar trebui să fie gata, mai exact când frunzele sunt foarte fragede. Strecurați-l printr-o sită potrivită. Pasați-l apoi cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, până obțineți o compoziție cu textura foarte fină. Preparatul se subțiază cu apă proaspătă sau lapte. Opțional, piureului i se adaugă o linguriță cu unt. Alte ingrediente care se potrivesc ar fi cățeii de usturoi pisați (sau pudră), busuioc, praf de ceapă.
    La fel de bine, frunzele se pot pregăti la aburi, într-un vas special cu inserție de coș, sau sotate la tigaie, în puțin ulei de măsline.

    In Clubul Bebelușilor găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru diversificarea bebelușului tău!
    DIVERSIFICARE CU LINGURIȚA sau DIVERSIFICARE NATURALĂ
    Află când se introduc:
    FRUCTELE
    LEGUMELE
    CEREALELE
    CARNEA
      ALTE ALIMENTE în meniul lui bebe!

    Friptura de Miel

    Găsesc friptura de miel ca fiind unul dintre cele mai simple feluri de preparat, de o bunătate ridicată la rând de excepțional. Fragedă, suculentă, apetisantă, e preferată în special în meniul mesei festive de Paște.
    Ingrediente:
    2 pulpe superioare de miel, câteva coaste (nai)
    4 linguri de ulei
    2 lingurițe sare
    piper proaspăt măcinat (opțional)
    2 căței usturoi zdrobiți
    amestec de condimente specifice – cimbru, salvie, rozmarin, mentă, maghiran, chimen, șofran, nucșoară (voi alegeți după gust)
    Mod de preparare:
    Se spală carnea și se unge cu un amestec făcut din ulei, usturoi și condimente. Se acoperă tava cu folie alimentară și se lasă peste noapte, la rece. Abia a doua zi se dă la cuptor, nu înainte de a completa cu 2 căni de apa (dacă rămân doar uleiul și condimentele, pulpele se vor lipi de fundul tăvii). Se gătește la 160 grade C, timp de 2 ore și jumătate. Dacă sosul scade mult, mai adăugați puțină apă. Pentru a evita formarea unei cruste cu aspect de friptură arsă, în prima oră și jumătate tava va fi acoperită cu folie de aluminiu. În ultimele 30 minute, carnea va fi expusă rumenirii. Verificați cu furculița frăgezimea texturii. Din când în când, carnea se va întoarce cu atenție, de pe o parte pe alta, să fie pătrunsă uniform. Se servește caldă sau rece, lângă salate verzi, piure de spanac sau orez libanez.
    *Adulții pot servi friptura cu mujdei din usturoi verde sau cu un sos alb preparat din smântână/iaurt grecesc +castraveți proaspeți tăiați felii+mărar tocat+ceapă verde+sare.

    Pasca pentru copii

    Ingrediente
    600 g. brânză cottage
    80g zahăr (se poate înlocui cu sirop de arțar sau agave)
    1 linguriță de vanilie
    5 ouă
    250 gr smântână (12% grăsime)
    9 linguri de griș
    1 plic praf de copt
    1 cub de unt și un praf de făină (pentru a unge tava) / hârtie de copt
    Mod de preparare:
    Rețeta începe cât se poate de simplu, amestecând toate ingredientele într-un castron mare, încăpător. Cu ajutorul unui mixer de bucătărie, acestea se pot amesteca până când compoziția devine omogenă. Lăsăm aluatul obținut să se odihnească 30 min.
    Luați o tavă rotundă și ungeți-o cu puțin unt, apoi adăugați făină sau o hârtie de copt. Turnați amestecul în tavă și lăsați pasca la copt o oră, la 180 °C. Un truc mai puțin cunoscut pentru ca pasca noastră să nu se ardă este acela ca după primele 30 min. să o acoperim cu o folie de aluminiu. Astfel, exteriorul nu se va rumeni prea tare, iar interiorul se va coace exact atât cât trebuie.
    În final, scoateți tava din cuptor și lăsați pasca să se răcească la temperatura camerei. Apoi, pasca se poate scoate din tavă, urmând să fie păstrată la frigider.
    În funcție de preferințe, pasca poate fi unsă cu dulceață sau gem, exact pe placul celor mici. Pofta mare!

    Cozonac cu rahat

    Personal, prepar câte doi, de câteva ori pe an, evident pe la sărbători și, foarte rar, când ni se face poftă. Mi-au ieșit corect, gustoși, surprinzător, din prima încercare. Iar mirosul din casă, ceva unic, de neegalat. Prefer, alături de umplutura cu mac, această versiune simplă, doar cu rahat clasic (nici măcar turcesc). Chiar am senzația ca nu le mai trebuie nimic în plus (nici cacao, nici nuci, nici stafide)
    Ingrediente
    1 kg faină albă (de calitate superioară)
    50 gr. drojdie proaspătă
    10 gr. sare
    5 gălbenușuri + 1 gălbenuș pentru uns cozonacii
    500 ml. lapte de vacă (3,5% grăsime)
    150 gr. unt (de preferat, cu conținut de grăsime mai mare de 80%)
    250 gr. zahăr (o cană)
    5 linguri de ulei
    500 gr. rahat clasic sau turcesc, cu aromele preferate (dacă vi se pare mult, reduceți din cantitate, însă nu mai puțin de 300 gr.)
    2 plicuri zahăr vanilat (pastă de vanilie pentru o aromă mult mai intensă)
    coaja rasă de la 2 lămâi (netratate)
    coaja rasă de la 2 portocale (netratate)
    1 esență de rom
    Mod de preparare
    Pasul 1
    Într-un bol încăpător, amestecați drojdia proaspătă cu 50 gr. zahăr (2 linguri), până ce compoziția devine lichidă. Folosiți-vă de o lingură de lemn. Diluați cu 150 ml lapte călduț (dacă e fierbinte, drojdia devine inactivă). Adăugați apoi circa 200 gr. făină, încorporați cu grijă și lăsați totul la dospit, cam 20-30 minute, într-un loc ferit de frig. Vasul trebuie acoperit cu un ștergar din pânza sau cu o folie alimentară. La final, veți constata ca maiaua (așa se numește) și-a dublat volumul.
    Pasul 2
    Turnați în bol restul de lapte călduț, în care ați topit dinainte zahărul. Puneți gălbenușurile, uleiul, 50 gr. unt topit, sarea, coaja de lămâie, de portocale, esențele. Amestecați bine și începeți să presarați făina. Cât puteți, amestecați cu lingura, după care frământați aluatul cu mâna, circa 25 minute, până se leagă și devine consistent. Nu trebuie să se lipească de mâini ori de vas. Completați treptat aluatul cu restul de unt topit, împăturindu-l din laterale spre mijloc, cât să se încorporeze uniform lichidul. Lăsați-l la crescut 40-50 minute, tot într-un loc cald, tot acoperit (undeva, lângă calorifer sau cuptor, cu ușa și fereastra de la bucatarie închise, activarea drojdiei necesitând condiții propice).
    Pasul 3
    Împărțiți aluatul în două bucăți egale pe care le întindeți ușor, în formă de dreptunghi, pe un blat de lemn, ajutându-vă de sucitor (făcăleț). O bunică pricepută ar modela perfect foaia groasă doar cu mâinile dar, dacă-i vorba de prima voastră încercare, stați liniștite. Rahatul multicolor, tăiat în cubulețe, se distribuie uniform, cu generozitate, pe toată suprafața. Rulați aluatul cu grijă, formând un sul de mărimea tăvii în care îl veți coace.
    Pasul 4
    Așezați cozonacii în tăvile tapetate cu hârtie de copt. Iar îi lăsați la crescut, de data asta doar 10-15 minute, acoperiți cu folie alimentară sau cu un ștergar subțire din pânza. Apoi se ung cu un gălbenuș bătut bine, subțiat cu puțin lapte, și se dau la cuptor (încălzit în prealabil la 170-180 gr. C), timp de 50 minute, cât să crească și să se rumenească frumos. Pentru a nu se înnegri rău, am ales să-i așez pe o treaptă mai joasă și nu la mijloc, cum de regulă se procedează.
    Pasul 5
    Se scot din cuptor pe o suprafață rezistentă termic (pe aragaz) și, după câteva minute se iau din tăvi și se lasă, cu răbdare, la răcit. Cozonacul se păstrează cel mai bine învelit în folie alimentară, astfel încât să nu i se usuce coaja. Pentru că nu are aditivi și conservanți chimici adăugați, trebuie consumați în 3-4 zile. Se păstrează într-o încăpere răcoroasă, ferită de umezeală. ÎNCEARCĂ ȘI: Cine n-are cozonaci de Sărbători, să-și facă! 3 rețete de cozonaci, pas cu pas

    MULTUMESC CĂ AI CITIT PÂNĂ LA FINAL!

    DĂ-NE LIKE ȘI DISTRIBUIE ARTICOLUL CA SĂ AFLE ȘI ALȚI PĂRINȚI!

    CREȘTEM ÎMPREUNĂ!

    IMPORTANT: Informatiile din acest articol sunt niste recomandari cu caracter facultativ si informativ, care nu inlocuiesc indicatiile date de medicul pediatru care urmareste evolutia copilului tau. Cunoscand aspectele individuale ale dezvoltarii copilului, acesta ar fi cel mai in masura sa iti ofere sfaturi specifice.

    Autor: Echipa ClubulBebelusilor - redactor, Toate drepturile rezervate Clubulbebelusilor.ro (c) 2024

    Data publicare: aprilie 12, 2023 1:48 pm | Data modificare: mai 2, 2024 10:39 am

    Articol anterior: « Cine n-are cozonaci de Sărbători, să-și facă! 3 rețete de cozonaci, pas cu pas
    Articolul urmator: Și tatăl joacă un rol în succesul alăptării. Ce e important să știe tatăl despre alăptare »

    Citeste si :

    dieta-keto-alimente
    Dieta Keto: alimente permise și propunere de meniu zilnic
    Încearcă dieta KETO și vezi cum poți pierde în greutate rapid și sănătos. Alimentele bogate în grăsimi sănătoase pot schimba […]
    urari-de-la-multi-ani
    50 de Urări de „La Mulți Ani” pentru copii
    Urari de La Multi Ani: Cuvinte Pline de Iubire si Afectiune pentru cei mici La Mulți Ani pentru copilul tău! […]
    poezii-de-toamna-pentru-copii
    Poezii de toamna pentru copii
    Ce te legeni, de Mihai Eminescu Balada unui greier mic, de George Topârceanu Toamna, de Octavian Goga Toamna, De Otilia […]
    gradini-zoologice-romania
    Grădini Zoologice din România: Atracții, Specii și Informații Utile
    Să duci copilul la grădina zoologică oferă numeroase beneficii. În primul rând, îi permite să învețe despre animale într-un mod […]
    Cum facem față virozelor și bolilor contagioase ale copilăriei în sezonul rece
    Copilăria este presărată cu răceli – este un lucru pe care orice părinte îl știe. Iar odată cu venirea frigului […]
    afectiune-parinte-copil
    Afecțiunea părinților manifestată în copilărie modelează sănătatea și fericirea copilului ajuns adult
    Există o magie subtilă în relația dintre părinți și copii, o conexiune profundă care modelează viitorul fiecărui copil. Părinții care […]

    Bara principală

    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Nume copii
    Alăptarea
    Diversificarea
    Rețete copii
    Familie și copii
    • Igiena orală a bebelușilor începe din prima zi de viață
      Igiena orală a bebelușilor începe din prima zi de viață
    • Reacții alergice în diversificare | Cum arată o alergie alimentară?
      Reacții alergice în diversificare | Cum arată o alergie alimentară?
    • Primele emoții ale copilului: Cum se dezvoltă sufletul unui om mic
      Primele emoții ale copilului: Cum se dezvoltă sufletul unui om mic
    • Când e de preferat să înceapă procesul de renunțare la scutec - Ce impact are asupra copilului dacă se începe prea devreme sau prea târziu
      Când e de preferat să înceapă procesul de renunțare la scutec - Ce impact are asupra copilului dacă se începe prea devreme sau prea târziu
    • Cum arată copilul care NU este pregătit de grădiniță: urmărește aceste indicii
      Cum arată copilul care NU este pregătit de grădiniță: urmărește aceste indicii
    Calitatea informatiilor este pe primul loc deoarece cei mici sunt pe primul loc.

    Footer

    Despre noi

    Clubulbebelusilor.ro este, din 2011, una din cele mai importante resurse online pentru părinții din România. Ce găsești la noi? Tot ce ai nevoie!

    Aspirantele la statutul de mamă, viitoarele, proaspetele și actualele mame pot găsi articole de actualitate despre sarcină, naștere, îngrijirea nou-născutului și a sugarului, evoluția normala a bebelușului, alăptare, diversificare, alimentație sănătoasă, activități educative în cadrul familiei dar și multe articole de parenting modern, educație empatică și respect reciproc. 

    citeste aici mai multe despre noi

    Informatii

    • Termeni si conditii
    • Confidentialitate
    • Cookies
    • Contact
    • Calculatoare
      • Calculator Sarcina
      • Calculator Ovulatie
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Calculator Nume Norocos
    • Sarcina
      • Simptome sarcina
      • Alimentatie sarcina
      • Sarcina pe saptamani
      • Trimestre sarcina
      • Nume copii
    • Pregatire Nastere
      • Despre travaliu
      • Bagaj maternitate
      • Nastere naturala
      • Cezariana
      • Ora magica
      • Lauzia
    • Bebelusii
      • Nou nascut
      • Puseuri crestere
      • Bebe pe luni
      • Primul an
      • Colici
      • Bebe plange
      • Botezul
      • Somn bebe
      • Dintii de lapte
    • Alimentatie
      • Bebelusi alaptati
      • Hranirea cu lapte praf
      • Diversificarea clasica
      • Autodiversificarea BLW
      • Retete bebe
      • Alimentatie sanatoasa
      • Vitamina D
      • Intarcarea

    Categorii

    • Sarcina
    • Nasterea
    • Bebelusul
    • Alaptarea
    • Diversificarea la bebelusi
    • Retete bebelusi
    • Mama
    • 1-3 ani
    • 3-6 ANI
    • Stiri pentru parinti

    Parteneri

    desprecopii.com
    depositphotos.com

    Setari politica cookies

    Toate drepturile rezervate © 2025 · Clubul Bebelusilor pe Genesis Framework · WordPress · Autentificare

    MENIU
    • Facebook Clubul Bebelusilor
    • Nume de copii
      • Nume de fete
      • Nume de baieti
      • Nume de Sfinți
      • Lista nume copii – baieti si fete
      • Nume norocos copii
    • Calculator Sarcina si Nastere
    • Scutecul Bambo Nature
    • GRIPA la copii
    • Sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Trimestre de sarcină
      • Semne sarcina
      • Despre sarcina
      • Alimentația în sarcină
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Infectii la gravide
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Sexul copilului
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Calculator Ovulatie – Perioada Fertila
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • Preconceptia
    • Nasterea
      • Povești de Naștere
      • Pregătirea nașterii
      • Bagajul de maternitate
      • Travaliul
      • Nașterea prematură
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Naștere la privat
      • Recuperarea după naștere
      • Depresia postanală
      • Nașterea la Regina Maria
    • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Bebelușul pe luni
      • Puseu de Crestere
      • Greutate bebelusi
      • Botezul ortodox
      • Alimentatia bebelusului
      • Febra la copii
      • Sănătatea bebelușului
      • Răceala la copii
      • Colici Bebeluși
      • Dezvoltare bebelusi
      • Vacanta cu bebe
      • Totul despre bebeluși
      • Dinții de lapte
      • Ingrijirea bebelușului
      • Dermatita atopica la bebeluși
      • Trusa de urgență de acasă
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Purtarea bebelusului
      • Despre Vaccinuri
      • Hranirea cu lapte praf
      • Jocuri bebelusi
    • Ghidul Mamelor
    • Utile pentru PĂRINȚI
    • Mama
      • Psihologia copilului
      • Familie si Copii
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Educatie copii
      • Viata de cuplu
      • Ghidul legislativ al gravidei
    • Alaptarea
      • Sprijin pentru alăptare
      • Poveștile mamelor în alăptare
      • Bebeluși alăptați
      • Despre laptele matern
      • Alăptarea la început
      • Probleme alaptare
      • Alimentația în alăptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
    • Diversificare Bebe
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Apa pentru bebeluși și copii
      • Retete diversificare
      • Fructele la bebelusi
      • Legumele la bebelusi
      • Introducerea Proteinelor
      • Cerealele la bebelusi
    • Retete bebelusi
      • Retete diversificare bebe 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Meniuri bebelusi
      • Mic dejun bebelusi
      • Gustari intre mese bebe
      • Retete pranz copii
      • Retete supa crema
      • Retete copii 1 an
      • Budinca bebe
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Deserturi copii
      • Sanatate in bucatarie
    • Stiri pentru parinti
    • 1-3 ani
      • Dezvoltarea cognitivă
      • Dezvoltarea limbajului
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Alimentatie copii
      • Sanatate copii
      • Imunitate copii
      • Alergii la copii
      • Boli contagioase
      • Ingrijirea copilului mic
      • Trecerea la olita
      • Siguranta copilului
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
      • Activitati educative
    • 3-6 ANI
      • Autismul
      • Alimentatie sanatoasa
      • Obezitatea la copii
      • Comportament
      • Povesti pentru copii
      • Lectura de seara
      • Rugaciuni copii
      • Poezii romanesti
      • Cantece pentru copii
      • Colinde de Craciun
      • Sarbatorile de Iarna
      • Activitati de Paste Copii
      • Concursuri