Biscuiti cu ovaz și banane – rețetă simplă și savuroasă cu doar 2 ingrediente. Fără gluten sau zahăr, perfect pentru gustări sănătoase.
Biscuiti cu ovaz si banane – cookies din 2 ingrediente!
3, 2, 1 START! Amestecă cele două ingrediente și GATA! Asta e tot! Obții cât ai bate din palme niște cookie-uri uimitor de delicioase și sănătoase. Fără zahăr, fără gluten, extrem de ușor de făcut. Vor ieși de la cuptor rămânând moi și parfumați la interior, îmbrăcați într-o crustă gustoasă.
INFO Clubul Bebelușilor: pentru această rețetă ai nevoie de banane din acelea foarte coapte, cu coaja plină de pete maronii. Dacă mereu îți rămân banane, nu le arunca; chiar dacă nu ai timp de astfel de biscuiți pe loc, pune bananele decojite într-o pungă la congelator și folosește-le când ai timp pentru aluatul acestor biscuiți!
Biscuiti cu ovaz si banane INGREDIENTE:
- 3 banane coapte
- 150 g de fulgi de ovăz (fără gluten), preferabil ecologici
Biscuiti cu ovaz si banane MOD DE PREPARARE:
- Decojește bananele foarte coapte și pasează-le în blender, până obții o pastă spumoasă.
- Adaugă fulgii de ovăz (cam 50 g la o banană de mărime normală) și amestecă.
- Lasă amestecul cel puțin 5 minute ca să se umfle fulgii de ovăz și să se lege mai bine.
INFO Clubul Bebelușilor: poți adăuga, dacă vrei, câteva picături de esență de vanilie sau oricare altă esență îți place. Totuși, pentru cei mici, sunt perfecte așa, simple.
- După ce amestecul s-a legat mai bine iar fulgii de ovăz s-au umflat, formează cu o linguriță grămăjoare din acest amestec și pune-le într-o tavă, pe hârtie de copt. Nu e nevoie să lași foarte mult loc între ele, pentru că acestea nu vor crește la cuptor.
- Încinge cuptorul la 180 de grade și pune tava la cuptor pentru 25 de minute. Apoi scoate-i și lasă-i să se răcească așa, în tavă.
INFO Clubul Bebelușilor: poți pregăti topping-uri diferite pentru acești biscuiți – semințe, fulgi de ciocolată, de cocos, nuci sau alune mărunțite sau orice altceva îți place – însă dacă vrei să le oferi celor mici este recomandat să le lași simple. Dacă, totuși, te hotărăști să le pui și topping, acest lucru trebuie făcut înainte de a pune tava cu biscuiți la cuptor. Poți fie să le amesteci în aluat, fie să le pui deasupra, după ce ai format grămăjoarele pe tavă. Timpul de coacere nu se modifică.
Iată câteva idei de topping-uri:
- Semințe de goji
- Nuci pecan
- Semințe de chia
- Semințe de floarea soarelui
- Nuci
- Alune
- Fulgi de cocos prăjit
- Boabe de cacao
Încearcă ȘI alte idei:
Reteta de biscuiti fara zahar
Batoane cu cremă de migdale
Biscuți fara gluten
Reteta turta dulce
Bomboane raffaelo
Salam de biscuiti
Reteta biscuiti cu nuci
Ovăzul și bananele sunt o combinație ideală pentru biscuiți delicioși și sănătoși pentru copii. Ovăzul este o sursă excelentă de fibre și energie, ajutând la o digestie sănătoasă, în timp ce bananele aduc un gust natural dulce și sunt bogate în potasiu și vitamine. Acești biscuiți sunt nu doar gustoși, ci și hrănitori, oferind micuților o gustare perfectă, fără adaosuri nesănătoase. Textura moale a bananei și crocantul ușor al ovăzului creează o combinație pe placul celor mici, fiind și o variantă rapidă pentru părinți. Ovăzul și bananele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru copii: