Variantele de biscuitii Petit Beurre din magazine se topesc in gura si sunt pe placul tuturor copiilor (si adultilor) trebuie sa recunoastem. Incearca totusi sa-i eviti pana spre varsta de 3-4 ani a copilului si sa-i prepari tu in casa! Chiar daca biscuitii tai nu vor fi atat de aspectuosi ca cei cumparati vor fi cu siguranta o alegere mai sanatoasa pentru piticul tau! Biscuitii Petit Beurre de casa pot fi potriviti pentru bebelusi de la varsta de 8-10 luni. Iata reteta!
Ingrediente biscuiti Petit Beurre de casa pentru bebelusi de la 8-10 luni:
- 2 linguri de smantana
- 150 grame unt dat pe razatoarea mare
- 2 galbenusuri
- 150 grame faina alba de grau (preferabil soiul kamut sau spelta) cat inghite
- sucul de la 2 mere dulci
- optional baton vanilie
- fara zahar, miere sau praf de copt
Mod de preparare biscuiti Petit Beurre de casa pentru bebelusi de la 8-10 luni:
- Se amesteca toate ingredientele pana cand obtinem un aluat potrivit de moale dar nu lipicios.
- Se da la frigider aluatul pentu cel putin o ora.
- Pe hartie de copt se intinde o foaie de 0,5 cm grosime aluat. Facem dreptunghiuri pe care le perforam cu o furculita.
- Dam la cuptor timp de ~ 20 minute (180 grade Celsius) sau pana cand se rumenesc usor.
- Dupa ce se racesc se pastreaza la frigider timp de 2-3 zile.
- Bebelusii de 8-10 luni primesc o portie de 2 biscuiti, nu mai mult! Pofta buna!