De ce e bună nuca în alimentația copiilor?
Obișnuiți-i de mici cu gustul atât de special al nucilor, considerate adevărate bombe de sănătate pentru oameni. Miezul de nucă, grație bogăției de nutrienți pe care îi conține – proteine, grăsimi, fibre – poate să contribuie din plin la instalarea unui simțământ mulțumitor de sațietate. Datorită profilului extrem de benefic și de sănătos al acizilor grași conținuți (acizi mononesaturați – 25%, acizi polinesaturați – 59% și doar 5% acizi saturați), nucile pot contribui la scăderea nivelului ridicat al colesterolului rău (LDL).
Nucile sunt o sursă bogată în melatonină, putând astfel să ajute la creșterea aportului de melatonină necesar corpului pentru o stare de bine. În plus, melatonina poate să aducă și alte beneficii pentru sănătate. Considerată „carnea vegetarienilor“, o nucă oferă cantitatea de proteine care corespunde unui procent de 13% din doza zilnică recomandată.
Combinarea nucilor cu cerealele aduce și alte beneficii, miezul de nucă contribuind la acoperirea zonelor în care cerealele sunt sărace, cum ar fi aminoacizii esențiali lizină și treonină, pe care nucile îi conțin din abundență. CITEȘTE MAI MULTE DESPRE: Când se introduc nucile și alunele
De ce tot vorbim despre uleiul de cocos?
Deși a fost controversat o perioadă, considerat a avea un conținut mult prea mare de grăsimi saturate. Însă uleiul de cocos, grație procentului ridicat de acid lauric, face ca cele 90% grăsimi saturate să fie benefice pentru organism. Principalele proprietăți ale uleiului de cocos sunt cele antimicrobiene, antibacteriene și antifungice.
La temperatura camerei, uleiul de cocos este solid, arată ca untul. El conține colină, vitamina E, vitamina K, fier, acizi grași Omega-3, grăsimi saturate, monosaturate și polinesaturate, ceea ce îl face extrem se sănătos și recomandat de a face parte din dieta noastră zilnică. CITEȘTE MAI MULTE DESPRE: Beneficiile si utilizarile uleiului de cocos
INGREDIENTE:
- 3 banane mari foarte coapte
- 70 ml de ulei de cocos (solid)
- 120 g de nuci tocate
- 160 g fulgi de ovăz (fără gluten)
- 150 g de stafide
- ½ linguriță de sare
- esență de vanilie
MOD DE PREPARARE:
- Amestecă fulgii de ovăz, stafidele, nucile și sarea.
- Într-un alt bol, amestecă bananele pasate, cu uleiul de cocos și cu esența de vanilie.
- După ce ai omogenizat acest amestec, adaugă peste el amestecul de la pasul 1, omogenizează și lasă compoziția 15 minute.
- Încălzește cuptorul la 190 de grade.
- Pune cu lingurița din amestec într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi dă tava la cuptor pentru 15 minute.
Dacă micuțul sau micuța ta nu prezintă risc de alergii acești biscuiți cu nuci, ulei de cocos și banane se pot oferi după vărsta de 1 an.
Încearcă și această rețetă:
BANANA BREAD – checul cu banane pe post de îndulcitor!
Încearcă ȘI alte idei:
Reteta de biscuiti fara zahar
Batoane cu cremă de migdale
Biscuți fara gluten
Reteta turta dulce
Bomboane raffaelo
Salam de biscuiti
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.