Exista numeroase beneficii ale uleiului de cocos. Iata cateva modalitati prin care il poti integra in rutina ta zilnica de frumusete si sanatate si avantajele pe care ti le ofera utilizarea lui, intern si extern.
Uleiul de cocos este un “super-aliment”, unul dintre alimentele cu cele mai mari beneficii pentru sanatate. El poate fi folosit atat pentru uz intern cat si extern, este nu doar un aliment ci si un medicament.
Desi are un continut ridicat de grasimi saturate si din acest motiv este evitat de unele persoane, de fapt acele grasimi din uleiul de cocos sunt sanatoase.
Cand este la temperatura camerei sau la rece re consistenta unui unt, de aceea mai este denumit si “unt de cocos”. Sa vedem care sunt extraordinarele proprietati ale acestui superaliment.
Beneficiile si utilizarile uleiului de cocos prin uz intern:
Iti suprima pofta de mancare. In caz ca ai probleme cu greutatea datorita apetitului prea mare, o lingurita de ulei de cocos luata inainte de masa iti reduce pofta de mancare.
Previne bolile cardio-vasculare si regleaza presiunea sangvina. Uleiul de cocos, este dupa cum spuneam, plin de grasii saturate. Se stie ca exista doua tipuri de colesterol: unul bun HDL si unul rau LDL. Uleiul de cocos nu doar ca ridica nivelul colesterolului bun dar il si transforma pe cel rau in colesterol bun, prevenind aparitia bolilor de inima.
Vindeca infectiile urinare, protejeaza rinichii si ficatul. Deoarece femeile insarcinate sunt mai predispuse infectiilor urinare, este bine de stiut ca uleiul de cocos functioneaza ca un antibiotic natural, vindecandu-le. De asemenea apa de cocos ajuta la hidratare si sprijina procesul de vindecare.
Previne si chiar ajuta in tratamentul cancerului. Datorita ketonelor produse in digestia uleiului de cocos el ajuta in lupta cu cancerul, considerandu-se ca o dieta ketogenica poate fi unul dintre factorii care-i ajuta pe bolnavii de cancer sa se recupereze.
Intareste sistemul imunitar. Uleiul de cocos are proprietati anti-fungice, distrugand inclusiv ciupercile cauzatoare de Candida, de asemenea combate bacteriile si “sperie” virusii. In vreme ce zaharul hraneste bacteriile rele, cocosul le distruge, fiind un bun aliat in caz de boala.
Creste nivelul de energie si de rezistenta al organismului. Pe langa faptul ca este usor de digerat, uleiul de cocos iti creste nivelul de rezistenta si iti accelereaza metabolismul. Acizii grasi din uleiul de cocos neprocesat sunt directionati direct spre ficat unde vor fi convertiti in energie.
Imbunatateste memoria si toate functiile creierului. S-a dovedit prin studii asupra unor subiecti varstnici ca acizii grasi din uleiul de cocos le-a imbunatatit memoria. Datorita acestor calitati uleiul de cocos este si un tratament natural pentru Alzheimer, ketonele oferind creierului energie, fara sa fie nevoie de insulina care sa transforme glucoza in energie.
Imbunatateste digestia si combate bolile digestive. Uleiul de cocos ajuta stomacul sa absoarba vitaminele, calciul, magneziul. Imbunatateste digestia distrugand bacteriile rele si candida de la nivelul intestinului.
Previne osteoporoza. Avand un nivel foarte ridicat de antioxidanti, ajuta in lupta cu radicalii liberi si previne fragilitatea si friabilitatea oaselor.
Rol anti-imbatranire. Tot datorita anti-oxidantilor mentionati anterior, uleiul de cocos este un excellent remediu “anti-aging”
Echilibreaza balanta hormonala. Fiind o sursa de grasimi saturate, inclusiv acid lauric,uleiul de cocos regleaza in mod natural balanta hormonala, avand un efect pozitiv asupra nivelului de estrogen.
Citeste mai departe despre beneficiile si utilizarile uleiului de cocos prin uz extern:
Beneficiile si utilizarile uleiului de cocos prin uz extern:
Vindeca arsurile. Aplicat la locul arsurii calmeaza si accelereaza procesul vindecarii.
Leac pentru negi. Aplicand ulei de cocos pe negi si lipind leucoplast deasupra putem scapa de negi, datorita proprietatilor anti-fungice ale uleiului.
Pentru hemoroizi. Hemoroizii sunt una dintre neplacerile aparute in timpul sarcinii sau dupa nastere. Aplicand ulei de cocos direct pe hemoroizi reducem atat durerea cat si umflatura.
Pentru iritatii de scutec. Uleiul de cocos este un remediu natural foarte eficient pentru pielea iritata a bebelusilor, calmandu-le roseate, durerea si ajutand la regenerarea rapida a pielii.
Pentru acnee. Aplicat direct pe cosuri uleiul de cocos reduce roseata si iritatiile.
Pentru muscaturile de tantar. Multi copii sunt foarte sensibili la muscaturile de tantari, scarpinandu-se pana fac adevarate rani. Uleiul de cocos aplicat pe muscatura calmeaza mancarimea.
Remediu pentru un par frumos. Uleiul de cocos previne matreata si hraneste parul uscat, degradat. Mastile cu ulei de cocos regenereaza parul si ii redau stralucirea si vitalitatea.
Previne vergeturile in sarcina. Pe perioada sarcinii pielea se intinde aparand nesuferitele senzatii de mancarime si de uscaciune. Masandu-va corpul cu ulei de cocos in fiecare seara pielea va fi hidratata, senzatia de piele intinsa si uscata va disparea iar vergeturile pot fi prevenite. De asemenea uleiul de cocos atenueaza vergeturile si dupa aparitia lor, important este sa-l aplicati de cand sunt vergeturile rosii, deci “proaspete”, inainte sa devina alb-sidefii cand este mai greu de scapat de ele.
Prin urmare este bine de stiut ca avem la indemana un remediu atat de valoros, accesibil si ca pret si ca posibilitati de a fi gasit pe piata. Este important sa alegem ulei de cocos presat la rece, nu hidrogenat.