Exista nemumarate liste cu ce trebuie sa contina bagajul de spital pentru nastere. Iata, din experienta mamelor, care sunt cele mai nefolositoare lucruri pe care gravidele le pun in bagaj!
Toate viitoarele mame isi pregatesc cu emotie si din timp bagajul de spital pentru nastere. Exista peste tot liste peste liste cu ceea ce iti trebuie in bagajul de spital, iar mamele mai grijulii ca niciodata, tind sa impacheteze intreaga casa. Experienta mamelor care au nascut deja ne-a lamurit ca multe dintre lucrurile impachetate au ramas nefolosite. Iti impartasim din experientele lor. Asadar iata ce anume nu iti trebuie in bagajul pentru maternitate.
Bagajul de spital pentru nastere – Ce NU ai nevoie
Sampon. „Nu stiu de ce, brusc mi s-a parut ca ar fi fost un efort prea mare, in cele 2-3 zile petrecute in spital”, ne marturiseste o mamica.
Chiloti de unica folosinta. Mai multe mamici au cazut de acord ca sunt cumplit de incomozi si de evidenti. Ele spun ca s-au incalzit si au transpirat groaznic si ca li s-a parut mult mai practic, dupa aceea, sa foloseasca pur si simplu lenjerie de bumbac, neagra.
Haine speciale pentru travaliu. Majoritatea spitalelor iti vor da camasile lor de noapte pentru sala de travaliu si de nastere, si chiar si dupa aceea. Chiar daca ti se va permite sa stai imbracata cu hainele tale, este putin probabil sa ai chef si timp sa te schimbi de cateva ori in perioada travaliului.
Carti si reviste. Intrebate dupa aceea, aproape toate femeile au spus ca in timpul in care nu au dormit, au stat pur si simplu si au discutat cu alte proaspete mamici, sau si-au admirat bebelusii ore in sir.
Halate. In toate sectiile unei maternitati este cald sau foarte cald, asa ca e putin probabil sa suporti sa te imbraci cu un halat peste haine.
Papuci pufosi. Nu sunt deloc practici avand in vedere ca la baie poate fi ud pe jos, de exemplu. Slapii sunt mult mai practici, sau poti alege o pereche de papuci „de spital”, cum poarta asistentele.
CITESTE ȘI: SARCINA LUNA DE LUNA
Prima lună de sarcină (săptămânile 1-4)
Luna 2 de sarcină (săptămânile 5-8)
Luna 3 de sarcină (săptămânile 9-12)
Luna 4 de sarcină (săptămânile 13-16)
Luna 5 de sarcină (săptămânile 17-20)
Luna 6 de sarcină (săptămânile 21-24)
Luna 7 de sarcină (săptămânile 25-28)
Luna 8 de sarcină (săptămânile 29-32)
Luna 9 de sarcină (săptămânile 33-36)
Ultima lună de sarcină (săptămânile 37-40)
Tampoane pentru sani. De cele mai multe ori, pe perioada spitalizarii mamicile au colostru, iar furia laptelui se petrece abia dupa 3-4 zile. In plus, multe mamici ne-au marturisit ca au preferat sa foloseasca cate un prosopel absorbant in locul tampoanelor pentru sani. Ulterior tampoanele pentru sani vor fi utile dar trebuie sa le alegi cu atentie pentru a evita iritatia la nivelul sanului.
Trusa de machiaj. Mamele care au nascut ne-au spus ca numai la asta nu le-a stat gandul pe perioada spitalizarii. Totusi, daca esti din fire o persoana foarte cocheta, poti lua cu tine un rimel si un ruj…
Phoenul. Din acelasi motiv din care si samponul s-a dovedit a fi in plus
Pelinci pentru infasat. Maternitatea ofera propriile pelinci pentru infasarea bebelusului. In unele maternitati ti se va permite ca bebelusul sa fie imbracat in haine de acasa, dar multe dintre ele prefera sa ii tina infasati in pelincile lor. Consulta aici lista pentru bagajul de spital.
Desigur, fiecare maternitate are propriile reguli, pe care este bine sa mergi sa le discuti inainte de nastere. Unele maternitati, in special cele private, ofera prosoape, sapun, gel de dus, papuci de casa, altele te sfatuiesc sa le folosesti pe ale tale. In unele maternitati ti se permite sa imbraci bebelusul cu hainute aduse de tine, spalate si calcate, in timp ce in altele bebelusii vor fi infasati. In unele spitale ti se permite sa stai in hainele aduse de acasa, in timp ce in altele iti vor da camasile lor de noapte.
Tu ce ai pus in bagajul de spital, care s-a dovedit absolut inutil?
CITEȘTE ȘI: ABC-ul alăptării. Tot ce trebuie să faci pentru ca alăptarea bebelușului să fie o plăcere!
Descoperă în CLUBUL BEBELUȘILOR totul despre:
NAȘTERE | NUME COPII | NOU NASCUT | BEBELUSI | PRIMUL AN | ALAPTARE