• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Sarcina pe LUNI Primul An al bebelușului pe săptămâni BAMBO NATURE + UTILE pentru PĂRINȚI GHIDUL MAMELOR

Clubul Bebelusilor

Clubul Bebelusilor

Totul despre sarcina, bebelusi si copii mici

Totul despre sarcina, nastere si bebelusi

  • Sarcina
      • Calculator sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Despre sarcina
      • Trimestre de sarcină
      • Alimentația în sarcină
      • Calcul greutate sarcina
      • Semne sarcina
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Infectii la gravide
      • Nume de copii
      • Lista nume copii
      • Generator nume norocos
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Sexul copilului
      • Povești de Naștere
      • Sarcina TA
      • Calculator ovulatie
      • Preconceptia
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • nume-baieti-care-atrag-succesul-in-viataNume de băieți care atrag succesul în viață – alegerea perfectă pentru copilul tău
      • nume-fete-care-atrag-succesul30 nume de fete care atrag succesul în viață și care se remarcă prin feminitate
      • nume-de-fete-care-incep-cu-iNume de copii care încep cu litera I pentru fete și băieți
      • nume-de-baieti-cu-litera-LNume de copii care încep cu litera L pentru fete și băieți
  • Nasterea
      • Povești de Naștere
      • Calculator sarcina
      • Pregătirea nașterii
      • Naștere la privat
      • Travaliul
      • Nașterea prematură
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Recuperarea după naștere
      • Depresia postanală
      • Nou Născutul
      • Nașterea la Regina Maria
      • depresie-mamaCând zâmbetul lipsește după naștere: Despre depresia postnatală
      • masajul-perinealMasajul perineal în pregătirea pentru naștere
      • mituri-depresia-post-partum9 Mituri despre depresia post partum, adeseori greșit înțeleasă!
      • nastere-natura-spitalul-miercurea-ciucNorocoasă sau așa ar trebui să fie orice naștere? Experiență ca-n Elveția
  • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Bebelușul pe luni
      • Colici Bebeluși
      • Totul despre bebeluși
      • Dezvoltare bebelusi
      • Sănătatea bebelușului
      • Răceala la copii
      • Dermatita atopica
      • Ingrijirea bebelușului
      • Alimentatia bebelusului
      • Vacanta cu bebe
      • Puseu de Crestere
      • Greutate bebelusi
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Dinții de lapte
      • Hranirea cu lapte praf
      • Jocuri bebelusi
      • Febra la copii
      • Despre Vaccinuri
      • Apa pentru bebeluși și copii
      • Botezul ortodox
      • Purtarea bebelusului
      • jocul-la-bebelusiJocul este limbajul copilului, fereastra către sufletul lui
      • bebe prima-lunaBebelușul în primul an de viață: începutul unei călătorii miraculoase
      • difterie-copiiReîntoarcerea Difteriei și pericolul nevaccinării la copii
      • logopedieTulburarile de limbaj la copii – Cum poate ajuta logopedia
  • Mama
      • Psihologia copilului
      • Familie si Copii
      • Educatie copii
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Viata de cuplu
      • Sanatate in bucatarie
      • Ghidul Mamelor
      • Utile pentru PĂRINȚI
      • Trusa de urgență de acasă
      • stiluri-parentaleFelul în care-i iubim devine felul în care cresc: Stiluri parentale și impactul lor asupra copilului
      • urari-de-la-multi-ani50 de Urări de „La Mulți Ani” pentru copii
      • recunostintaRecunoștința începe acasă: Exemplul personal contează cel mai mult!
      • conectare-parinte-copilBeneficii și greșeli frecvente în procesul de conectare părinte – copil
  • Alaptarea
      • Sprijin pentru alăptare
      • Poveștile mamelor în alăptare
      • Bebeluși alăptați
      • Alăptarea la început
      • Despre laptele matern
      • Alimentația în alăptare
      • Probleme alaptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
      • studii-alaptare-prelungitaAlăptarea prelungită poate aduce numeroase beneficii, susțin studiile și mărturiile mamelor
      • dificultati-alaptareAlăptarea la început a fost șocul vieții mele de proaspătă mămică! Deși merită orice durere și lacrimă, eram gata să renunț la alăptare
      • alaptarea-nu-aduce-fericireCând alăptarea nu aduce fericire, ce poate face mama? Ce este si cum scapi de aversiune
      • interzis-alaptareCe spun mamele despre alăptare – Merită orice efort, chiar dacă nu e numai lapte și miere, din prima zi!
  • Diversificare Bebe
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Introducerea fructelor la bebeluși
      • Legume bebelusi | Când se introduc
      • Retete diversificare
      • Cand se introduc cerealele la bebelusi
      • Introducerea Proteinelor
      • Înțărcarea bebelușului
      • diversificare-clasica-sau-naturalaDiversificare clasică sau autodiversificare? Scurt ghid pentru o alegere corect informată
      • suc-de-fructe-la-bebe-si-copiiSucul de fructe la bebeluși și copii. Oferă beneficii nutritive sau sunt periculoase sucurile?
      • semne-false-bebe-diversificareSemne false că bebe este pregătit de diversificare sau că poftește anumite alimente
      • despre-diversificare-bebePrimii pași în diversificare – Sfatul medicului la început de drum
  • Retete bebelusi
      • Retete diversificare bebe 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Meniuri bebelusi
      • Budinca bebe
      • Mic dejun bebelusi
      • Gustari intre mese bebe
      • Retete pranz copii
      • Retete copii 1 an
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Deserturi copii
      • humusRețete de Humus din întreaga Lume – gusturi delicioase pentru copii și adulți!
      • meniu-bebe-6-luniMeniu Bebe 6 Luni: Ghid complet pentru diversificare
      • paste-cu-branza-bebelusi-copiiPaste cu brânză pentru bebeluși și copii
      • capere-la-bebelusiCapere la bebeluși – 5 Rețete care te ajută să le introduci in alimentația copilului
  • 1-3 ani
      • Dezvoltarea cognitivă
      • Dezvoltarea limbajului
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Autismul
      • Sanatate copii
      • Imunitate copii
      • Alergii la copii
      • Răceala la copii
      • Alimentatie copii
      • Trecerea la olita
      • Siguranta copilului
      • Ingrijirea copilului mic
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
      • Obezitatea la copii
      • Rugaciuni copii
      • gradinitaGrădinița – primul pas mare în lumea celor mari
      • jucarii-din-materiale-reciclabileJucării din materiale reciclabile: Idei creative și sustenabile
      • mucilagiu-de-orezMucilagiu de orez. Reteta pentru scaune proaste și varsaturi
      • copil-supradotat-copil-giftedCopilul supradotat – Intră în Universul Copiilor Gifted
  • 3-6 ANI
      • Alimentatie sanatoasa
      • Comportament
      • Activitati educative
      • Lectura de seara
      • Gripa la copii
      • Sarbatorile de Iarna
      • Activitati de Paste Copii
      • Unde mergem cu copiii
      • Povesti pentru copii
      • Cantece pentru copii
      • Poezii romanesti
      • Colinde de Craciun
      • gogosi-cu-nutellaGogoși Pufoase: Secretele Rețetelor Tradiționale
      • cuscus-reteteRetete cuscus pentru toată familia
      • dieta-vegetariana-reteteDieta vegetariană: 5 rețete gustoase, ușor de preparat
      • gradini-zoologice-romaniaGrădini Zoologice din România: Atracții, Specii și Informații Utile
  • STIRI
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  • 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
    1 2 3 4 5 6 7
    Clubul Bebelusilor » Mama » Sanatate in bucatarie » Pâine de casă cu Maia – sănătoasă, hrănitoare și gustoasă. O pâine cu un gust special!

    Pâine de casă cu Maia – sănătoasă, hrănitoare și gustoasă. O pâine cu un gust special!

    Din categoria: Sanatate in bucatarie

    paine cu maia reteta

    Se stie ca drojdia industriala, disponibila in magazine, nu este sanatoasa pentru organism daca e consumata zilnic in preparate, produse de panificatie ori patiserie. O alternativa mai naturala si mai sanatoasa pare sa fie maiaua traditional facuta si folosita de bunicele noastre la tara, la prepararea painii de casa. Iata reteta de paine de casa cu maia care iti garanteaza un rezultat minunat.

    Paine de casa cu maia – Dar ce este si cum se obtine maiaua?

    In esenta, maiaua este tot un produs de fermentatie. Cu alte cuvinte, este un alt fel de drojdie. Ea se prepara din faina de secara si apa, care se amesteca in diferite proportii si se lasa la fermentat timp de cateva zile. Ce trebuie sa stii este ca desi se foloseste exact ca drojdia din comert, puterea de „crestere” pe care o are maiaua este net inferioara celei a drojdiei. Daca pentru painea cu drojdie sunt suficiente 2 ore pentru ca aluatul sa isi dubleze volumul, painea cu maia are nevoie de pana la 5 ore. Exista mai multe retete disponibile pentru a obtine maiaua. Vestea buna este ca procedeul este mai indelungat doar prima oara. Ulterior, o cantitate redusa de maia poate fi pastrata in borcan in frigider si „hranita” saptamanal pentru mentinere. Cu grija, maiaua poate astfel supravietui ani de zile.

    Painea de casa cu maia – Care sunt avantajele?

    In primul rand, rezultatul este o paine cu un gust special. Unii il descriu ca usor acrisor, altii ca pe „gustul copilariei”. Oricum, parerea unanima este ca si aroma, si textura painii facuta cu maia sunt net superioare celei facute cu drojdie. In plus, coaja ramane crocanta, iar miezul este aerat, fraged si moale. O alta mare calitate a painii facuta cu maia este ca rezista foarte bine. Daca painea cu drojdie lasata la aer, la temperatura camerei, se invecheste dupa o zi si se strica dupa 3 zile, painea facuta cu maia rezista si isi pastreaza calitatile timp de aproximativ o saptamana. Încearcă și: 5 Idei de rețete pentru pâinea fără gluten

    Se pare ca si din punctul de vedere al sanatatii painea cu maia prezinta niste beneficii. Indicele glicemic al painii facute cu maia este mai mic decat cel al painii facute cu drojdie. In plus, fermentatia cu maia se pare ca modifica structura glutenului, facandu-l tolerabil si de persoanele cu boala celiaca. Acidul fitic este o componenta a cerealelor care blocheaza absorbtia intestinala a mineralelor existente in aceasta sursa de hrana. Maiaua se pare ca „neutralizeaza” acest compus, astfel ca fierul, zincul si magneziul regasite in cantitate mare in cereale devin disponibile organismului. Maiaua este considerata si un probiotic bun, mai bun decat drojdia clasica. Ea populeaza intestinul cu bacterii bune, dar nu favorizeaza dezvoltarea Candida, asa cum o face drojdia.

    O reteta simpla pentru maia

    Maiaua se obtine usor, doar ca procesul dureaza cateva zile. Unii spun ca 4-5 zile ar fi suficiente, altii recomanda sa se astepte 7 zile. Intr-un vas cu volumul de aproximativ 2 litri se amesteca 50g faina de secara integrala cu 50-60 ml apa, pana ce se obtine un aluat cu consistenta unei smantani. Amestecul se acopera partial in asa fel incat sa poata sa „respire” într0un loc cu temperatura constanta.
    Dupa 24 de ore la amestecul initial se adauga inca 50g de faina si 50-60 ml de apa. Se amesteca bine si se lasa la temperatura camerei. Procesul se repeta zilnic timp de 5-7 zile la rand.
    Odata ce au aparut bulele de fermentatie si maiaua este „puternica”, puneti aproximativ 100 de grame de maia intr-un borcan la frigider. Maiaua din frigider trebuie hranita la 2-3 zile.prin adaugarea a 50g faina alba si 50 de apa.
    In momentul in care vrei sa coci folosind maiaua preparata si pastrata in frigider, este bine sa o scoti pe masa, sa ii adaugi o noua portie de faina si apa, sa amesteci bine si sa lasi minim 4 ore la dospit, desi ideal ar fi sa fie lasata peste noapte. Obtii astfel maiaua pregatita sa fie folosita la reteta de paine.

    Paine de casa cu maia reteta

    Atenție la ingredientele alese pentru pâine!
    Pentru o pâine cu maia aveți nevoie de:
    Faina 100% – 400 gr
    Apa 60% – 240 gr
    Sare 2 % 8 grame (o lingurita)
    Maia 30% -120gr
    Seminte 3% – 12 gr

    Făina trebuie să fie bună şi curată. Aici sunt probleme mari, aproape de netrecut. Făina măcinată la morile industriale este îmbogăţită chiar în moară cu stabilizatori şi agenţi de creştere. De ce? Pentru că grâul nu se face la fel în fiecare an, sunt ani mai buni, când grâul creşte exact aşa cum ne trebuie nouă pentru pâine, şi ani mai proşti, când bobul de grâu n-are destule proteine sau gluten. Recolta de grâu nu e mereu aceeaşi, dar produsele pe care ni le dorim în magazine şi cu care suntem obişnuiţi trebuie să fie mereu aceleaşi. Este un răsfăţ al epocii de consum pe care o trăim şi, ca orice răsfăţ, un handicap pe care trebuie să ni-l asumăm.
    Apa trebuie să fie declorinată. Cea care curge la robinet e plină de clor, iar clorul omoară bacteriile, implicit pe cele care-şi fac treaba în maia şi aluat. De aceea trebuie să folosim apă plată sau să ne instalăm un filtru de apă preferabil cu osmoză inversă. 
    Sarea să nu aibă iod. Găsiţi la magazinele naturiste.
    Seminţele după gust şi preferinţe.

    In ceea ce privește cuptorul
    Este articolul cel mai important. Cuptorul casnic pentru bucătăriile de apartament – cu gaz sau electric – e foarte bun. Trebuie să aibă o temperatură maximă de cel puţin 240 de grade. Ca să ne calibrăm cuptorul, să ştim ce temperatură are în interior şi ce temperatură dă în pâine şi după cât timp, ne trebuie instrumente de măsurat: 2 termometre, unul de cuptor ca să-l verificăm că face ce spune că face, şi unul de mâncare cu care luăm de fapt temperatura pâinii. Sau mai simplu, ne trebuie ceva experienţă de lucru cu el.  In continuare va prezentam cateva tipsuri primite in timpul atelierului de paine cu maia la care am participat la CASA cu ROST

    E o plăcere să faci pâine de casă cu maia. Este sănătoasă, hrănitoare și gustoasă. Pui pe masă celor dragi ceva deosebit. Dar pe deasupra este și foarte eficient pentru economia gospodăriei, ceea ce, pentru timpurile astea, contează.
    Ca exemplu să luăm pâinea zilnică, să zicem albă cu in. Cea mai gustoasă şi mai nepretenţioasă în a se asorta cu diverse mâncăruri. Ingrediente:
    600 de grame de făină 650 „7 spice”,
    400 de gr apă plată Bucovina,
    12 gr sare neiodată
    120 grame maia
    100 gr seminţe de in

    În timpul fermentării şi dospirii, în aluat acţionează 2 organisme: drojdia are rolul de a umfla pâinea, iar bacteria lactică îi dă gust. Drojdia comercială acţionează mult mai repede decât bacteria (deoarece tehnologii au reuşit să convingă drojdia să se mişte mai repede, dar până acum au fost incapabili să convingă şi bacteria lactică să-şi mărească activitatea), şi de aceea rămâne pâinea fără gust. În cazul maialei, drojdia sălbatică acţionează mult mai lent decât sora ei domestică, oferind astfel bacteriei timpul necesar de a acţiona şi de a da gust pâinii.

    Fermentarea dă aroma pâinii, dospirea dă gradul de umflare, unde fermentare înseamnă timpul petrecut de aluat înainte de porţionare şi formare, iar dospire înseamnă perioada petrecută de aluat după formare şi până la coacere. Un aluat subdospit va reveni repede când e apăsat cu degetul (indentaţia dispare), deoarece  gazul creat de drojdie are presiune şi există potenţial de creştere. Un aluat supradospit păstrează nedeformată urma degetului (indentaţia nu dispare), pentru că tot gazul care producea presiunea a fost deja acaparat în reţeaua de gluten. La un aluat dospit cât trebuie indentaţia revine pe jumătate, adică mai există gaz activ, dar nu prea mult. Supradospirea apare sau când e prea multă drojdie şi atunci capacitatea glutenului de a reţine gazul e depăşită de situaţie, sau când a trecut prea mult imp, iar enzimele au avut răgaz să degradeze legăturile de gluten.

    Sarea limitează atât activitatea drojdiei, cât şi a enzimelor.
    O hidratare/temperatură mare a prefermentului sau a aluatului permite o activitate mai mare a drojdiei şi în acelaşi timp a bacteriei lactice de tip homofermentativ. Adică prefermentul/aluatul se umflă mai repede şi are un gust mai dulce.
    O hidratare/temperatură mai mică micşorează activitatea drojdiei şi creşte activitatea bacteriei heterofermentativă. Deci prefermentul/aluatul va creşte mai încet şi va avea un gust mai acru. Cu cât aluatul e mai hidratat, cu atât dospeşte mai repede. Asta e valabil chiar şi la variaţii foarte mici ale procentului de hidratare (v. diferenţa dintre aluatul acoperit cu plastic şi cel acoperit cu şervet).

    Dacă se micşorează timpul de fermentare, se poate prelungi timpul de dospire (în cazul dospirii la rece de ex), fără să apară pericolul supradospirii. Cum în perioada de fermentare se formează gustul aluatului, micşorarea timpului de fermentare se poate face doar dacă se foloseşte maia, care are în ea însăşi suficientă aromă. În cazul unui aluat mai puţin dospit decât ar trebui, tăieturile trebuie făcute mai largi şi mai adânci, pentru a permite cantităţii mari de gaz să iasă cât mai egal. În cazul unui aluat suspect de a fi supradospit, tăieturile trebuie să fie cât  mai înguste şi superficiale. Coacerea se consideră teminată numai la 3 ore după scoaterea din cuptor. În această perioadă are loc în continuare evaporarea apei, gelatinizarea amidonului şi coagularea proteinelor din aluat. Tu ai incercat sa faci paine in casa? Ce reteta folosesti pentru painea cu maia?

    CITEȘTE ȘI DESPRE:
    10 Idei de REȚETE cu CARNE de pui si vită, un aliment de bază în alimentația bebelușilor
    Riscuri în autodiversificarea bebelușului – Răspunsurile specialiștilor
    Autodiversificare sau diversificare clasică cu lingurița? Beneficii pentru bebe
    Diversificarea copilului cu risc de alergii alimentare
    Diversificarea naturala BLW (Autodiversificarea)
    Diversificarea la bebeluși | Ghid pentru mămici + Recomandări OMS și de la pediatru

    In Clubul Bebelușilor găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru diversificarea bebelușului tău!
    DIVERSIFICARE CU LINGURIȚA sau DIVERSIFICARE NATURALĂ
    Află când se introduc:
    🍐🍑🥭
    FRUCTELE
    🥕🥦🥒 LEGUMELE
    🥣🍞🍞 CEREALELE
    🍗🍖🥩 CARNEA
    🥚🧀🥛  ALTE ALIMENTE în meniul lui bebe!

    MULTUMESC CĂ AI CITIT PÂNĂ LA FINAL!

    DĂ-NE LIKE ȘI DISTRIBUIE ARTICOLUL CA SĂ AFLE ȘI ALȚI PĂRINȚI!

    CREȘTEM ÎMPREUNĂ!

    IMPORTANT: Informatiile din acest articol sunt niste recomandari cu caracter facultativ si informativ, care nu inlocuiesc indicatiile date de medicul pediatru care urmareste evolutia copilului tau. Cunoscand aspectele individuale ale dezvoltarii copilului, acesta ar fi cel mai in masura sa iti ofere sfaturi specifice.

    Autor: Echipa ClubulBebelusilor - redactor, Toate drepturile rezervate Clubulbebelusilor.ro (c) 2024

    Data publicare: octombrie 7, 2014 2:00 pm | Data modificare: februarie 7, 2024 7:12 am

    Articol anterior: « Semne ca bebe sufera de reflux gastric si solutii
    Articolul urmator: Cum să depăsești 5 probleme jenante des întâlnite în timpul sarcinii »

    Citeste si :

    folosim-sau-nu-cuptorul-cu-microunde.jpg
    Folosim sau nu cuptorul cu microunde?
    Multe persoane au un cuptor cu microunde in bucatarie. Dar odata cu aparitia copilului, cuptorul cu microunde poate deveni si […]
    pasta-tahini-utilizari-si-beneficii-pentru-sanatate.jpg
    Pasta tahini – Utilizari si beneficii pentru sanatate
    Desi tahini nu face parte din bucataria traditionala romaneasca, multiplele sale beneficii te vor convinge sa il incluzi in meniul […]
    Alimentatia sanatoasa a copiilor
    Tabel aditivi alimentari
    NUME Nume de cod Unde îl întâlnești Ce trebuie să știi despre Allura Roșu AC E129 produse de cofetărie și […]
    Margarina versus unt in alimentatia copilului
    Margarina versus unt în alimentația copilului
    Obisnuiesti sa incluzi margarina in retetele pentru copii? Consideri ca untul este prea gras si il inlocuiesti cu ceea ce […]
    dieta-keto-alimente
    Dieta Keto: alimente permise și propunere de meniu zilnic
    Încearcă dieta KETO și vezi cum poți pierde în greutate rapid și sănătos. Alimentele bogate în grăsimi sănătoase pot schimba […]
    Curentul bio – sănătate curată sau modă alimentară?
    Multi parinti aleg sa isi hraneasca micutii cu alimente bio sau le prefera pe acestea atunci cand se duc la […]

    Bara principală

    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Calculator
    Ovulatie
    Calculator
    Nastere
    Calculator
    Greutate Sarcina
    Nume
    Copii
    Nume
    Norocos
    Calculator
    Culoare Ochi
    Nume copii
    Alăptarea
    Diversificarea
    Rețete copii
    Familie și copii
    • Igiena orală a bebelușilor începe din prima zi de viață
      Igiena orală a bebelușilor începe din prima zi de viață
    • Reacții alergice în diversificare | Cum arată o alergie alimentară?
      Reacții alergice în diversificare | Cum arată o alergie alimentară?
    • Primele emoții ale copilului: Cum se dezvoltă sufletul unui om mic
      Primele emoții ale copilului: Cum se dezvoltă sufletul unui om mic
    • Când e de preferat să înceapă procesul de renunțare la scutec - Ce impact are asupra copilului dacă se începe prea devreme sau prea târziu
      Când e de preferat să înceapă procesul de renunțare la scutec - Ce impact are asupra copilului dacă se începe prea devreme sau prea târziu
    • Cum arată copilul care NU este pregătit de grădiniță: urmărește aceste indicii
      Cum arată copilul care NU este pregătit de grădiniță: urmărește aceste indicii
    Calitatea informatiilor este pe primul loc deoarece cei mici sunt pe primul loc.

    Footer

    Despre noi

    Clubulbebelusilor.ro este, din 2011, una din cele mai importante resurse online pentru părinții din România. Ce găsești la noi? Tot ce ai nevoie!

    Aspirantele la statutul de mamă, viitoarele, proaspetele și actualele mame pot găsi articole de actualitate despre sarcină, naștere, îngrijirea nou-născutului și a sugarului, evoluția normala a bebelușului, alăptare, diversificare, alimentație sănătoasă, activități educative în cadrul familiei dar și multe articole de parenting modern, educație empatică și respect reciproc. 

    citeste aici mai multe despre noi

    Informatii

    • Termeni si conditii
    • Confidentialitate
    • Cookies
    • Contact
    • Calculatoare
      • Calculator Sarcina
      • Calculator Ovulatie
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Calculator Nume Norocos
    • Sarcina
      • Simptome sarcina
      • Alimentatie sarcina
      • Sarcina pe saptamani
      • Trimestre sarcina
      • Nume copii
    • Pregatire Nastere
      • Despre travaliu
      • Bagaj maternitate
      • Nastere naturala
      • Cezariana
      • Ora magica
      • Lauzia
    • Bebelusii
      • Nou nascut
      • Puseuri crestere
      • Bebe pe luni
      • Primul an
      • Colici
      • Bebe plange
      • Botezul
      • Somn bebe
      • Dintii de lapte
    • Alimentatie
      • Bebelusi alaptati
      • Hranirea cu lapte praf
      • Diversificarea clasica
      • Autodiversificarea BLW
      • Retete bebe
      • Alimentatie sanatoasa
      • Vitamina D
      • Intarcarea

    Categorii

    • Sarcina
    • Nasterea
    • Bebelusul
    • Alaptarea
    • Diversificarea la bebelusi
    • Retete bebelusi
    • Mama
    • 1-3 ani
    • 3-6 ANI
    • Stiri pentru parinti

    Parteneri

    desprecopii.com
    depositphotos.com

    Setari politica cookies

    Toate drepturile rezervate © 2025 · Clubul Bebelusilor pe Genesis Framework · WordPress · Autentificare

    MENIU
    • Facebook Clubul Bebelusilor
    • Nume de copii
      • Nume de fete
      • Nume de baieti
      • Nume de Sfinți
      • Lista nume copii – baieti si fete
      • Nume norocos copii
    • Calculator Sarcina si Nastere
    • Scutecul Bambo Nature
    • GRIPA la copii
    • Sarcina
      • Sarcina pe săptămâni
      • Sarcina pe Luni
      • Trimestre de sarcină
      • Semne sarcina
      • Despre sarcina
      • Alimentația în sarcină
      • Calculator Greutate Sarcina
      • Infectii la gravide
      • Analize prenatale
      • Complicatii in sarcina
      • Ingrijirea gravidei
      • Sexul copilului
      • Calculator culoare ochi bebe
      • Calculator Ovulatie – Perioada Fertila
      • Conceptia si fertilitatea
      • Infertilitatea
      • Tratarea infertilitatii
      • Preconceptia
    • Nasterea
      • Povești de Naștere
      • Pregătirea nașterii
      • Bagajul de maternitate
      • Travaliul
      • Nașterea prematură
      • Nașterea naturală
      • Nașterea prin cezariană
      • Naștere la privat
      • Recuperarea după naștere
      • Depresia postanală
      • Nașterea la Regina Maria
    • Bebelusul
      • Primul An pe săptămâni
      • Nou Născutul
      • Bebelușul pe luni
      • Puseu de Crestere
      • Greutate bebelusi
      • Botezul ortodox
      • Alimentatia bebelusului
      • Febra la copii
      • Sănătatea bebelușului
      • Răceala la copii
      • Colici Bebeluși
      • Dezvoltare bebelusi
      • Vacanta cu bebe
      • Totul despre bebeluși
      • Dinții de lapte
      • Ingrijirea bebelușului
      • Dermatita atopica la bebeluși
      • Trusa de urgență de acasă
      • Somnul bebelușului
      • Plansul bebelusului
      • Purtarea bebelusului
      • Despre Vaccinuri
      • Hranirea cu lapte praf
      • Jocuri bebelusi
    • Ghidul Mamelor
    • Utile pentru PĂRINȚI
    • Mama
      • Psihologia copilului
      • Familie si Copii
      • Atașamentul securizant (AP)
      • Educatie copii
      • Viata de cuplu
      • Ghidul legislativ al gravidei
    • Alaptarea
      • Sprijin pentru alăptare
      • Poveștile mamelor în alăptare
      • Bebeluși alăptați
      • Despre laptele matern
      • Alăptarea la început
      • Probleme alaptare
      • Alimentația în alăptare
      • 10 pasi catre o Alaptare cu Succes
      • Înțărcarea bebelușului
    • Diversificare Bebe
      • Diversificarea naturală (BLW)
      • Diversificarea clasică la bebeluși
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Apa pentru bebeluși și copii
      • Retete diversificare
      • Fructele la bebelusi
      • Legumele la bebelusi
      • Introducerea Proteinelor
      • Cerealele la bebelusi
    • Retete bebelusi
      • Retete diversificare bebe 6-12 luni
      • Piureuri pentru bebeluși
      • Meniuri bebelusi
      • Mic dejun bebelusi
      • Gustari intre mese bebe
      • Retete pranz copii
      • Retete supa crema
      • Retete copii 1 an
      • Budinca bebe
      • Retete 1-3 ani
      • Biscuiti de casa copii
      • Deserturi copii
      • Sanatate in bucatarie
    • Stiri pentru parinti
    • 1-3 ani
      • Dezvoltarea cognitivă
      • Dezvoltarea limbajului
      • Dezvoltare copii 1-3 ani
      • Alimentatie copii
      • Sanatate copii
      • Imunitate copii
      • Alergii la copii
      • Boli contagioase
      • Ingrijirea copilului mic
      • Trecerea la olita
      • Siguranta copilului
      • Prima zi de gradinita
      • Cresa, gradinita, bona
      • Activitati educative
    • 3-6 ANI
      • Autismul
      • Alimentatie sanatoasa
      • Obezitatea la copii
      • Comportament
      • Povesti pentru copii
      • Lectura de seara
      • Rugaciuni copii
      • Poezii romanesti
      • Cantece pentru copii
      • Colinde de Craciun
      • Sarbatorile de Iarna
      • Activitati de Paste Copii
      • Concursuri