Crăciunul este, probabil, cea mai iubită sărbătoare din an, cu atmosfera caldă, reuniunile de familie, petrecerile cu prietenii, colindele și cadourile de sub brad. Dar la fel de plăcută este și perioada de dinainte de sărbătoarea propriu-zisă, în care poți pregăti, împreună cu cel mic, decorațiuni pentru brad sau pentru casă. În acest articol, poți găsi câteva idei simple, de pus în practică alături de cel mic, în luna decembrie. În curând premiem decorațiunile relizate de voi prin participarea la un concurs cu premii frumoase. Fiți pe fază, urmează să vă dăm toate detaliile consursului pe pagina de Facebook Clubul Bebelușilor. Află mai multe detalii despre #CONCURS și participă AICI
Figurine de iarnă din tuburi de carton de la hârtie igienică
Acest tip de decorațiune trebuie puțin premeditată, în sensul că trebuie să strângeți câteva tuburi de carton rămase de la sulurile de hârtie igienică.
Folosiți acuarele sau vopsea acrilică pentru a colora tubul în nuanța dorită: alb pentru un omuleț de zăpadă, roșu pentru un Moș Crăciun, maro pentru un ren, verde pentru brad.
Decupează fâșii de hârtie colorată din care să confecționezi fularul omului de zăpadă, cerculețe pentru nasturii acestuia și un nas pe măsură sau o barbă pentru Moșul. La capitolul decorat, opțiunile sunt nelimitate și țin doar de imaginația voastră.
Pe lângă răbdare și bună dispoziție, mai ai nevoie doar de un lipici bun!
Oameni de zăpadă
Pentru acest proiect ai nevoie de:
Resturi de fetru alb sau dischete demachiante;
Resturi de pânză colorate (poate de la o șosetă desperecheată);
Câțiva nasturi mici, negri;
Ac și ață;
Foarfece;
Șnur sau panglică subțire, pentru agățătoare.
Folosește foarfecele pentru a decupa, din fetru, forma omului de zăpadă: două cercuri, unul mai mare și unul mai mic, suprapuse. Din resturile de pânză colorată, decupează forma unei pălăriuțe pe care să i-o vei fixa pe cap, ”pe-o ureche”, pentru un aspect mai șugubăț. O altă panglică, din același fel de material textil, se poate transforma într-un fular călduros pentru omuleț.
Nasturii vor fi folosiți pe burtica rotunjoară a omului de zăpadă și rămâne să îi improvizezi un nas fie dintr-un alt năsturel, fie dintr-o bucată de material roșu sau portocaliu. Dacă ai la îndemână, poți folosi și un pompom micuț.
Capetele șnurului pentru agățat pot fi ascunse după pălăriuța haioasă, sau pot fi atașate la spate, cu o picătură de silicon din pistolul cu lipici cald.
ÎNCEARCĂ ȘI ACESTE DECORAȚIUNI:
Fulgi de zapada din hartie
Cum sa faci un brad de hartie
Brăduți din sârmă plușată
Dacă ai prin casă resturi de sârmă plușată pe care nu știi la ce să le folosești, această idee s-ar putea să te inspire, mai ales că poate fi pusă în practică inclusiv cu copii de vârstă relativ mică.
Modelează sârma plușată astfel încât să obții conturul unui brăduț simpatic. Dacă te simți inspirată, poți modela și alte contururi, un mare avantaj fiind ușurința cu care se pot pune aceste podoabe în brad.
Ghirlanda decorativă
Pentru o atmosferă de Crăciun completă, întreaga locuință trebuie decorată corespunzător. Ghirlandele sunt cea mai simplă și mai de efect metodă de a face asta, motiv pentru care îți propunem un proiect ușor de pus în practică, la care copilul va contribui major.
Folosește hârtie colorată pentru a desena diverse forme cu tematica iarnă sau Crăciun. Cel mic poate folosi șabloane pentru asta, rezultatul fiind desene cu o formă impecabilă.
Cu un foarfece adecvat, decupați formele respective: brăduț, inimioare, siluete de reni, de oameni de zăpadă sau de Moși, steluțe sau fulgi de nea.
Folosiți perforatorul pentru a da, în partea de sus, câte o gaură în fiecare decupaj, prin care vei trece un șnur adecvat: o panglică de hârtie foarte îngustă, un șnur de hârtie și așa mai departe. Cu o panglică de grosimea adecvată, figurinele din hârtie nu se vor deplasa prea mult; dacă șnurul e subțire, va trebui să intervii cu niște noduri pentru a le fixa.
Acest tip de ghirlandă stă foarte bine prinsă pe perete, în colțul în care decizi să decorezi bradul, sau în alte spații care îți dorești să poarte amprenta Crăciunului.
Conuri de brad pictate
Cel mai frumos lucru la conurile de brad este forma, care amintește de brăduții aceia perfecți din desenele animate cu Mickey Mouse. Dacă le pictezi în alb integral, sau dacă le pictezi doar vârfurile zburlite cu vopsea acrilică albă, obții o materie primă de mare efect pentru alte proiecte pe care le poți desfășura împreună cu cel mic.
Cel mai simplu dintre ele este de asemenea o ghirlandă, în care conurile astfel pictate să fie legate între ele cu fir de nylon transparent (sigur găsești la magazinele de pescuit, sau în lada cu scule a lui tati).
Coronița din paste
Toți copiii sunt îndrăgostiți de paste, dar de data aceasta le veți folosi pentru un proiect original: o coroniță de Crăciun.
Taie un inel din carton, cu diametrul interior de aproximativ 10 cm, iar diametrul exterior de aproximativ 15 – 20 cm.
Cumpără o pungă de paste sub formă de fundițe și un spray auriu. Pune pastele pe o suprafață bine protejată și vopsește-le cu spray-ul, preferabil pe ambele părți, pentru un aspect mai uniform.
Odată ce vopseaua s-a uscat, lipiți fundițele pe conturul de carton. Coronița astfel obținută poate fi decorată cu alte funde textile colorate, crenguțe de brad, ciucuri colorați sau orice altceva.
Tu ce proiecte simpatice de Crăciun ai pus în practică împreună cu juniorul tău?