Scutecul îl însoțește pe bebeluș în primii săi ani de viață și de aceea este foarte important să alegi un scutec care să i se potrivească și care să îi îndeplinească toate nevoile. Și când spunem asta ne gândim la un scutec care să țină cont de anumiți parametri esențiali pentru bebelușul tău.
Știai că…
…în medie, un bebeluș are nevoie de 5 – 8 scutece pe zi?
…bebelușii au nevoie de aproximativ 6000 scutece în primii 2 ani de viață?
…primul scutec de unică folosință a fost inventat în anul 1950, ca urmare a faptului că războiul făcuse ca bumbacul pentru pelinci să fie greu de procurat?
…scutecele nu au dată de expirare!
…scutecele pot fi folosite și în alte scopuri: să ajute la uscarea unor obiecte udate accidental, să oprească temporar scurgerile accidentale ale instalației de apă, sau ca pansament pentru copitele cailor?
Iată care sunt cei mai importanți parametri de care trebuie să ții cont înainte de a achiziționa un anumit tip de scutece:
Mărimea scutecului
Corespondența între dimensiunile bebelușului și cele ale scutecului este primul pas în alegerea unui produs. Mărimile sunt indicate pe ambalaj atât prin cifre cât și printr-o mențiune suplimentară legată de intervalul de greutate pentru care scutecul este considerat adecvat.
Practica te învață să alegi mărimea scutecului și în funcție de conformația bebelușului: mai înalt și mai subțire, sau mai rotofei.
Sistemul de închidere al scutecului
Sistemul de închidere tradițional este reprezentat de benzi laterale cu arici fin sau cu adeziv, care permit reglarea pe burtica bebelușului. Există și varianta chiloțel, care se scoate prin ruperea benzilor laterale.
Puterea de absorbție a scutecului
Nivelul de absorbție este principalul factor care îi ghidează pe părinți în a face o anumită alegere, fiind esențial ca pielea copilului să rămână uscată și sănătoasă. Academia Americană de Pediatrie (AAP) insistă că acest lucru este esențial pentru sănătatea pielii și pentru prevenirea iritației de scutec.
Confortul și mobilitatea oferite de scutec
Începând din prima zi de viață, bebelușul face mișcări cu mânuțele și piciorușele, pentru a-și antrena musculatura. Începând cu vârsta de 2 – 3 luni, el face primele tentative de a se rostogoli; urmează statul de burtică, târâitul, mersul de-a bușilea, ridicatul în șezut, apoi în picioare și, în sfârșit, mersul independent. Având în vedere cât de mobil este bebe, e esențial ca în această perioadă a vieții lui să beneficieze de libertate deplină de mișcare.
Siguranța
Copilul tău mic are o piele delicată și fragilă, care stă în contact 24/7 cu materialul scutecului, așadar este important ca acesta să fie perfect sigur pentru bebeluși. Tu, ca părinte, ai nevoie să știi că te poți baza pe marca de scutece pe care ai ales-o și că nu există scurgeri care să murdărească hainele, lenjeria și, mai rău, saltelele. Alegerea unui produs care îndeplinește simultan aceste două condiții nu este întotdeauna simplă și ușoară.
În primul rând vorbim despre un produs inovator, primul de acest fel din România, care răspunde celor mai importante așteptări ale părinților, atunci când vine vorba despre siguranța și sănătatea bebelușului lor deoarece: Buzunarul Stop & Protect este poziționat în partea din spate a scutecului, ceea ce oferă o protecție suplimentară împotriva scurgerilor, reținând murdăria în interior;
Design-ul 360 previne scurgerile peste noapte. Practic, banda de pe burtica bebelușului este elastică, moale și confortabilă pe întreaga sa lungime, astfel încât să nu îl jeneze pe bebe nici la somn, nici la joacă. Renunțarea la benzile de prindere laterale determină eliminarea zonelor rigide, care îi pot deranja pe bebelușii mai rotunjori; Cusăturile laterale permit schimbarea cu ușurință a scutecului, astfel încât bebelușul să poată reveni imediat la joacă. Mai mult decât atât, datorită lor se previne murdărirea chiar și când scutecul este foarte plin; Piciorușele sunt protejate de manșete duble, din elastic moale care nu deranjează, astfel încât scurgerile să fie prevenite, fără ca asta să îi creeze vreun disconfort copilului sau să îi limiteze în vreun fel mișcările; Datorită miezului super absorbant, pielea celui mic rămâne în permanență uscată. Cu scutecele Pampers Pants cu Buzunar Stop & Protect iritația de scutec rămâne doar o amintire.
Liniștea părintelui legată de confortul și siguranța copilului este de neegalat, acesta fiind motivul pentru care scutecul Pampers Pants cu Buzunar Stop & Protect reprezintă o inovație atât de interesantă și o idee atît de bună. Abia aștept să îl încerci și tu! Citește și despre: Primele provocări ale vieții de mămică – Scurt ghid cu cele mai importante sfaturi de la specialiști
Una dintre cele mai neplăcute probleme cu care se confruntă părinții bebelușilor este atunci când scurgerile pătează haine, așternuturi și saltele. Să mai spunem cât de enervant este atunci când asta se întâmplă atunci când nu te afli acasă, iar opțiunile de spălat și schimbat bebelușul sunt limitate? Dacă scenariul îți sună cunoscut – sau destul de înfricoșător încât să nu vrei să îl încerci niciodată ar trebui să testezi noul scutec Pampers Pants cu Buzunar Stop & Protect.
Care sunt beneficiile Pampers Pants cu Buzunar Stop & Protect?
Există o mulțime de motive pentru a testa inovația Pampers în ceea ce privește scutecele pentru copii:
Este primul scutec din România care are Buzunarul Stop & Protect în spate;
Ține mizeria înăuntru, astfel încât cel mic continuă să se bucure de somn sau joacă;
Nu e nevoie să te stresezi și să te temi de pipi sau de cacadandana!