Povestea cărămizilor de jucărie a început în 1932, în Danemarca, jocul cu piese Lego devenind, între timp, unul dintre cele mai populare din istorie. Nu este, însă, doar un joc simpatic: Lego îi încurajează pe cei mici să fie creativi și îi ajută să dezvolte noi abilități.
Jocul cu piese Lego ar putea părea de modă veche, dacă nu am ști că The Lego Movie este un film din 2014, sau că nu mai putem vorbi de mult doar despre jucăriile clasice: Lego nu mai înseamnă doar construcții în miniatură, ci și jocuri lego cu supereroi.
Sunt multe lucruri pe care nu le știm, însă, despre celebrul joc, inclusiv cât de mult ajută în dezvoltarea copiilor, lucru despre care vorbesc specialiștii în parenting. Găsești mai jos câteva informații inedite:
1. Pluralul de la Lego este Lego. În limba daneză, “leg godt” înseamnă “a te juca frumos”.
2. Primele jucării Lego erau realizate din lemn. A urmat plasticul, între timp și acesta fiind înlocuit cu materiale durabile.
3. Primele figurine Lego erau extrem de simple: nu aveau chip și nici mobilitate.
4. Un set cu 6 piese Lego poate fi asamblat în 915 moduri diferite.
5. Cu toate că există seturi cu supereroi sau luptători ninja, niciun joc Lego nu promovează acțiunile militare.
6. Dacă vrei să îmbini o piesă din anii ‘50 sau oricare altă perioadă cu una creată astăzi, acest lucru este posibil. Asta face ca orice piesă pierdută să fie simplu de înlocuit.
7. Lego îi ajută pe copii să își dezvolte dexteritatea și abilitatea de a rezolva probleme.
8. Jocul cu piese Lego îmbunătățește creativitatea, abilitățile de comunicare și spiritul de echipă, atunci când cei mici se joacă împreună, își compară și discută “creațiile”.
9. Pentru că asamblarea pieselor cere timp, Lego dezvoltă perseverența, dar și stima de sine.
10. Jocul cu piese Lego ajută la dezvoltarea gândirii laterale și a abilităților organizatorice, datorită faptului că are la bază un set de instrucțiuni, pe care copiii trebuie să le urmeze sau la care sunt nevoiți să revină, pentru a rezolva puzzle-ul.
Sursa foto: Unsplash