Un castron de supa calda este un pranz usor sau o masa de seara ideala. Supa de dovleac este foarte hranitoare. Contine atat antioxindati, proteine vegetale cat si calciu si fier. Se prepara surprinzator de simplu!
Ingrediente supa de dovleac pentru copii de la 1 an:
- un dovleac mic cu coaja galbena, curatat de coaja si seminte si taiat cubulete
- o ceapa alba tocata marunt
- 2 morcovi curatati, taiati rondele
- o lingura linte rosie
- un cartof (preferabil dulce)
- o lingura pasta de susan (optional)
- 2 linguri ulei masline extravirgin
- sare si tarhon
Portii supa: 4
Varsta: dupa ce bebe a implinit 1 an si i-au fost introduse individual toate ingredientele.
Mod de preparare supa de dovleac pentru copii de la 1 an:
- Punem la fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare si o lingurita de tarhon morcovii, cartoful si dovleacul.
- Inabusim separat intr-o cratita ceapa pentru cateva minute (o cana de apa si o lingura de ulei). Apoi adaugam in supa impreuna cu o lingura de linte rosie.
- Lasam la fiert la foc mic timp de 45 minute. Pasam toate legumele pana cand obtinem o crema.
- Adaugam o lingura de pasta de susan si omogenizam.
- Se serveste cu crutoane si ulei de masline.