Parazitii intestinali se regasesc, la un moment dat, la fiecare dintre copii. Unii copii nu au nici un fel de simptome, in timp ce altii sufera de diverse tulburari digestive si nu numai. Stiai ca exista remedii naturale impotriva parazitilor intestinali, si ca poti incerca sa rezolvi problema astfel, ramanand sa apelezi la medicamente doar daca acestea nu dau rezultatele scontate?
Parazitii exista de cand lumea, si in trecut nu existau atatea medicamente care sa poata sa rezolve problema acestora. Oamenii insa foloseau diverse remedii traditionale impotriva parazilor intestinali si reuseau astfel sa tina lucrurile sub cotrol si sa isi recapete sanatatea. Cu mentiunea ca este bine sa te consulti cu medicul copilului tau de fiecare data cand intentionezi sa folosesti un tratament, naturist sau nu, iata cateva idei naturiste prin care poti trata parazitoza copilului tau. Citește și despre: Limbricii la bebeluși și copii
Remedii impotriva parazitilor intestinali
Semintele crude de dovleac. Ele sunt folosite ca antihelmintic de foarte mult timp. Ce trebuie sa stii este ca ele nu omoara parazitii intestinali. Ele contin o gama de substante care efectiv paralizeaza parazitii, astfel ca ei se desprind de pe peretele intestinului si sunt eliminati odata cu scaunul.
Marele avantaj este ca se evita astfel absorbtia toxinelor pe care parazitii morti le elibereaza in intestin. Important este ca in perioada curei cu seminte de dovleac sa se foloseasca o alimentatie bogata in fibre si chiar usor laxative, pentru cat mai multi dintre paraziti sa fie eliminati. Atentie! semintele de dovleac sunt active mai ales impotriva teniilor.
Reteta seminte de dovleac impotriva parazitlor: 200 g de seminte de dovleac crude se pun in blender cu o ceasca de iaurt proaspat sau cu lapte de cocos. Cantitatea de iaurt se ajusteaza in asa fel incat amestecul sa aiba consistenta unei smantane relativ lichide. Se consuma pe stomacul gol, dimineata. Dupa o ora se bea un pahar cu apa, iar consumul de apa trebuie incurajat pe durata intregii zile.
Alte remedii impotriva parazitilor intestinali pot fi:
Morcovii. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, mananca 2 morcovi cruzi dati pe razatoarea mica.
Sucul de papaya crud este un alt remediu eficient impotriva parazitilor intestinali. Se amesteca o lingura de suc de papaya cu o lingura de miere si se inghit dimineata pe stomacul gol. Apoi, se bea un pahar de lapte caldut. Tratamentul se repeta in 2 zile consecutive.
Rodia pune de asemenea pe fuga viermii intestinali. Poti manca rodia ca atare sau poti consuma suc de rodie zilnic, pentru a pastra tubul digestiv curat.
Usturoiul este un antihelmintic eficient. Consumul a 3 catei de usturoi crud in fiecare zi va pune pe fuga toate tipurile de paraziti intestinali.
Si nuca de cocos este eficienta. In timpul micului dejun, inghite o lingura de miez de nuca de cocos dat pe razatoare. Dupa 2 ore si jumatate, putin ulei de ricin poate fi util in eliminarea mai rapida a viermisorilor.
Lamaie cu menta. Amestecul de zeama de lamaie cu suc de menta este de asemenea foarte eficient in combaterea parazitilor.
Si semintele de lamaie sunt eficiente. Mesteca putin samburii dintr-o lamaie, si inghite-i cu ajutorul unui pahar de apa.
Cuisoarele sunt un condiment indragit de multi, mai ales in vinul fiert sau in placinte. Ceea ce nu stiai e ca ele au efect si in tratarea si prevenirea infestatiilor parazitare. Se pare ca daca inghiti zilnic 1-2 cuisoare, asta va preveni infestarea.
Condimente. Exista o serie de condimente pe care le folosim in bucatarie si care au de asemenea efecte antihelmintice. Printre ele se numara oregano, cimbrul, anasonul si izma (menta) creata.
Exista si remedii homeopate impotriva parazitilor intestinali. Insa medicul homeopat trebuie sa stie ce paraziti se gasesc in organism si de asemenea trebuie sa afle informatii in ceea ce te privest sau il priveste pe copilul tau.
Printre remediile homeopate eficiente impotriva viermilor intestinali se numara Cina, Cuprum oxidatum nigrum, Teucrium, Indigo, Stanum, Spigelia, Sabadilla sau Podophyllum.
Ori de cate ori doresti sa apelezi la un remediu naturist pentru copilul tau, discuta cu medicul. Varsta celui mic si particularitatile sale, eventuale probleme de sanatate sau predispozitia pentru anumite probleme pot reprezenta contraindicatii in ceea ce priveste aplicarea unuia sau a altuia dintre remediile naturiste.
Dupa efectuarea unui asemenea tratament, este importanta repetarea examenului coproparazitologic, pentru a-i verifica eficienta. Parazitozele pot cauza complicatii destul de serioase, asadar nu este cazul sa le treci cu vederea. Daca tratamentele naturiste nu au fost eficiente, medicul poate insista sa urmezi un tratament clasic medicamentos.
Tu ai tratat naturist parazitii intestinali ai copilului tau? Ce tratamente ai urmat si cu ce efecte?