Venirea pe lume a bebelușului este un între proces, în timpul căruia corpul trece prin schimbări majore, într-un interval de timp foarte scurt. În general, travaliul debutează cu contracții ușoare, la intervale de timp neregulate, dar pe măsură ce avansează se poate transforma într-o veritabilă probă de forță pentru viitoarea mămică. În timpul travaliului, hormonii și neurotransmițătorii secretați de organism fac ca mușchii uterului să se contracte, deschizând colul uterin și împingând bebelușul către canalul pelvin. În același timp, simfiza pubiană se deschide, pentru a face loc de trecere capului bebelușului. Sistemul digestiv are tendința de a evacua conținutul intestinal, pentru a face mai mult loc pentru expulzie, în timp ce glanda mamară secretă primele picături de colostru.
Firește, mamele în travaliu nu calculează în mod conștient aceste schimbări prin care trece organismul lor. Ele sunt copleșite de emoții puternice și de durerea contracțiilor și se străduiesc să facă față acestor provocări. Iată cum își descriu ele travaliul:
Nu cred că există o comparație pentru asta. Fetele îmi tot spuneau că va fi ca la menstruație doar că mai puternice puțin. Au fost într-adevăr ca la menstruație, dar de o mie de ori mai puternice și dese. Pe mine mă lăsau și fără respirație. Foarte greu am trecut prin travaliu, 22 de ore, iar mai apoi cezariană de urgență că nu mă mai dilatam. Am reușit doar 5cm.
La băiat am născut în 4 ore, la fată 26 de ore de travaliu, am zis că mor, dar am reușit să nasc tot natural… suntem puternice.
De două ori am trecut! Nu știu cu ce să compar… pentru că este un amalgam de trăiri acolo, durerea pe de o parte, dar euforia și entuziasmul că îți întâlnești pruncul, pe de altă parte. Este minunat de ce este în stare corpul nostru!
Durerile ca la naștere nu se compară cu nicio durere, când te doare ceva iei un calmant, îți trece. CITEȘTE ȘI: Prima respirație a nou născutului și primele momente ale mamei cu nou născutul
Sunt singurele dureri care nu pot fi comparate cu nimic, și mai uimitor este modul în care se opresc imediat după naștere. Contracțiile dintre o naștere indusa și una care decurge absolut natural diferă foarte mult ca și intensitate a durerii. Cele de la o naștere naturală, fără intervenții din exterior, mult mai suportabile, vorbesc din experiența de a le trăi pe ambele.
Bună seara nu știu dacă există comparație… Am avut 2 și cele două diferite ca durere! Zâmbesc acum când îmi aduc aminte, dar pe moment…. tot ce știu e çă nu suportam ça soțul să îmi vorbească (eram concentrată pe respirație și durere ça să o controlez) !!! Am avut șansa în cele 2 sarcini să am niște asistente/moașe minunate iar anestezistele formidabile durerile mi-erau mai alinate iar cel mai fain à fost când am inceput sa înjur (e mai bine decât să urli) iar cele din jurul tău te încurajează. Deci, consider că durerile depind (și) de cine-i în jurul vostru. CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu nou-născutul în sala de naștere și până la externare, ne spune NEONATOLOGUL
Cu crampele menstruale, care duceau în jos și dureri intense de spate în partea inferioară, la primul travaliu (care a fost natural, fără „ajutor” sau epidurală). Iar al doilea, am primit acea perfuzie de dilatare și a fost mult mai greu/dureros față de prima experiență, dar mai scurt că și timp.
Prima sarcină, acum 11 ani, travaliul a fost foarte dureros. Aproximativ 8 ore a durat. Nu cred că există în lume, o durere mai mare. Dar merită toată durerea din lume, pentru minunile din viața noastră . A doua naștere, tot natural, dar cu epidurală. Pistol cu apă vorba aia. Nici nu știam când trebuie să împing, îmi ziceau asistentele, acum . Nici nu se compară.
Și eu le-am resimțit tot ca la menstruație, doar că ceva mai puternice. Oricum, nu mi s-au părut de nesuportat, deoarece eu oricum aveam dureri groaznice la menstruație, primele 2 zile de cele mai multe ori eram legumă. Citește pe larg despre: Depresia post-partum poate afecta orice mămică! Iată 5 simptome de care e posibil să nu fi auzit
Descoperă în CLUBUL BEBELUȘILOR totul despre:
NAȘTERE | NUME COPII | NOU NASCUT | BEBELUSI | PRIMUL AN | ALAPTARE
2 ore de travaliu cu dureri suportabile, fără anestezie sau calmante. Doar perfuzii pentru a mă dilata. Nu am scos nici un sunet în timpul travaliului. Totul ține de respirația din timpul travaliului. A fost ca un maraton, iar la final am plâns când am devenit mama.
Am 2 sarcini asemănătoare, dar nașterile complet diferite. La prima am avut un travaliu de 12 ore si m-am plimbat o noapte întreagă prin spital, dar totuși nașterea a fost ușoară, dar a-2a naștere (a fost acum o lună) groaznică. Travaliul a fost mai scurt dar și cel mai dureros. Bebe a fost trecut de 4,5 kg și nu am știut și nici ei nu au făcut vreo ecografie, am născut natural. Partea bună a fost că am fost la un spital universitar din Germania și personalul a fost pe măsură. Dar totuși îi mulțumesc lui Dumnezeu că am trecut sănătoși prin asta!
Bună. La primul copil (acum 24 ani)a fost greu. Îmi venea sa mușc din patul cu grilaj de fier. A fost atât de mare durerea, încât am zis ca nu mai fac alți copii. La 14 ani diferență am mai făcut un bebe. Tot natural născut, dar cu epidurală, altă viață. Și după 22 de ani am mai făcut un bebe, dar cu cezariană
Nu se pot compara cu alte dureri! Deși dor și sunt foarte intense sunt dureri bune, care au ca și scop o cauza bună. Toate celelalte dureri ce le experimentăm sunt dureri rele care sunt consecință că ceva nu e bine în corpul nostru( dureri de dinți, cap sau că ai rupt vreun os etc)
Nu știu cu ce aș compara… nici nu cred că se compară … în schimb pot spune ca am fost focusată pe un punct anume și pe respirație și asta a fost maxim. Mai venea moașa să îmi spună să dorm și eu așa, fără să întrerup respirația, îi spuneam că mai am un pic și nasc Și ea face… păi nu țipi deloc… și eu zic.. .păi nu… că altfel mă deconcentrez
Am avut la viața mea entorsă și luxație, deget rupt și mâna in gips, infecții urinare și urină cu sânge, dar TRAVALIUL a fost ceva, nu mi-am putut imagina vreodată…
Poate multe vor râde de mine, am două nașteri naturale și la amândouă am avut dureri ca atunci când te strici la burtă, foarte intense și cu crampele acelea supărătoare și dese. Bine că travaliul cu tot cu naștere a durat la primul copil jumătate de oră, iar la al doilea 15 minute.
Durerea de la menstruație mie mi se pare mult mai sâcâitoare decât contracțiile. Contracțiile le-am gestionat excelent cu respirații și exerciții pe minge(travaliu de 18h, prima naștere), în schimb cele menstruale nu le suport nici dacă stau în cap
Eu zic că dacă o femeie a trecut printr-un travaliu, poate trece prin orice durere!Mai ales atunci când ești în travaliu și ai câte o contracție puternică!Mai bine îmi rupea cineva o mână sau un picior,cred că era mai suportabilă durerea!
Vai, la primul copil nu s-a rupt apa, am stat 2 zile și 2 nopți în dureri și chin și nu m-a băgat nimeni în seamă, asistentele îmi ziceau „ți-a plăcut, stai și suferă”, a venit doctorul după 2 zile și 2 nopți, mi-a rupt apa, îmi zicea doctorul „hai, treci pe masă să nu mai plângi, ce, ești copil mic?” Aveam 16 ani… La al doilea copil mi s-a rupt apa, am stat toată noaptea cu perfuzie, a doua zi de dimineață am născut pe uscat, dureri îngrozitoare, dar doctora și asistentele a fost foarte cumsecade cu mine. Primul copil la Brăila am născut, al doilea la Dâmbovița, al treilea copil la Râmnicu Vâlcea, dar cezariană prematur, la nici 8 luni, mai aveam 2 zile și făceam 8 luni, am avut complicații mari, puteam muri amândouă, hemoragie puternică și copilul era cu capul strâmb, m-a băgat de urgență la cezariană. Am avut placenta joasă, doctorița foarte bună, nu am cuvinte, dar asistentele vai, ce rele sunt!
Nu exista comparație, dar totuși eu aș compara: cineva te taie cu o drujbă pe burtă, și vine unul cu un ciocan în spate și îți dă lovitura de grație. Cam așa! Citește și despre: Lăuzia ta cum a fost? Ce îți amintești legat de această perioadă specială după nașterea bebelușului?