Arpacasul este o cereala cu gluten, obtinuta prin decorticarea boabelor de grau cu proprietati nutritive deosebite. Arpacasul combate anemia si lipsa de vitamine, in special cele din grupul B, este bun impotriva constipatiei si are efecte cicatrizante si purificatoare pentru piele. Gustul desertului pe baza de grau fiert indulcit cu putina miere este foarte apreciat de copii.
Deoarece reteta contine miere si nuca se recomanda dupa varsta de 18 luni.
Ingrediente desert de grau cu miere si nuca pentru copii de la 18 luni (pentru 2 portii):
- o cana mica de arpacas
- 3 cani de apa
- o lingura miere
- o lingura de nuca maruntita
- un praf de sare
- o lingutita fulgi de cococ
Mod de preparare desert de grau cu miere si nuca pentru copii de la 18 luni:
- Se spala in cateva ape boabele de grau si se pun la fiert la foc mediu cu 3 cani de apa si un praf de sare.
- Cand incepe sa dea in clocot se da focul la mic si se lasa pana cand boabele de grau se umfla.
- Se amesteca incet din cand in cand.
- Dupa ce a fiert graul se acopera si se asteapta sa ajunga la temperatura camerei.
- La final se adauga mierea, fulgii de cococ si nuca care se omegenizeaza bine.
- Se poate servi ca gustare intre mese sau la micul dejun. Pofta buna!