Bebelusii si copii mici incep sa muste odata cu eruptia dentara, ceea ce este in anumite limite firesc. Lucrurile nu stau la fel cand copilul a mai crescut si si-a format un obicei de a-i musca pe alti copii sau pe parinti.
Deoarece un copil cu vartsa de 1-2 ani nu isi poate manifesta senimentele de fiecare data sau destul de tarziu prin cuvinte ar putea gasi muscatul ca o cale sa o faca.
Pe de alta parte copilul nu realizeaza ca prin muscat ii cauzeaza o durere celuilalt copil sau adult. Intr-un mod elegant dar foarte ferm ar trebui sa-i arati copilului ca acest comportament nu este acceptabil.
Unii copii musca pentru a cere atentie.
Invata sa interpretezi comportamentul copilului tau. Daca si-a facut un obicei din a musca trebuie sa incerci sa previi acest comportament inainte de a se intampla.
Retrage-te cand copilul se comporta in modul caracteristic inainte de a musca si arata-i intr-un mod foarte hotarat ca nu iti face placere sa te muste.
Daca sunteti in parc, la locul de joaca si copilul tau l-a muscat pe baietelul mai mic care ia luat lopatica si acesta a inceput sa planga, explica-i cat mai calm ce s-a intamplat, asigura-te ca celalat copil este in regula si retrage-te cu el pentru a-i arata care sunt consecintele atunci cand musca. Arata-te suparata de comportamentul lui si roaga-l data viitoare sa nu mai faca la fel.
Sa-l musti la randul tau, aratandu-i ca aceasta actiune provoaca durere, nu este o metoda buna sau eficienta deoarece ii poti transmite copilului ca daca tu esti capabila de un astfel de comportament, el de ce nu ar fi pe viitor ?
Cei mai mult copii care musca, vor renunta complet la acest obicei pana in jurul varstei de 3 ani, atunci fiind la varsta la care isi controleaza mai bine impulsurile si au invatat sa foloseasca cuvintele pentru a-si exprima dorintele sau nemultumirile.
Copilul tau musca sau a fost muscat de alt copil ?
Te-ar mai putea interesa:
Ajuta-l sa exploreze in siguranta
Unele din temerile copiilor mici
Ce faci cand copilul are un acces de furie ?
Repere ale dezvoltarii motricitatii de la 1 la 3 ani
Cand si cum incepe antrenamentul la olita
Cauzele alergiilor alimentare
5 obiecte pe care copii le pot inghiti
Cum sa limitezi timpul petrecut la televizor
Cum sa invatam copii sa interactioneze cu animalele fara sa se puna in pericol
Cum alegem gradinita potrivita pentru copilul nostru?
Cine si cand are voie sa spune NU?
Cu bona sau la gradinita?
Cum ne protejam copiii de pericolul capuselor?
Bolile parazitare la copii
Ce influenteaza dezvoltarea copilului?
Cele 10 lectii de baza ale unui copil fericit
Moduri de socializare a copilului la 1an, 2 ani, 3 ani – Etape diferite
Ce este atasamentul securizant?
Cum invata copilul politetea?
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.