Ti s-a intamplat sa te uiti pe geam si sa te intrebi daca este o vreme potrivita ca sa il scoti pe cel mic din casa? Expertii insa sunt de acord: nu exista vreme proasta, exista imbracamine nepotrivita! Din dorinta de a-l proteja pe cel mic, este posibil sa devii supraprotectoare si sa iti autoimpui restrictii care nu sunt necesare. Afla care sunt putinele situatii in care poti amana plimbarea bebelusului!
Plimbarea bebelusului si vremea – Cand sa NU iesim afara
Plimbarea bebelusului este o etapa extrem de importanta a ritualului zilnic. Bebelusul are ocazia sa respire aer curat (si tu alaturi de el), sa auda si sa vada lucruri noi. Insa mamele, mai ales daca sunt la primul bebe si daca locuiesc intr-o zona cu o clima moderata, cum e cazul in Romania, tind sa fie putin supraprotectoare si sa gaseasca diverse motive sa il tina pe cel mic in casa.
Exista totusi vreo legatura intre vreme si plimbarea bebelusului?
Regula de aur este una singura: daca tu te simti confortabil afara, probabil si bebelusul se simte la fel, daca este potrivit imbracat! Restrictiile legate de scoaterea bebelusului afara tin mai degraba de considerente practice.
Plimbarea bebelușului și vremea – iesim cand ploua?
Vei sari plimbarea zilnica daca afara toarna cu galeata. O ploaie usoara insa, este o ocazie minunata sa probezi husa de ploaie a caruciorului. Bebelusul va adora taraitul monoton al ploii pe carucior, tu iti vei „clati” gandurile, iar picaturile de ploaie vor aseza praful din aer, improspatandu-l!
Plimbarea bebelușului și vremea, dar cand bate vantul?
Vantul puternic este amintit de asemenea, in unele cercuri, ca fiind contraindicat in timpul unei plimbari. Daca este frig si mai si bate vantul de te ia pe sus, puteti sta linistiti in casa si sa aerisiti bine locuinta. Daca este cald afara, daca sunt doar rafale scurte, puteti iesi. In carucior sau intr-un sistem ergonomic de purtare, bebe este destul de bine protejat!
Zilele cu ceata par ca anuleaza plimbarea bebelușului.
Multe mame se tem sa scoata copiii din casa atunci cand este ceata. Recunoastem, o ceata groasa poate face plimbarea inconfortabila si pentru noi, oamenii mari, dar daca copilul tau nu este astmatic si nu sufera de alte probleme respiratorii, si ai de facut un drum undeva, nu se va intampla nimic daca iesiti, chiar si pe ceata. Daca este vorba doar despre plimbarea zilnica in cartier, iti recomandam sa o amani, ceata de obicei se ridica in cateva ore, si va va fi mult mai placuta plimbarea dupa aceea!
Plimbarea bebelușului și vremea – ce facem cand vine frigul?
Multe mame se tem de frig. De cum termometrul ajunge in apropierea valorii de zero grade, parcurile se golesc, strazile la fel, iar supermarketurile si mallurile se umplu de bebelusi scosi „la plimbare”. Adevarul este ca se nasc bebelusi si in tarile in care temperatura de -30 de grade este o temperatura obisnuita iarna, si nu sunt tinuti in casa 6 luni pe an! Asadar, cumpara imbracaminte adecvata, echipeaza caruciorul cu o patura calduroasa si cu husa de iarna si distractie placuta!
Foarte multi bebelusi dorm excelent in carucior la -5 grade, iar cand se trezesc sunt la fel de calduti si de molicei cum ii stii! Puteti face si o plimbare cu sania 15-30 de minute, daca cel mic are peste 6 luni si afara sunt -10 grade, dar o zapada ca in povesti!
CITEȘTE ȘI: Ghidul bebelușului IARNA. Topul regulilor care să-i țină de cald afără și în casă, pentru un bebe sănătos și fericit
Pe timp de vara, liber la plimbare!
Nu vei scoate bebelusul la plimbare la pranz, in miezul verii, cand abia poti sa respiri de caldura. E putin probabil sa aprecieze aceasta initiativa, mai ales ca la pranz razele solare sunt si extrem de daunatoare pentru pielea lui sensibila! In lunile aprilie – octombrie plimbarea zilnica ar trebui sa se petreaca in intervalele orare: 8-10.30 sau 17.30 – 20.30. Pentru a preveni neplacerile de vara copilul va fi dat cu crema de protectie solara, va purta palariuta si va fi hidratat corespunzator.
CITEȘTE ȘI: Primul ajutor în caz de înțepături sau mușcături de insecte la copii
Tu pe ce fel de vreme il scoti pe cel mic, si cand eviti ?
Ai primit recomandari de la medic in privinta asta, sau cu cine altcineva te-ai sfatuit?
CITEȘTE ȘI:
La 1 an explorarea este modul natural de învăţare al copilului și dovadă clară a dezvoltării cognitive
12 pericole de care să îl ferești pe copilul tău când se încălzește vremea
ATENȚIE la mușcătura de CĂPUȘĂ! Cum se înlătură căpușa dacă ne-a mușcat și cum ne ferim de căpușe
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.