O reteta sanatoasa si dietetica de panasi pentru copii. Vom renunta la prajire, o metoda de gatire total nerecomandata nimanui, si vom alege sa fierbem compozitia de papanasi.
Ingrediente papanasi fierti pentru copii:
- 500 grame branza de vaci sau branza de casa
- 1 ou
- 200 grame faina
- 3 linguri de gris
- esenta de vanilie
- o lingura de zahar brut (optional)
- un iaurt mic sau bulgasi de branza
- cubulete de fructe sau dulceata
Portii: 8 papanasi
Varsta: dupa 2 ani
Mod de preparare papanasi fierti pentru copii:
- Amestecam ingredientele intr-un bol si facem mingi mici.
- Punem la fiert 2 litri de apa cu un praf de sare si scufundam de proba un papanas pentru a verifica daca mai trebuie faina. Chiar daca aluatul este lipicios nu adaugati prea multa faina deoarece papanasii vor iesi tari.
- Dupa ce se ridica la suprafata se mai lasa 5 minute sa fiarba la foc mic.
- Se servesc simpli sau cu cate o lingurita de iaurt/bulgarasi de branza/fructe sau dulceata.