Laptele de pasare are gustul si mirosul copilariei. Era cea mai buna parte a unei raceli. Un alt avantaj este ca se prepara repede, cu ingrediente aflate la indemana.
Ingrediente lapte de pasare:
- 500 ml lapte de vaca integral
- 2 oua de la gaini fericite
- 2-3 linguri de miere
- coaja de lamaie/portocala spalata temeinic sub jet de apa rece
- esenta de rom
Portii: 2
Varsta: pentru copii de la 2 ani
Mod de preparare lapte de pasare:
- Ouale se separa. Albusurile se bat spuma ca pentru bezele.
- Laptele se pune la fiert cu esenta de rom si coaja de lamaie sau de portocala. Cand fierbe, se da focul la mic.
- Albusurile batute spuma se iau cu lingurita si se pun in laptele care fierbe lent.
- E bine sa le pui scufundand usor lingurita cu albus in lapte, astfel albusul se va coagula incet si va ramane pufos, formand niste norisori perfecti. Stinge focul odata ce ai terminat de facut micile galusti de albus.
- Cand laptele s-a mai racit (40 de grade) se indulceste cu miere. Pofta buna!