Reteta tort mousse de ciocolata pentru orice eveniment special din viata familei tale. Intotdeauna ceva bun si delicios!
Ingrediente tort de mousse de ciocolata
Pentru Blat avem nevoie de:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 180 g faina
- 50 g cacao
- 4 linguri de apa
- 1 plic praf de copt
Pentru Mousse avem nevoie de:
- 125 ml smantana dulce
- 1-2 plicuri de gelatina
- 200 g frisca batuta
Acestea sunt ingredientele pentru fiecare strat de mousse. Vei pregati in total 3 straturi, adaugand la cele de mai sus, pe rand, cate 200g de ciocolata alba, cu lapte si neagra (85%).
Mod de preparare tort de mousse de ciocolata
Blatul
Se separa ouale, iar galbenusurile, zaharul, apa si cacaoa se amesteca pana se topeste zaharul. Apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand incet, vertical. Se incorporeaza faina, iar compozitia se toarna in tava tapetata cu unt si faina si se coace in cuptorul incins aproximativ jumatate de ora, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate din tava si se pune la rece.
Mousse-ul
Plicul de gelatina se inmoaie in doar 30 ml apa. Smantana dulce se incalzeste cu ciocolata iar in acest amestec caldut se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca in asa fel incat sa nu fie fierbnte dar nici sa nu se intareasca, apoi se amesteca cu frisca batuta.
Montarea tortului se face in etape, strat cu strat. Pe blatul rece se aplica primul strat de mousse, dupa care se da la frigider macar o ora, inainte de a pune stratul urmator. Rezultatul va fi cu siguranta pe placul tuturor invitatilor!