Pandispanul poate fi o gustare buna pentru un copil de 18-24 luni. Reteta prezentata mai jos contine putin zahar si nu necesita praf de copt. Din acest motiv nu trebuie sa ne mire ca nu va iesi foarte pufos pandispanul. Cu siguranta insa ca se va manca pana la ultima bucatica.
In loc de cirese se mai pot folosi: visine, capsuni, zmeura, caise sau piersici.
Ingrediente pandispan cu capsuni pentru copii de la 18 luni:
- 4 oua de gaina
- o cana faina alba de grau
- 4 linguri rase de zahar brun
- 1 deget de ulei de floarea soarelui
- o cana de cirese carnoase fara samburi
Mod de preparare pandispan cu capsuni pentru copii de la 18 luni:
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Intr-un castron adanc se bat albusurile spuma.
- Apoi se adauga putin cate putin in aceasta ordine: zaharul, uleiul, galbenusurile si faina.
- Se pune comozitia intr-o tava cu hartie de copt.
- Ciresele se scurg bine si se pun deasupra aluatului. Nu este necesar sa fie adancite in aluat deoarece acesta va creste pa langa ele.
- Se da la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand se rumeneste putin pandispanul.
- Se poate servi cu frisca de casa sau cu putin iaurt.