Salamul de biscuiti reprezinta o reteta delicioasa de ceva dulce preparat in casa care aduce de fiecare data aminte de copilarie. Pentru copii aceasta reteta este potrivita dupa varsta de 3-4 ani datorita alunelor si migdalelor.
Ingrediente salam de biscuiti
- 500g biscuiti simpli sau petit beurre. Daca optezi pt varianta a doua e posibil sa fie nevoie sa ajustezi cantitatea de lapte
- 1 pachet unt
- 1 cana de lapte
- ½ cana de zahar
- 4 linguri cacao
- Esenta de rom
- Optional: stafide, alune, migdale, nuca de cocos, esenta de cafea
Modul de preparare a salamului de biscuiti:
- Biscuitii se rup cu mana in bucatele mici si se amesteca cu cacaoa.
- Intr-o cratita se pun la foc mic laptele, untul si zaharul si se amesteca pana la topirea untului si dizolvarea zaharului. Se toarna peste biscuiti si cacao si se amesteca cu furculita. Se adauga esenta de rom, alunele sau migdalele sau stafidele sau ce alte arome preferi.
- Amestecul astfel obtinut se pune pe folie alimentara, care se ruleaza strans si se uniformizeaza in asa fel incat „salamul” astfel obtinut sa aiba diametrul uniform. Daca doresti, poti presara pe folie nuca de cocos.
- Se tine la rece macar 2 ore inainte de a-l taia.