Cine doreste, la final, cand painea este pusa in tava se pot adauga diferite condimente/seminte. Eu am vrut sa fac o paine floricica cu cascaval asa ca dupa ce am facut floricica am uns painea cu un galbenus de ou si am pus cascaval ras.
Ingrediente paine de casa impletita:
- 500g faina
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 ou
- 250 g lapte caldut
- 6 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de zahar
Modul de preparare a painii de casa impletita:
- Faina se pune cernuta intr-un castron peste care se adauga drojdia, sare, zahar, ou, laptele si uleiul.
- Se framanta bine timp de 5-10 min. In timpul framantari e posibil sa mai adaugati in ploaie putina faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana si este in acelasi timp pufos si se poate framanta pe masa.
- Se lasa la dospit pentru 45-60 min (mie personal imi place sa o las la crescut cam o ora jumate-2) dupa care se pune in tava de copt, se poate folosi o forma de chec sau cozonac unsa cu ulei sau tava mare acoperita cu foaie de copt si se da la cuptot pentru 30-45 min care a fost incalzit in prealabil.
- La sfarsit se scoate painea se pune pe un fund de lemn si se umezesc mainile cu apa si se trece deasupra painei de vreo 2-3 ori dupa care se acopera cu un prosop de bucatarie. Pofta buna!
Reteta de paine de casa impletita trimisa de Ana, mamica din Comunitatea Clubul Bebelusilor.