Aceasta reteta deosebita si sanatoasa te va scoate din monotonie! Bucura-te de gustul ei unic fara a petrece prea mult timp in bucatarie.
Ingredientele pentru puiul cu lamaie, fasole si pesto de menta
- 500 de grame de fasole alba din conserva
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa alba
- 2 lamai
- 1 kilogram de piept de pui
- 4 fire de busuioc (sau busuioc uscat)
Ingredientele pentru pesto de menta
- 4 cani frunza de menta proaspata
- 1/3 cana de fulgi de migdale
- 2 catei de usturoi
- ¼ cana de ulei de masline
Modul de preparare al puiului cu lamaie, fasole si pesto de menta
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se rade putina coaja a unei lamai (doua lingurite).
In oala pe care o vei baga la cuptor (una de fonta este de preferat) se caleste ceapa. Se adauga usturoiul si fasolea la doua minute dupa ceapa si se mai lasa un pic pe foc.
Se scoate oala de pe foc si se pune coaja de lamaie si zeama de la o lamaie. Peste fasole se aseaza puiul si firele de busuioc (sau se presara busuioc din plic). Se pune apa cat sa acopere fasolea (dar nu puiul). Se da la cuptor o ora si jumatate sau pana cand e gata puiul.
Se scot firele de busuioc care se arunca si se scoate puiul pe care il vom taia si il vom pune la loc in oala cu zeama de la o lamaie.
Pesto se face chiar inainte de a servi puiul, bagand toate ingredientele intr-un blender (sau le amestecam intr-un mojar).