Fasolea pastai este foarte nutritiva si se digera foarte usor spre deosebire de alte feluri de fasole. Se poate oferi copiilor chiar inainte de varsta de 1 an. Aceasta reteta foloseste sucul de rosii care poate fi destul de acid si din acest motiv ar putea fi oferita dupa implinirea varstei de 1 an a copilului sau cand considerati ca este pregatit.
Ingrediente reteta fasole pastai in suc de rosii pentru copii:
- o jumatate kg fasole pastai
- 3-4 rosii bine coapte si zemoase
- 1 ardei gras
- o ceapa potrivita
- 2-3 catei de usturoi
- marar
- un praf de sare
- mirodenii acceptate de copil (oregano, rozmarin, tarhon)
- o lingura ulei masline
Modul de preparare a fasolei pastai in suc de rosii:
- Se spala fasolea pastai si se indeparteaza varfurile si coditele. Se poate lasa pastaia intreaga sau se poate face bucati mai mici dupa preferinta.
- Din 3-4 rosii zemoase se prepara sucul de rosii dand rosiile pe razatoarea mare.
- Se taie ardeiul si ceapa solzisori sau rondele.
- Intr-o tigaie lata dar nu foarte inalta se pune sucul de rosii, apoi fasolea pastai, ceapa si ardeiul gras.
- Se gateste la foc potrivit timp de 30-45 minute.
- Cu 10 minute inainte de a stinge focul se adauga usturoiul pisat si mararul taiat fin.
- Dupa ce se inchide focul se pune o lingura de ulei de masline.
In functie de abilitatile de mestecare a copilului se ofera sub forma de piure de legume, pasate cu furculita sau se ofera pastaile direct in mana fara boabe de fasole inauntru daca copilul este pregatit!