Reteta de dovlecei in sos de rosii pregatita la cuptor. Este gata in doar 20-25 de minute! Alaturi de fasii de salata verde, daca copilul o accepta si mesteca bine, aceasta reteta poate fi oferita la gustarea de la ora 5. Dovleceii au un gust dulceag si sunt o sursa foarte buna de potasiu si vitamina A. Adauga-i mai des in retetele pe baza de legume pe care le pregatesti. Dovleceii pot inlocui cu succes in multe retete cartoful alb.
Cand pregatiti diverse retete pentru copii la care adaugati suc de rosii este bine sa evitati sucurile sau conservele pe baza de rosii din comert. Folositi doar rosii proaspete. Cu atat mai mult se va evita bulionul in retetele pentru copii!
Ingrediente dovlecei in sos de rosii la cuptor:
2 dovlecei potriviti
2-3 rosii zemoase
o ceapa mica
un ardei gras
un praf de sare
oregano
o lingura ulei de masline
Modul de preparare a dovleceilor in sos de rosii la cuptor pentru copii:
- Curatam legumele de coaja si le spalam sub jet de apa. Apoi le taiem cubulete cat mai mici. Daca dovleceii au miez cu seminte se indeparteaza,
- Radem rosiile pe razatoarea cu ochiuri mari pentru a obtine un sus de rosii in care se vor inmuia legumele in cuptor.
- Punem sucul de rosii intr-un vas de yena cu foarte putina apa si adaugam legumele taiate cat mai mic cu un praf de sare si putin oregano.
- Se pun in cuptorul incalzit in prealabil la foc mediu timp de 20-25 de minute sau pana cand se inmoaie.
- Se stropesc cu ulei de masline cu putin timp inainte de a fi serviti.
- Daca copilasul nu mesteca se paseaza dovleceii su furculita.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.