Ai multe lucruri pe care ai vrea sa i le spui partenerului tau si nu stii cum? Fa-o prin intermediul nostru! Ar fi bine sa dai acest link partenerului tau, fiindca ne vom adresa direct lui. Asta dupa ce vei citi tu si daca esti de acord, desigur. Dragi parteneri ai femeilor insarcinate, iata ce trebuie sa stiti:
Noi, gravidele, suntem speriate.
Sigur ca suntem entuziasmate dar poate in aceeasi marura de speriate: de schimbarile din corpul nostru, de gandul la nastere si la cum se va schimba viata noastra dupa aparitia copilului, de cum va evolua relatia de cuplu si multe alte temeri mai marunte sau mai mari. Stim ca si voi, deci ar trebui sa ne intelegeti.
Suntem hormonale.
Da, ne vine greu sa recunoastem dar hormonii nostri tropaie si fac ravagii in noi. Incercati sa aveti mereu acest lucru in minte si sa nu luati nimic personal. Sa nu fiti foarte socati daca acum iti declaram iubire vesnica si peste 5 minute ne razgandim, daca incepem sa plangem brusc in timpul unei reclame sau daca nu ne convine nimic. Nu suntem noi de vina ci cantitatea enorma de hormoni necesara dezvoltarii sarcinii. Stim ca va e greu dar nu uitati sa ne acordati circumstante atenuante.
Perioada sarcinii este grea.
Poate v-ati saturat sa ne auziti vaicarindu-ne dar sarcina chiar nu e floare la ureche, de la greturile insuportabile insotite de voma, kilograme in exces, membre umflate, dureri de spate, imposibilitatea de a ne lega la sireturi, necesitatea de a merge de 30 de ori pe noapte la baie…chiar nu ne este usor! Chiar nu ne strica sa fim “cocolosite” in aceasta perioada.
Suntem ingrijorate ca nu ne mai considerati atragatoare.
Prin urmare ar fi bine sa ne reasigurati cat mai des de iubirea voastra fiindca vergeturile, kilogramele in exces si alte neplaceri ale sarcinii ne fac sa ne simtim vulnerabile, nesigure pe noi.
CITEȘTE ȘI: Prima respirație a nou născutului și primele momente ale mamei cu nou născutul
Nu am putea refuza niciodata un masaj.
Nu va fie teama sa ne propuneti masaj, cu siguranta nu vom respinge propunerea la cate dureri si oboseala am acumulat de la kilogramele in plus si de la purtarea bebelusului.
Ne intrebam daca vom fi mame bune.
Ne facem griji daca vom sti sa crestem bebelusul asa cum trebuie, mai ales ca nu vine cu manual de instructiuni. Deci insistati sa ne scoateti in evidenta trasaturile de personalitate care garanteaza ca vom fi mame bune si asigurati-ne ca veti fi alaturi de noi si vom invata impreuna sa fim parinti buni.
Ne este frica de nastere.
Pe masura ce sarcina se apropie de termen creste si nerabdarea de a ne vedea copilul dar si teama de momentul nasterii. Asigurati-ne ca veti fi langa noi de la debutul travaliului si informati-va si voi pe aceasta tema pentru a ne putea fi de ajutor macar cu sprijin moral.
CITEȘTE ȘI: Obiceiuri sănătoase din primele săptămâni de viață ale bebelușului, pentru o familie fericită
Ne facem griji in legatura cu alaptarea.
Studiile au aratat ca un partener care ofera suport si incurajeaza mama are o contributie foarte mare la succesul alaptarii, deci studiati de pe acum pentru a intelege importanta alaptarii si a putea sprijini mama, nu a o descuraja, cand intampina greutati.
Ne facem griji ca va veti simti dati la o parte cand vine copilul.
Sa stiti totusi ca acest lucru este normal, oricat ne iubim partenerii, cel putin pentru o perioada vom fi total absorbite de bebelus. Sa nu va comportati ca niste copilasi razgaiati care se simt “detronati” ci fiti maturi si intelegatori, caci nu inseamna ca sunteti iubiti mai putin. Decat sa suferiti in tacere sau sa pufniti prin colturi asteptand sa ghicim ce va nemultumeste mai bine comunicati si incercati sa va reconectati cu noi.
Va vrem de partea noastra.
Dupa nastere ne simtim de multe ori criticate, mai ales de soacre exact, mamele voastre. Avem nevoie de voi in echipa noastra, sustineti-ne, fiti alaturi de noi in lupta de a dovedi ca stim sa avem grija de copilul nostru.
CITEȘTE ȘI: Magia primelor zile acasă cu bebelușul. Cum abordăm corect crizele de adaptare neonatală
Va apreciem.
Suntem constiente ca ati facut eforturi mai mari in tot acest ultim rastimp, si sa ne intelegeti si sa munciti mai mult pentru a fi pregatiti din punct de vedere material la aparitia copilului. Apreciem ca ne ajutati, ca va informati despre ce inseamna cresterea unui copil, ca cititi linkurile pe care vi le trimitem
Abia asteptam sa va vedem in rolul de tata! Asteptam cu emotie sa vedem cum veti tine la piept nou-nascutul, cum va veti conecta cu el, cum va veti zambi reciproc si va veti privi cu iubire infinita. Stim ca veti fi tati extraordinari si ne simtim norocoase!
CITEȘTE ȘI: Conectarea tatălui cu bebelușul | Moduri de implicare în noua viață de familie
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.