BISCUIȚI SIMPLI – varianta sănătoasă de biscuiți populari!
Știi biscuiții aceia pătrățoși, albicioși, ușor sfărâmicioși pe care îi găsești, de regulă, la kilogram în alimentarele mici care vând de toate? Ei bine, ei se numesc biscuiți populari și ni se recomandau chiar de către medicul gastroenterolog ori de câte ori traversam un episod de gastroenterită. Făceau parte din regimul alimentar ce trebuia urmat în convalescență după episoade de diaree și/sau vărsături la cea mică. Asigură un volum mic de mâncare, însă totuși mai concentrat decât pâinea.
Când am dat pe internet peste rețeta de biscuiti populari m-am bucurat. Îi mulțumesc doamnei Gina Bradea, care este creatoarea acestei rețete. Și mai mult m-am bucurat când am aflat că se pot face fără zahăr. Iar încântată de-a dreptul am fost când i-am făcut și i-am gustat – minunați! Biscuiții populari se fac foarte repede, au puține ingrediente și sunt mai sănătoși decât cei din comerț. Este cea mai potrivită variantă de biscuiți făcuți în casă, ideală pentru cei mici care consumă multă energie și au nevoie de grăsimi pentru asta. NU și de zahăr!
INGREDIENTE:
- 150 g de unt
- 350 g de făină
- 100 ml de suc proaspăt stors de mere
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri cu smântână
- 1 linguriță pastă de vanilie
MOD DE PREPARARE:
- Ia două mere mari, suculente, curăță-le de coajă și pune-le în storcătorul de fructe. Ai nevoie de 100 de ml de suc proaspăt stors.
- Pune untul la temperatura camerei într-un castron mare și adaugă sucul de mere, gălbenușurile, smântâna, pasta de vanilie și făina.
INFO Clubul Bebelușilor: s-ar putea să ai nevoie de nițel mai multă făină, după cât de mari sunt ouăle. Adaugă dacă mai simți că trebuie.
- Începe să frămânți toate ingredientele, până ce obții un aluat omogen care nu se mai lipește de mâini. Pune aluatul în folie de plastic la frigider pentru o oră sau două.
- Scoate aluatul din frigider și lasă-l la temperatura camerei vreo 30 de minute. Apoi întinde o foaie cu grosimea de 0,5 cm.
INFO Clubul Bebelușilor: ca să nu se lipească și să fie mai ușor de întins, pune sub aluat o foaie de copt.
- Decupează foaia de aluat cu ajutorul unei forme în biscuiți. Aceștia pot fi exact cum sunt cei din comerț sau orice altă formă dorești.
- Pune biscuiții tăiați într-o tavă pe hârtie de copt și dă-i la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până ce devin aurii.
Încearcă ȘI:
Reteta de biscuiti fara zahar
Biscuiti cu ovaz si banane
Batoane cu cremă de migdale
Biscuți fara gluten
Reteta turta dulce
Bomboane raffaelo
Salam de biscuiti
Reteta biscuiti cu nuci
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.